Веселин Методиев: Все повече се разминаваме с ГЕРБ

Оставям настрана иронията. В политиката едно от ценните неща е опитът. Ще го кажа с американска политическа поговорка – “Не е страшно да се спънеш в един камък. Страшно е два пъти в един и същи камък да се спънеш”. Когато се занимаваш с една сложна дейност, а за политиката е сложна дейност, опитът е много полезен, каза Веселин Методиев от ДСБ, депутат от Синята коалиция в интервю за БГНЕС.

Най-добрите образци в политиката са съчетанията между опит и млади хора, млади не на години, а които са отскоро в политиката. Това съчетание е най-доброто, защото опитните хора могат да станат изключително консервативни, вече до ретроградност и младите винаги ще им кажат, че са отишли в много голяма крайност. Така че подигравката с опита е неразумна, подчерта Методиев в коментар на думите на премиера Борисов, че Иван Костов е част от старото статукво и че си приличат с Георги Първанов. Другият въпрос – кой кого разсмива. Как да ви кажа – единственото, което мога да направя е да се разсмея. Когато се гласува “въздържал се” това е политически знак. И в политиката тези неща също се учат. Политическият глас означава несъгласие, което не се е превърнало още в противопоставяне. Това несъгласие е във висока степен колегиално и партньорско поведение, защото дава знак на хората, на които се стремиш да помогнеш, че минават някакви граници и след като преминат тези граници ще се появят нови проблеми, посочи Веселени Методиев, запитан как си обяснява коментара на премиера, че сините го разсмиват като гласуват в НС “въздържал се”. А отговорността не е върху сините. 1.6 млн българи – това е много голям брой хора, които дадоха доверие не на ГЕРБ. Всички знаем, че това доверие си е дадено заради персоната на г-н Борисов и аз виждам, че той го е осъзнал от самото начало. Виждам, че той се стреми да се справя с трудностите и виждам, че му става все по-трудно, категоричен е синият депутат.

Когато г-н Борисов не се е занимавал още с политика, аз съм слушал за г-н Костов какво ли не. Така че това не мога да го коментирам. Ще ви го кажа в едно изречение – Иван Костов е национален лидер и всяка страна се стреми да има повече такива. У нас за съжаление нямаме много такива и това го казвам с дълбоко чувство на патриотизъм. Аз искам да имам повече национални лидери, защото за България е добре, за нацията е добре, казва Методиев и като историк. За мене достойнствата, които притежават колегите от Синята коалиция е, че съчетават младост, амбициозност и опит. Това съчетание е съпроводено с една забележителна компетентност, познаване на проблеми, професионализъм, с който идваш от даден занаят и го прилагаш в политическата работа – всичко това е ценно. И всеки, който би искал да прави дясна политика неизбежно ще опира до мнението на Синята коалиция, убеден е депутатът.

Да, защото имаме основание да защитаваме позициите си. Ако погледнете поведението на нашата парламентарна група и сравните с предизборната програма, с която сме отишли на избори, няма да намерите разлика, казва Веселин Методиев за все по-честото разминаване в позициите между Синята коалиция и ГЕРБ. Ние подкрепяме това, зад което сме заставали пред хората и сме “въздържали се” или “против” за това, което противоречи на това, което сме обещали на хората. Откакто сме създали “Демократи за силна България” аз съм много доволен, защото това е политическа партия, която излиза с конкретни неща пред хората, написва ги на един език, който е разбираем и след това си ги отстоява. В краен резултат хората преценяват дали да го харесат или не и ти дават глас. Това е една много последователна и стабилна позиция. Мисля, че това е полезно за общата политика в България да има такъв тип партии, подчертава Методиев. Каква ще е перспективата?! Не смея да прогнозирам, защото нещата са динамични. Имат развитие. Съгласен съм в едно с вас – че има вече прекалено зачестяване на случаите, в които публиката вижда, че се разминаваме с ГЕРБ. Това е вярно и споделям това ваше наблюдение, каза още Методиев.

www.bgnes.com

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанасов: Да се надяваме в началото на другата...
Ние се превърнахме в държава на изтеклите мандати. Да се надяваме в началото на...
Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Прокуратурата поиска имунитета на Борисов, след като се събуди от зимен сън. Това заяви...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...