Ген. Атанасов: Намаляването на субсидиите се прави, за да се увековечат ГЕРБ и ДПС

Интервю на Диана Дончева с ген. Атанас Атанасов за предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“

Намаляването на партийната субсидия на 1 лв. е див популизъм на управляващите, изказа мнение пред БНР ген. Атанас Атанасов – председател на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“.

„Тече един процес от няколко месеца, чиято цел е да се извая образа на Бойко Борисов като основен борец с корупцията, което е абсолютен нонсенс. Но с тази мощна частна медийна машина, която е ангажирана да работи за властта, много добре финансирана със средства от европейски фондове и по друг начин – чрез реклами, в същия момент – ще спрем държавното финансиране … по какъв начин се издържа цялата тази медийна машина – това пак е част от корупционните схеми. Голям сегмент от финансовите средства, които се придобиват чрез корупционни схеми, се влагат в медийната машина, за да може такъв тип планове да бъдат обслужвани“, обясни ген. Атанасов в интервю за предаването „Преди всички“.

Това е популизъм, с който отклоняват общественото внимание, смята той и добави: „Довели са нещата дотам тези, които са в парламента, че хората не искат да чуват за партиите и използват това ниско доверие, което е тяхна заслуга, за да отнемат възможността на други политически субекти да съществуват“.

Ген. Атанас Атанасов отново повтори тезата си за „коалиция ГЕРБ – ДПС и коалицията Борисов – сараите и Ахмед Доган“:

„Днес може да има някакъв театър, разбира се. Но взаимно се подкрепят, както за много други неща – не само в парламента, но и във всичките им действия в публичното пространство. Има сделка между Борисов и Доган още от 2014 г. Това върви постоянно и се обслужва едно задкулисие, което на практика черпи интереси от тази политическа коалиция. Това се прави, за да се „увековечат“, да бъдат ликвидирани другите политически субекти, защото те контролират бизнеса съвместно“.

Според него е необходимо обществено обсъждане по темата и в него да се включат политолози, социолози и хора, които наблюдават политическите процеси.

„Демократична България“ не получава субсидии, посочи ген. Атанасов и подчерта, че функционирането на една политическа сила без държавно субсидиране е изключително тежък процес:

„Дарители, физически лица, срещи, убеждаване на хора да ни подкрепят и то в тази среда, в която функционира днес държавата с т.нар. институции, момент, в който ако някой направи дарение на извънпарламентарна сила – моментално го „налазват“ всякаквите т.нар. институции да го проверяват“.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 

http://bnr.bg/post/101135054/gen-atanasov-namalavaneto-na-partiinata-subsidia-na-1-lv-e-div-populizam?fbclid=IwAR1K_At5nUwCeV2b9KjPtqsSO-2-PfJ-ITHzE0-HTOsdQ-G2BwBkVmeq2Vg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за силна България“ даде мандат на председателя да...
Резолюция от Националното съвещание на ДСБ
Националното съвещание на ДСБ: 1. Оценява постигнатото от коалиционния формат Демократична България като успешно....
Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за...
Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за да обслужи плановете на Путин да...
Людмила Илиева: Ако парламентът бъде разпуснат преди...
Людмила Илиева: Ако парламентът бъде разпуснат преди да бъдат приети двата закона, свързани с...
Бонка Василева: Приоритетите пред ДСБ-София са местните избори...
Бонка Василева: Приоритетите пред Демократи за силна България-София през 2023 г. са местните избори...