ГЕРБ покрива нарушенията на монополите

Синята коалиция няколко пъти предупреждава управляващите от ГЕРБ за безобразията на мобилните оператори и отказа им да спазват българското законодателство. Поредица от промени предложихме в законодателството с цел да има ред, правата на потребителите да бъдат защитени и да има максимална закрила за живота и здравето на българските граждани. Вместо предприемане на мерки от изпълнителната власт, виждаме единствено имитация на дейност и открито лобиране в полза на мобилните оператори.
За периода 2006-2010 година има 412 незаконни базови станции на мобилните оператори. Премахнати са само 246.
Само през 2011 година има 583 констативни актов за забрана ползването на базови станции.
Наредба на Министерството на здравеопазването от 1991 година, по която се пази здравето на гражданите на България през 2012 година.
Обещания от управляващите, че работна група ще предложи промени в тази наредба, но вместо промени вече имаме несъществуваща работна група.
Ние от Синята коалиция имаме послeдователно и принципно отношение към поставения проблем и затова заявяваме категорично:
Безхаберното поведение на управляващите в полза на корпоративните интереси на мобилните оператори и против здравето на българските граждани е време да приключи!
Имахме въпроси към министри от тройната коалиция, питахме и поредицата от здравни министри в този кабинет, но обещанията им бяха едни и същи, а действията винаги в полза на мобилните оператори.
Даваме срок до края на февруари Министъра на здравеопазването да приключи с дейността на работната група и да внесе промени, както в Наредба №9, така и в Закона за здравето.
Ако това не стане ние от Синята коалиция отново ще внесем нашите предложения за промяна на законодателството, защото те не са тясно-партиини, а отговарят на очакванията на 73% от населението.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...