Веселин Методиев: На следващите парламентарни избори партиите от управляващата коалиция трябва да бъдат изпратени в опозиция

На следващите парламентарни избори партиите от управляващата коалиция трябва да бъдат изпратени в опозиция, за да се промени политиката, а на база вота на избирателите ще се реши дали се налага тази цел да бъде постигната чрез партньорство с ГЕРБ, стана ясно от думите на заместник-председателя на ПГ на ДСБ Веселин Методиев в интервю за “Дарик кафе”. След приключване на Национално съвещание на партията във Велинград, на което тъмносините взеха решение в единодействие с доказани десни партии да работят за спечелването на следващите парламентарни избори. Методиев допълни:
Веселин Методиев: Едно от най-важните неща, за които говорихме е, че трябва на тези парламентарни избори, които предстоят, БСП, ДПС и НДСВ да бъдат изпратени в опозиция, за да може да се промени политиката. След като се видят резултатите от самите избори, може да се види дали това е постижима цел и в каква форма е постижима.
Репортер: Дали за постигането на тази цел ГЕРБ е незаобиколим фактор обаче?
Веселин Методиев: Точно щях да ви кажа. И тогава вече може да се взимат решения в тази връзка. Каквото са решили избирателите или, както е популярно да се казва, да решим първо едната задача, после другата. Да се постигне тази цел, в смисъл – на следващите парламентарни избори да не се допусне да имат мнозинство посочените партии.
Депутатът от ДСБ Нено Димов обяви, че няма намерение на напуска парламентарната група на партията, въпреки че смята проекта “ДСБ” за изчерпан. Той обяви готовност да продължи да бъде вътрешен коректив за нещата, които смята да неправилни.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Позиция на Националното ръководство на ПП “Демократи за...
На свое заседание, проведено на 06.10.2022г., Националното ръководство на ПП „ДСБ“ обсъди изборните резултати...
Водещите кандидати на ДСБ в листите на “Демократична...
Доверете се на разума с номер 25 за "Демократична България"!
Кристина Петкова: в следващия Парламент ще настоявам за...
Кристина Петкова в "Денят с Веселин Дремджиев" Радвам се, че вицепрезидентът Йотова е прочела...
Атанас Атанасов: Би било добре, ако може да...
За „Демократична България” би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната”. Това...
Атанас Атанасов: Още през март получихме информация, че...
“Искам да започна с едно извинение към българските граждани. В това трудно време извинявайте,...