В МВР трябва да дойде човек, който си гледа работата, а не изборите

След събитията в Катуница и последвалите протести Цветан Цветанов трябва да напусне поста вътрешен министър. Това заяви във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов. На въпрос ще бъде ли достатъчна оставката на министъра, за да се преодолее ситуацията, Костов отговори утвърдително. “Ще дойде човек, който ще си гледа работата, а не изборите”, посочи тъмносиният лидер.

“Toва, което се вижда е, че полицията е безучастна. Тя просто не си върши работата, а от друга страна дава възможност да се разпалват такива страсти и такива процеси на насилие, които са недопустими по време на изборна кампания. Това е лошото, че става по време на избори, защото тогава всичко придобива друг знак и влияе на хората. Те схващат по определен начин тази кампания. И наистина трябва да има драматична промяна, но както гледам, тя няма да се случи”, каза Костов.

Случаят в Катуница е един ромски бос, който се е ползвал години наред с подкрепа, да се превърне наистина в цар, коментира Костов. Според него точно това е довело до насилие. За съжаление започват сблъсъци и на други места и трябва да има промяна в МВР, каза Костов. Той посочи, че никога до сега предизборна кампания не е започвала с толкова много скандали. Стартът е и трагичен, защото има смъртни случаи, затова наистина най-добре е Цветанов да не бъде повече вътрешен министър, обобщи Костов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...