Големият разговор винаги е икономиката

Важните промени в България не могат да се случат без единствената сила, която искрено се бори за тях – Реформаторския блок. Това заяви днес говорителят на РБ Радан Кънев в предаването на Григорови в БНТ. Според него е опасно, ако хората се радват от възможно връщане на ГЕРБ на власт, “защото нямаме добри спомени от 4 годишното им еднопартийно управление”. Не можем да говорим за управлението на ГЕРБ като за добро, заяви категорично Кънев. Днес смяната на властта сама по себе си не е повод за радост. Важно е де се промени моделът, който обслужва мафията чрез управлението. На 14 юни хората излязоха на протест заради една личност, която олицетворява този феномен на прогнилата държава. Протестът беше срещу явлението. Този същия човек изглежда днес, остава също толкова близо до властта, медиите му за шести път примерно, променят драстично позицията си, за да съхранят влиянието на задкулсието . Нашата задача е да не позволим това колело да се завърти отново и тези процеси да влияят и на следващото управление. Това е темета на кампанията, която вече започва, подчерта Кънев.
Какво трябва да стане, какъв вот на българските граждани може да доведе до промяна не в цвета на графиките , не просто в името на премиера и в броя на местата на ГЕРБ и БСП, а промяна в правосъдието, в икономиката. Големият разговор винаги е икономиката. А БСП абсолютно се провали в това. Ако бяха мръднали поне малко в социалната област, днес едва ли щяха да паднат от власт. Но докато управлява мафията, винаги икономиката ще е губеща.
Разчистването на кочината в енергетиката е основната задача на служебното правителство, според Кънев. За това са нужни смел министър и смел премиер. Другият приоритет на служебния кабинет трябва да бъде подписването на споразумението с ЕС, заяви реформаторът.
Служебното правителство има много важни задачи – да прекърши купуването на гласове, да разгони брокерите, да осигури правата на хората, които живеят в махалите, както и да премахнат корпоративния вот . Всичко това зависи от смелостта на министъра на вътрешните работи.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...