Ген. Атанасов: Цацаров веднага да започне разследване срещу Борисов

„Главният прокурор Сотир Цацаров незабавно трябва да предприеме разследване срещу Бойко Борисов и служители от прокуратурата. Само по този начин Цацаров ще докаже, че не е зависим“. Това заяви пред ПИК ген. Атанас Атанасов по повод новите СРС-та, с които е прихванат разговор между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов в къщата на бившия премиер в столичния квартал „Бояна“.

Според Атанасов, в последните месеци от мандата си Бойко Борисов и министрите му са се занимавали с разпределяне на подкупи. Тъмносиният политик обаче предпочете на този етап да не назовава за кого и в какъв размер са били рушветете, за които говори.

„Фактът, че Бойко Борисов призна автентичността на тези записи, доказва, че някои от лобитата на предишната изпълнителна власт са се срастнали с прокуратурата“, категоричен е Атанасов, който е бивш директор на Националната служба за сигурност (НСС).

На въпрос на ПИК как ще коментира твърдението на Яне Янев, че Мирослав Найденов е записал срещата си с Борисов и Кокинов, Атанасов отговори: „Яне ли? Той е патерица на Цветан Цветанов. Когато Цветанов не иска да каже определено нещо в публичното пространство, то излиза от устата на Яне“.