ГЕРБ капитулира пред мафията и организираната престъпност

ДСБ подкрепяме вота на недоверие към Цветанов, защото:

1. Вотът на недоверие е отношение към провала на правителството в сферата на сигурност и опазване на обществения ред.

2. СК сне доверието от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов още през февруари 2011г. Тогава заявихме, че искаме правителството да успее в борбата си с престъпността и затова е необходима смяната на министър Цветанов.

Защото той:

1. Не обезвреди върховете на мафията и превърна противодействието на престъпността и корупцията в медийни акции. Поради некомпетентност и лошо управление губи битката с организираната престъпност. Не противодейства на битовата престъпност и допусна тя да излезе от контрол, особено в малките населени места.
2. Допусна пробив в националната сигурност чрез огласяване на класифицирана информация.
3. Приложи порочните практики и методи на правителствата на Сакскобургготски и Станишев като политически злоупотреби с подслушването на председателя на ДА “Митници”. Злоупотреби с ресурсите на МВР за решаване на лични вражди.
4. Стана единственият министър на вътрешните работи след 1989 г., който допусна системно нарушаване на граждански права с полицейски произвол и насилие. Обвини без доказателства лекари от болницата в Горна Оряховица в умишлено причиняване на смърт.
5. Наруши основни принципи на демокрацията. Създаде практика на намеса на полицията по време на избори, като тези в община Разлог.
6. Не реформира МВР. Замени системата за сигурност със система на страха.

Тогава министърът не беше сменен.

1. През последвалите месеци неговата некомпетентност допълнително изостри кризата в сектора и задълбочи капитулацията на държавата пред мафията и организираната престъпност.

2. Правителството допусна терор на монополите върху хората по време на кризата, увеличаване на контрабандата, корупцията и сивата икономика. Всичко това дава сериозни основания на партньорите ни в ЕС да блокират влизането на България в Шенген.

3.Не прекрати позорните обвързаности между органите за сигурност и техни спонсори нарушили закона. Вместо това министър Цветанов лично защитава и толерира тези практики.

4. Вместо да предложи законодателни мерки за реформа в системата, вицепремиерът отговарящ за правосъдието и министър на МВР Цветанов грубо се намеси в кадруването с цел да подчини съдебната власт. Това доведе до безпрецедентен бойкот на съдии и адвокати.

Всичко това ни дава основание да подкрепим вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов за политиката в областта на сигурността и опазването на обществения ред. Случващото се сега е продължение на практиките на създаване на измамна представа и демонстративна показност при акциите, познати от времето на Бойко Борисов като главен секретар.

За да прикрият безсилието си и провала си да проведат реформите ГЕРБ атакуват единственото управление, което чрез решителни реформи изведе страната от тежка криза и необратимо тласна България към евроатлантическата общност. ГЕРБ забравиха, че хората ги избраха срещу тройната коалиция и днес си избраха за враг единственият последователен противник на тройната коалиция – СК и Иван Костов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...