ген. Атанас Атанасов: ДС избута Първанов на най-високия пост в държавата

Богомил Бонев навремето разцепи десния електорат – сега е при червения олигарх Георги Гергов!

О. р. ген. Атанас Атанасов е роден в село Батин, Русенско. Завършил е Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Работил е като съдия, прокурор и шеф на РДВР. В служебния кабинет на Стефан Софиянски е назначен за секретар на МВР. После е директор на Националната служба за сигурност /НСС/ до ноември 2001 г., а след това пак става адвокат. Депутат е от ДСБ в 40-ото Народно събрание. В момента пак адвокатства.
Шеф на софийската организация на “Демократи за силна България.”

С втората си жена Весела имат син Филип, на 3 години. От първия си брак има син и дъщеря.
Наскоро – на 17 май, ген. Атанасов навърши 52 години, което е повод “ШОУ” да го попита за победите и загубите в живота му.

Като погледнете назад в годините, откъде тръгват атаките срещу вас, генерал Атанасов? А те не бяха една и две, обвинявали са ви в какво ли не?
Аз съм един от малкото хора, който фокусира върху себе си цялата мощ на бившата Държавна сигурност! Не намериха механизъм да ме подчинят, затова заложиха на другата тактика – публично омаскаряване и постоянна атака. Докато съм жив, ще воювам с тях!

Мой близък приятел още навремето ме предупреди, че в кабинета на един от секретарите при първия мандат на Първанов е имало среща между главния прокурор Филчев и Петканов като вътрешен министър, на която се е обсъждало как да се постъпи с мен. Оттам започна всичко. Делата, обвиненията…

Вие подозирате връзка между президента Първанов и Филчев. От кога датира тя според вас?
Няма да забравя никога следната история: Мина първият тур на президентските избори през 2001 г. Първанов поведе с някакви проценти. По това време бяхме в изключително тежки отношения с Филчев. Обади ми се секретарката му и ми каза: “Главният прокурор ви вика!”
Отидох в прокуратурата. Там започнаха унижения от сорта –

направиха ми обиск, на мен – генерал, началник на Националната служба за сигурност –

оръжие не носех, но ми взеха мобилния телефон… След един час чакане ме поканиха в кабинета на Филчев. Той беше там, бяха и няколко от неговите знакови прокурори. Поканиха ме да седна. Филчев се изправи и започна обвинителна реч срещу мен – 10-15 минути! Нищо не можах да разбера – нещо от сорта: “Ей, момче, седни си на задника, ако не искаш да посрещнеш втория тур на изборите в ареста!” Някакви такива неща, с един тон като Гьоринг на Лайпцигския процес! Другите го слушаха безмълвно. След като свърши тирадата си, настана тишина в залата.

Казах: “Всички сме юристи тук, на осъдените им се дава последна дума, ще ми дадете ли възможност нещо да попитам?!” “Какво те интересува?!” Продължих: “Не мога да разбера какво съм направил срещу държавата, какво искате от мен?!” Тогава Филчев пак стана и повтори всичко. Повтори и фразата: “Ти чуваш ли какво ти казваме: седни си на задника да не посрещнеш втория тур на изборите в ареста!” На мен ми стана ясно. Това беше знак, че прокуратурата в лицето на Филчев е поела ангажимент към Георги Първанов да не допуснат някаква активност на хора, които могат да помогнат на Петър Стоянов… Това беше опит за сплашване. Филчев се намесваше директно в политическите процеси… После ми стана ясно защо Филчев беше изпратен за посланик в Казахстан с указ на президента Първанов…

А самият Първанов е агент на ДС, продукт на ДС! За мен няма съмнение, че Държавна сигурност избута Първанов на най-високия пост в държавата. Точно тези хора са имали влияние и върху Филчев и са го включили в атаката! Държавна сигурност може формално да е била разформирована през януари-февруари 1990 г., но тя никога не е преставала да съществува като организъм под покровителството на БСП.

Не стана ли все пак Първанов малко или много случайно президент, след гафа на Петър Стоянов с доклада от службите, който извади?
А, няма случайни неща! Изобщо не съм съгласен! Нещата бяха решени много преди това!
НДСВ не издигна кандидатура за президент, а бяха спечелили изборите. Хора от средите на НДСВ по места работеха за Георги Първанов! А Богомил Бонев се кандидатира и разцепи десния електорат и ето, сега е изпълнителен директор на Пловдивския панаир, работи при Георги Гергов, един от най-близките приятели на Първанов!

Но Първанов стана президент най вече благодарение на Държавна сигурност и правителството на Сакскобургготски!

Как можем да “отчетем” президентстването на Първанов в края на мандата му?
Големият шлем на руснаците в България! Това е положението!
Именно под негово давление беше внесен прословутият параграф 12 в Закона за досиетата. Всички в БСП открито казаха:

Първанов иска този параграф!

А той гласи: “Не се обявяват имената на лицата, които са заемали или към момента заемат длъжност “началник сектор” и нагоре в НРС и в служба “Военна информация”… С този параграф на практика бяха скрити началниците на тези, на които им обявяват имената – на агентите и редовите служители!

До ден днешен ли сте убеден, че трябваше да бъде написан прословутият доклад на НСС по ваше време, след който бяха сменени ключови министри в правителството на Костов?
Този доклад беше строго професионален. Той беше написан на базата на информацията, която контраразузнаването имаше за поведението на чужди специални служби на българска територия. От този доклад стана ясно, че най-активно на българска територия работят руските специални служби. И чрез корупция те вербуват хора на много високо ниво в държавата в тяхна полза! Този процес не е спирал! И днес има една камара хора, кой на власт, кой в опозиция, които обслужват руските интереси!

Правителството на Костов беше трън в петата на руснаците. Основният лост за това да няма Костов втори мандат бяха руските служби и техните помагачи в България! Сакскобургготски беше инструмент за отстраняването на правителството на ОДС и за създаване на подходяща среда, която обслужва руските интереси. Спомнете си, когато се гласуваше правителството на Сакскобургготски в парламента, освен НДСВ имаше 6 или 8 гласа от БСП… Кои бяха?! Ген. Бриго Аспарухов от ДС, ген. Тодор Бояджиев от ДС… Това беше публичен знак! Последва скандалът,

когато Сакскобургготски се опита да направи ген. Бриго Аспарухов координатор на всички специални служби!

Тогава външният натиск на големите натовски държави предотврати това!

Вие твърдите дори, че най-качествените агенти на ДС са били вербувани и от КГБ и досега са агенти на руснаците?
Всеки един служител, назначен за офицер в Първо главно на ДС и в РУМНО, задължително е бил изпращан на едногодишен курс за подготовка в КГБ. Това е било уговорка – всички хора, които се назначават в ДС в България, да бъдат огледани, пресети и най-надеждните да бъдат вербувани за агенти на КГБ! И те и досега продължават да си бъдат агенти на КГБ! Убеден съм в това! И когато видя в публичното пространство определена персона да излиза и да заявява някаква позиция – на мен ми е ясно чия поръчка изпълнява!

Как живеете в кризата, имате малък син, как е той, семейството ви?
Кризата ограничи разходите ни. Радваме се на малкия Филип, който стана на 3 години. Аз адвокатствам, а съпругата ми Весела е колега юрисконсулт. Живеем скромно – в жилище, купено с кредити, карам кола на лизинг…

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...