Веселин Методиев: Чака ни кабинет “Симеон & Со”

– Г-н Методиев, изненада ли ви подписа на Емил Кошлуков под тристранното коалиционно споразумение с НДСВ и ДПС?
– Не сме изненадани. Веднага след падането на г-н Герджиков СДС промениха позицията си и отказаха експертното правителство, за което предварително се бяха съгласили. След това поискаха служебно правителство, назначено от Георги Първанов, с което властта директно се предава на БСП. Тази промяна накара „Новото време“, нещо много характерно за тези момчета, да се залепи за управляващите. На практика се получава едно бъдещо правителство на Сакскобургготски и съдружници.
– Каква е цената на подписа на „Новото време“?
– Не мога да кажа , но при подобна политическа сделка остават съмнения. Така Кошлуков и сие сложиха кръст на партията „Новото време“. Те ще се качат в каручката на Ахмед Доган – човека, от когото те се учат на политическо рекетьорство.
– Сигурно ли е, че Симеон ще вкара хора от „Новото време“ в правителството?
– Те това и целят на всяка цена – било чрез пряко участие или чрез подставени лица на постове в стопанските министерства.
– Вотът на недоверие не се ли обезсмисля?
– Ние ще участваме активно в дискусията по вота и ще докажем защо това правителство е вредно за страната и защо тези лупинги в политиката ще навредят на образа на България у нас и в чужбина.