ГЕРБ СЛАГА РЪКА ВЪРХУ ВЕСТНИК “СЕДЕМ”

Издателят на известния като костовистки вестник „Седем“, Георги Стефанов сви рязко към силния на деня. Новият апотеоз на изданието е Бойко Борисов. Стефанов е и кандидат за районен кмет от ГЕРБ в район „Средец“. На специална пресконференция издателят съобщи, че не можел да понесе листата на „Алианс за София“, в която присъстват компрометирани лица от общината. Според него, има „подмяна на основни ценности при поставянето на компрометирани хора от времето на Антоан Николов и модела „Софиянски“ в листата“. В общите листи на двете партии за новия СОС попаднаха по настояване на СДС петима души, които самият Борисов пожела да работят за неговата партия, но това му искане така и не бе изпълнено.
Стефанов обаче не коментира факта, че листата на новите му господари е пълна с известните с още по-лоша слава общински съветници от партията на Стефан Софиянски. Четирима от районни кметове на партията на Софиянски, както и главният консултант по написването на концесията със „Софийска вода“ Андрей Делчев също са в новата компания на Стефанов – кандидатите на ГЕРБ.
Досега вестникът беше яростен критик на настоящия кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов още от времето, когато той беше главен секретар на МВР. По повод предстоящата продажба на издавания от него седмичник, Стефанов заяви, че това е управленско решение.