Градското събрание на ДСБ София одобри предложения тандем Вили Лилков за кандидат за кмет на София и Трайчо Трайков за водач на листата за общински съветници

Проф. Вили Лилков: Здравейте, много се радвам, че съм тук с Вас в старата компания, на старото място. Оттук започнахме преди 11 години и ще останем винаги свързани с това място. Петър Москов започна един много откровен разговор и аз много му благодаря. Ще го продължа с няколко изречения. След 2013 г. Софийската организация на ДСБ изпадна в криза. Предстоеше ни много дълъг път за нейното възстановяване. Как стигнахме дотук. Пет районни организации на ДСБ София бяха изчезнали. Няколко бяха пред истински разпад. Започнахме бавно и постепенно, но много убедено, работа по възстановяване на Софийската организация. Септември 2013 г. оглавих София и обещах тук на това място, да я доведа в кондиция, такава че заедно с всички десни партии в София, да си поставим една много по-висока цел – да разбием бетона ГЕРБ в София. Днес ние сме в състояние да направим тази смела и решителна стъпка за десницата в София. Приехме много нови членове, заедно с опитните районни председатели на ДСБ София, искам да им благодаря, заедно със старите изборджии и заедно с едно чудесно младо поколение, което влезе в ДСБ. Успяхме да проведем няколко много успешни избора, Евроизборите, Парламентарните избори и след всеки избор ние си поставяхме все по-високи и по-високи цели. Но тук искам да кажа категорично, че всички тези успехи не бяха възможни без общото взаимодействие на всички партии от Реформаторски блок и затова искам да им благодаря. Този процес не беше лесен, необходимо беше голямо търпение с много от хората в организациите преди това бяхме в различни отбори макар и в една и съща партия. Много хора измежду нас не си говориха. Сега този проблем го няма. Нещо повече ние не само говорим на един език, но и говорим за общи цели. Ние имаме общ път и съм сигурен, че ще го извървим заедно и то много успешно. Тази година в началото съставихме, така нар. план за действие. Направихме съответните графици за кампанията, проведохме събрания, на които номинирахме нашите кандидати за общински съветници, районни кметове и кметове на села. В тази работа на финала комисията за подбор на кандидатите оглавявана от г-н Веселин Методиев извърши подбор на кандидатите, извърши събеседване и аз ще го помоля той да се качи на сцената и да каже няколко думи за работата на комисията.

Трайчо Трайков: Скъпи приятели и съмишленици за мен е гордост и чест да приема тази номинация. Знам, че всички в тази зала са представители на автентично дясно мислещи хора. Тези, които могат без усилие да различат истинското от имитацията, освободителите от окупаторите, патриотите от доносниците, изгодния икономически проект от корупционната яма. Убеден съм, че силно реформаторско присъствие в столичния общински съвет, ще означава по-удобен и сигурен за живеене град, по ефективно използване на всеки лев от общинския бюджет, повече приходи от общинската собственост. Вярно е че местната власт не се занимава с ядрени централи и нови изтребители, но има достатъчно много сечения с приоритетите на националната политика, например средата за бизнес или качественото образование. Не на последно място и това, София да бъде място където хората с желание и без страх да отглеждат своите малки българчета. Благодаря Ви за доверието!

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Кристина Петкова: Налице е заплаха за националната ни...
Налице е заплаха за националната ни сигурност през ДАНС. Това заяви в "Още от...
Владимир Славенски: Общинският съвет на Пловдив блокира отчетността...
С остра критика реагираме на решението на ОбС на Пловдив, което не прие нашето...
Бонка Василева: Осигурени са нужните 37 милиона лева...
Имаме и позитивни новини за София - осигурени са нужните 37 милиона лева за...
Д-р Ивайло Митковски: Следдипломната квалификация е задължителна за...
Д-р Ивайло Митковски е ортопед-травматолог, депутат в парламентарната комисия по здравеопазване от листата на...
Людмила Илиева: Здравеопазването във Велико Търново и региона...
Здравеопазването в региона ще се покачи на следващо ниво и с наличието на въздушни...