Гала вечер по повод учредяването на Национален клуб на жените към ДСБ

На 17 септември се проведе първата Национална среща на Национален клуб на жените към ДСБ. Присъстваха жени от цялата страна, между които има и такива, които не са членове на Демократи за Силна България. Официално учредихме Националния клуб и приехме учредителните документи. Избрахме и ръководството на организацията с председател Цецка Бачкова и зам.-председатели – Жени Шиер и Кристина Петкова.

Национален клуб на жените към ДСБ е създаден по инициатива на Националното ръководство на партията на Изпълнителен съвет, проведен на 28 май 2016г. Моментът за това, изглежда, е назрял, тъй като сме свидетели на мощна енергия за създаване на организации в страната и изобилие на идеи от активните дами както в централния работен екип, така и по места.

Структурата на Клуба се състои от Национален клуб и Областни клубове.

Създадени са вече Областни клубове в градовете София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Враца и Сливен. Предстои формирането на такива структури и в останалите области на страната.

Всички заедно ще работим по общонационални проблеми, а областните клубове ще провеждат и местни политики и инициативи. Поставили сме си задачата, местните организации да станат незаобиколим фактор в развитието на областите и на градовете, не само в назоваването на проблемите, но и в тяхното решаване.

Стартирали сме процедура за членство в ЕНП Жени, а ще поканим за сътрудничество и международни организации, неправителствени организации, публични личности, интелектуалци, експерти и активни граждани.

Убедени сме, че женската организация ще даде възможност за разгръщане на потенциала на активните жени и ще привлече за каузите дясномислещи дами, готови да споделят своя професионален опит и умения за изработването на политики, касаещи цялото българско общество.

На местно ниво, клубовете ще разработват политики по няколко основни направления, като културно-историческото съхраняване на градовете, проблемите в гетата, работа с децата в неравностойно положение и разбира се, благотворителност. Това не изключва работа по инициативи с тясно локално значение.

На национално ниво, като основен стратегически приоритет жените на ДСБ ще поставим социалното предприемачество, като различен начин на икономическа активност, която смесва находчивостта на бизнеса със социална мисия, умело съчетаване и баланс на социални и икономически цели.

Заплахата от създаването на “хазартно поколение” в България ще бъде друг основен проблем, който ще поставим на обществено обсъждане.

Неразумното ползване на кредити, водещо до фатално задлъжняване ни амбицира да работим за такава финансова и кредитна култура на българските граждани, която да доведе задлъжнялостта до средно-европейско ниво.

Университетските преподаватели са безценното богатство на нашата общност и това е предпоставка да осъществим идеите на много от тях, както за работа по проблемите на жените в науката, така и изобщо по проблемите на образованието в България и най-вече- висшето образование.

Каним всички дами, който искат да бъдат обществено активни да се включат в нашите каузи, независимо дали са членове на Демократи за Силна България или – не!

Снимки от събитието вижте тук:

https://www.facebook.com/DSBWomen/photos/?tab=album&album_id=1270331042985126

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Комисията за Глеб Мишин ще проверяват близо 4000...
Да бъдат изслушани членовете на Съвета по българско гражданство към Министерството на правосъдието, зам.-министъра...
Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...