ГЕРБ покрива нарушенията на монополите

Синята коалиция няколко пъти предупреждава управляващите от ГЕРБ за безобразията на мобилните оператори и отказа им да спазват българското законодателство. Поредица от промени предложихме в законодателството с цел да има ред, правата на потребителите да бъдат защитени и да има максимална закрила за живота и здравето на българските граждани. Вместо предприемане на мерки от изпълнителната власт, виждаме единствено имитация на дейност и открито лобиране в полза на мобилните оператори.
За периода 2006-2010 година има 412 незаконни базови станции на мобилните оператори. Премахнати са само 246.
Само през 2011 година има 583 констативни актов за забрана ползването на базови станции.
Наредба на Министерството на здравеопазването от 1991 година, по която се пази здравето на гражданите на България през 2012 година.
Обещания от управляващите, че работна група ще предложи промени в тази наредба, но вместо промени вече имаме несъществуваща работна група.
Ние от Синята коалиция имаме послeдователно и принципно отношение към поставения проблем и затова заявяваме категорично:
Безхаберното поведение на управляващите в полза на корпоративните интереси на мобилните оператори и против здравето на българските граждани е време да приключи!
Имахме въпроси към министри от тройната коалиция, питахме и поредицата от здравни министри в този кабинет, но обещанията им бяха едни и същи, а действията винаги в полза на мобилните оператори.
Даваме срок до края на февруари Министъра на здравеопазването да приключи с дейността на работната група и да внесе промени, както в Наредба №9, така и в Закона за здравето.
Ако това не стане ние от Синята коалиция отново ще внесем нашите предложения за промяна на законодателството, защото те не са тясно-партиини, а отговарят на очакванията на 73% от населението.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Това заяви зам.-председателят на ДСБ и депутат от ПГ на ПП-ДБ Прокуратурата поиска имунитета...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Атанас Атанасов: На президента му се услади властта
Президентът може да има своите позиции. Може би в този дълъг период от време,...