Веселин Методиев: На следващите парламентарни избори партиите от управляващата коалиция трябва да бъдат изпратени в опозиция

На следващите парламентарни избори партиите от управляващата коалиция трябва да бъдат изпратени в опозиция, за да се промени политиката, а на база вота на избирателите ще се реши дали се налага тази цел да бъде постигната чрез партньорство с ГЕРБ, стана ясно от думите на заместник-председателя на ПГ на ДСБ Веселин Методиев в интервю за “Дарик кафе”. След приключване на Национално съвещание на партията във Велинград, на което тъмносините взеха решение в единодействие с доказани десни партии да работят за спечелването на следващите парламентарни избори. Методиев допълни:
Веселин Методиев: Едно от най-важните неща, за които говорихме е, че трябва на тези парламентарни избори, които предстоят, БСП, ДПС и НДСВ да бъдат изпратени в опозиция, за да може да се промени политиката. След като се видят резултатите от самите избори, може да се види дали това е постижима цел и в каква форма е постижима.
Репортер: Дали за постигането на тази цел ГЕРБ е незаобиколим фактор обаче?
Веселин Методиев: Точно щях да ви кажа. И тогава вече може да се взимат решения в тази връзка. Каквото са решили избирателите или, както е популярно да се казва, да решим първо едната задача, после другата. Да се постигне тази цел, в смисъл – на следващите парламентарни избори да не се допусне да имат мнозинство посочените партии.
Депутатът от ДСБ Нено Димов обяви, че няма намерение на напуска парламентарната група на партията, въпреки че смята проекта “ДСБ” за изчерпан. Той обяви готовност да продължи да бъде вътрешен коректив за нещата, които смята да неправилни.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...