Веселин Методиев: Все повече се разминаваме с ГЕРБ

Оставям настрана иронията. В политиката едно от ценните неща е опитът. Ще го кажа с американска политическа поговорка – “Не е страшно да се спънеш в един камък. Страшно е два пъти в един и същи камък да се спънеш”. Когато се занимаваш с една сложна дейност, а за политиката е сложна дейност, опитът е много полезен, каза Веселин Методиев от ДСБ, депутат от Синята коалиция в интервю за БГНЕС.

Най-добрите образци в политиката са съчетанията между опит и млади хора, млади не на години, а които са отскоро в политиката. Това съчетание е най-доброто, защото опитните хора могат да станат изключително консервативни, вече до ретроградност и младите винаги ще им кажат, че са отишли в много голяма крайност. Така че подигравката с опита е неразумна, подчерта Методиев в коментар на думите на премиера Борисов, че Иван Костов е част от старото статукво и че си приличат с Георги Първанов. Другият въпрос – кой кого разсмива. Как да ви кажа – единственото, което мога да направя е да се разсмея. Когато се гласува “въздържал се” това е политически знак. И в политиката тези неща също се учат. Политическият глас означава несъгласие, което не се е превърнало още в противопоставяне. Това несъгласие е във висока степен колегиално и партньорско поведение, защото дава знак на хората, на които се стремиш да помогнеш, че минават някакви граници и след като преминат тези граници ще се появят нови проблеми, посочи Веселени Методиев, запитан как си обяснява коментара на премиера, че сините го разсмиват като гласуват в НС “въздържал се”. А отговорността не е върху сините. 1.6 млн българи – това е много голям брой хора, които дадоха доверие не на ГЕРБ. Всички знаем, че това доверие си е дадено заради персоната на г-н Борисов и аз виждам, че той го е осъзнал от самото начало. Виждам, че той се стреми да се справя с трудностите и виждам, че му става все по-трудно, категоричен е синият депутат.

Когато г-н Борисов не се е занимавал още с политика, аз съм слушал за г-н Костов какво ли не. Така че това не мога да го коментирам. Ще ви го кажа в едно изречение – Иван Костов е национален лидер и всяка страна се стреми да има повече такива. У нас за съжаление нямаме много такива и това го казвам с дълбоко чувство на патриотизъм. Аз искам да имам повече национални лидери, защото за България е добре, за нацията е добре, казва Методиев и като историк. За мене достойнствата, които притежават колегите от Синята коалиция е, че съчетават младост, амбициозност и опит. Това съчетание е съпроводено с една забележителна компетентност, познаване на проблеми, професионализъм, с който идваш от даден занаят и го прилагаш в политическата работа – всичко това е ценно. И всеки, който би искал да прави дясна политика неизбежно ще опира до мнението на Синята коалиция, убеден е депутатът.

Да, защото имаме основание да защитаваме позициите си. Ако погледнете поведението на нашата парламентарна група и сравните с предизборната програма, с която сме отишли на избори, няма да намерите разлика, казва Веселин Методиев за все по-честото разминаване в позициите между Синята коалиция и ГЕРБ. Ние подкрепяме това, зад което сме заставали пред хората и сме “въздържали се” или “против” за това, което противоречи на това, което сме обещали на хората. Откакто сме създали “Демократи за силна България” аз съм много доволен, защото това е политическа партия, която излиза с конкретни неща пред хората, написва ги на един език, който е разбираем и след това си ги отстоява. В краен резултат хората преценяват дали да го харесат или не и ти дават глас. Това е една много последователна и стабилна позиция. Мисля, че това е полезно за общата политика в България да има такъв тип партии, подчертава Методиев. Каква ще е перспективата?! Не смея да прогнозирам, защото нещата са динамични. Имат развитие. Съгласен съм в едно с вас – че има вече прекалено зачестяване на случаите, в които публиката вижда, че се разминаваме с ГЕРБ. Това е вярно и споделям това ваше наблюдение, каза още Методиев.

www.bgnes.com

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...
Атанас Атанасов: Главният секретар Живко Коцев трябва да...
„ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР. Те са си поставили за задача да си осигурят...