Глътка въздух за дребния и средния бизнес

На последното заседание на общинския съвет за миналата година, Марта Георгиева – общински съветник от ДСБ и Демократична България и колегата и Миглена Горанова успяха да се преборят за промени в Наредбата за за преместваемите обекти, за рекламите, информационните и монументално – декоративните елементи, който да дадат малка глътка въздух на дребния и средния бизнес.

Така те поправиха грешката от предишното изменение на наредбата, която въвеждаше редица забрани за търговците, като не им да даде гратисен период, през който да изпълнят новите изисквания без да са подложени на съсипващи глоби и репресии.

Те убедиха мнозинството, като се аргументираха, че -“след убийството на бизнеса на Графа, дължим да покажем поне елементарна грижа към препитанието на хората. С Решение 858 на СОС от 20.12.2018г. дадохме глътка въздух за стационарните търговски обекти, които имат поставена охладителна и друга техника за съхранение и продажба на храни и напитки, грилове и барбекюта върху изградени тротоари.

Но остава големият проблем, който ние ще продължим да поставяме – необходимо е създаване на специална работна група- с участието на всички заинтересовани страни, която да направи преглед на Наредбата, да работи за „зонирането“ за таксите, което управляващите обещаха още през септември м.г. , да се отстранят и други пропуски и непълноти в този нормативен документ, който засяга над шест хиляди фирми в столицата, засяга и гражданите – какви услуги получават. И тази работна група, управляващите в СОС, обещаха да се създаде до 15 януари 2019г. Времето тече.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Казусът с Руската църква е много...
Той отново призова председателят на ДАНС да подаде оставка „Казусът с Руската църква е...
Румен Димитров, кандидат за районен кмет на Надежда:...
Приоритет ми е църквата в квартала да бъде довършена, заяви кандидатът на Демократична България...
Стоян Михалев: ГЕРБ все по-често случайно гласуват с...
Въоръжението, което пращаме на Украйна, няма да отслаби защитата на българската територия, категоричен е...
Иван Костов: Русия извършва хибридна агресия срещу България,...
България още не е осъзнала през специалните си служби, че е обект на хибридна...
Димитър Божилов: Ще се боря за повече средства...
Когато става въпрос за харчене на публични средства, по всеки важен въпрос думата трябва да...