В МВР трябва да дойде човек, който си гледа работата, а не изборите

След събитията в Катуница и последвалите протести Цветан Цветанов трябва да напусне поста вътрешен министър. Това заяви във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов. На въпрос ще бъде ли достатъчна оставката на министъра, за да се преодолее ситуацията, Костов отговори утвърдително. “Ще дойде човек, който ще си гледа работата, а не изборите”, посочи тъмносиният лидер.

“Toва, което се вижда е, че полицията е безучастна. Тя просто не си върши работата, а от друга страна дава възможност да се разпалват такива страсти и такива процеси на насилие, които са недопустими по време на изборна кампания. Това е лошото, че става по време на избори, защото тогава всичко придобива друг знак и влияе на хората. Те схващат по определен начин тази кампания. И наистина трябва да има драматична промяна, но както гледам, тя няма да се случи”, каза Костов.

Случаят в Катуница е един ромски бос, който се е ползвал години наред с подкрепа, да се превърне наистина в цар, коментира Костов. Според него точно това е довело до насилие. За съжаление започват сблъсъци и на други места и трябва да има промяна в МВР, каза Костов. Той посочи, че никога до сега предизборна кампания не е започвала с толкова много скандали. Стартът е и трагичен, защото има смъртни случаи, затова наистина най-добре е Цветанов да не бъде повече вътрешен министър, обобщи Костов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...