ГЕРБ ни разочарова

ИВАН КОСТОВ: Уважаеми господин председател, дами и господа министри, колеги народни представители! Ще гласувам убедено за вота на недоверие, защото кабинетът и изобщо управлението на ГЕРБ се превърна в голямо разочарование за десните избиратели, тъй като не направи необходимото да се даде справедливост за престъпленията, извършени от предишната тройна коалиция. Разочарова още по-голяма част от българското общество, като не извади мафията от българската политика, за което имаше и вот на недоверие в Четиридесетото Народно събрание.

Разочарова огромен брой икономически активни лица, като не само не се противопостави, а насърчи монополистите да вдигат цените, да контрабандират и да отнемат пазара на малките и средни фирми във вреда на конкуренцията и домакинствата.

Опитите да се даде справедливост със слаби обвинения и провалени доказателства рикошира в имунизиране на заподозрените и поставянето им на първи писти в българската политика – като искащи недоверие или кандидат-президенти.

Постави монополистите в ролята на недосегаеми от закона ментори и дарители на органите за сигурност и вътрешен ред.

Този провал на кабинета Борисов, вместо да отстрани, укрепи още повече мафиотите и олигарсите в политическата система на страната.

Кабинетът на господин Борисов се превърна в голямо разочарование за нас от Синята коалиция заради пълната си неспособност да проведе крайно належащите реформи в правозащитните органи и сектора за сигурност и вътрешен ред.

По вина на тройната коалиция страната ни не влезе като пълноправен, а като наблюдаван под карантина член на Европейския съюз. Наблюдават ни, защото не сме постигнали върховенство на закона, защото полицията не си върши работата, защото прокуратурата не повдига обвинения и защото съдът не изпраща виновните в затвора.

Днес, след две години управление на кабинета на ГЕРБ, има същите причини да ни се поставят 22-те условия или мерки, които поставяха и преди. Поради тяхното неизпълнение продължава да стои заплахата от налагане на предпазна клауза и непризнаване решенията на българския съд.

Изпълнителната и законодателната власт на ГЕРБ извървяха срамен път – от противници станаха защитници на статуквото в съдебната система и в правозащитните органи като цяло. Това стана, след като извършиха няколко скандални според широката общественост и според магистратите назначения във Висшия съдебен съвет.

Управлението на кабинета Борисов безспорно успя в редица неща, които също обаче заслужават вот на недоверие. Успя например да насади омраза срещу лекарите и сега да ставаме свидетели на заплашването им с огнестрелно оръжие.

Успява да превърне страха и клеветите на бившата Държавна сигурност в основно оръжие на своята вътрешна политика. Успява да съвмести в една роля ролите на политика, на полицая, на прокурора и съдията. Успява да пренебрегва безнаказано законите, вадейки непрекъснато класифицирана информация в медиите и превръщайки я в средство за политически шантаж и рекет.

Успя до такава степен да забрави предишните си обвинения, че издигна заподозрени кметове на бившата тройна коалиция като свои кандидати за кметове в страната.

Успя накрая и в най-лошото – да създаде реална заплаха за честността на предстоящите наесен президентски и местни избори. Благодаря за вниманието.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...