Ген. Атанасов: При нас има диктатура на алчната посредственост.

При „Апартамент гейт” става въпрос за пране на пари

“Очевидно става въпрос за пране на пари от тези, които купуват. Те плащат под масата, защото не искат да доказват произхода на средствата си. С подаване на оставки ли се свършва всичко? В България корупцията прави силата”, подчерта той.

Проследете цялото интервю тук

Идват ли избори, Борисов вади оная мъглява история с дядо си, който бил николапетковист и убит веднага след 9 септември 1944 г. Николапетковисткото движение се създава години по-късно”, каза Атанасов.

Той цитира анализ на модела Борисов, направен от ДСБ – “Размазването на институциите е очевидно, но това идва от мястото на премиера. Назначените изпълняват неговата воля.”

Лидерът на ДСБ беше категоричен, че необходимостта от действащи и силни институции е първостепенна, но фактите доказват, че такива няма. Политически назначените институции са един от основните проблеми за върховенството на закона. Той допълни, че ефективността им може поне минимално да се гарантира, ако е налице принципа на обвързаната компетентност, т. е., една институция да предлага, а друга да назначава. “Поведението на главния прокурор (Сотир Цацаров) е като на вицепремиер – всяка сряда е в Министерския съвет. Тази структура (Спецсъдът) е излишна.

Винаги съм бил против специални органиимаме прокуратура. Основният проблем идва от тези, които упражняват властта”, обоснова се Атанасов.

Той обрисува, че премиерът се вживява в образа на жертвата – “Борисов толкова много се грижи за България и някакви хора искат да го смъкнат от власт“, коментира Атанасов и допълни – идват избори.

Относно атентатите в Шри Ланка Атанасова коментира: “Допреди няколко години в Шри Ланка се водеше гражданска война, която взе над 60 000 жертви. Въпросът е кой е организатор на атентатите и какви са мотивите. Явно проблемът е вътрешнодържавен. Това е знаково нападение. Религиозните сблъсъци са традиция.”

Не се съобщават данни за организаторите, за да се направи цялостен анализ.Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...