Ген. Атанасов: При нас има диктатура на алчната посредственост.

При „Апартамент гейт” става въпрос за пране на пари

“Очевидно става въпрос за пране на пари от тези, които купуват. Те плащат под масата, защото не искат да доказват произхода на средствата си. С подаване на оставки ли се свършва всичко? В България корупцията прави силата”, подчерта той.

Проследете цялото интервю тук

Идват ли избори, Борисов вади оная мъглява история с дядо си, който бил николапетковист и убит веднага след 9 септември 1944 г. Николапетковисткото движение се създава години по-късно”, каза Атанасов.

Той цитира анализ на модела Борисов, направен от ДСБ – “Размазването на институциите е очевидно, но това идва от мястото на премиера. Назначените изпълняват неговата воля.”

Лидерът на ДСБ беше категоричен, че необходимостта от действащи и силни институции е първостепенна, но фактите доказват, че такива няма. Политически назначените институции са един от основните проблеми за върховенството на закона. Той допълни, че ефективността им може поне минимално да се гарантира, ако е налице принципа на обвързаната компетентност, т. е., една институция да предлага, а друга да назначава. “Поведението на главния прокурор (Сотир Цацаров) е като на вицепремиер – всяка сряда е в Министерския съвет. Тази структура (Спецсъдът) е излишна.

Винаги съм бил против специални органиимаме прокуратура. Основният проблем идва от тези, които упражняват властта”, обоснова се Атанасов.

Той обрисува, че премиерът се вживява в образа на жертвата – “Борисов толкова много се грижи за България и някакви хора искат да го смъкнат от власт“, коментира Атанасов и допълни – идват избори.

Относно атентатите в Шри Ланка Атанасова коментира: “Допреди няколко години в Шри Ланка се водеше гражданска война, която взе над 60 000 жертви. Въпросът е кой е организатор на атентатите и какви са мотивите. Явно проблемът е вътрешнодържавен. Това е знаково нападение. Религиозните сблъсъци са традиция.”

Не се съобщават данни за организаторите, за да се направи цялостен анализ.Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...