Васил Терзиев: Ще се боря да бъда достоен кмет за всички софиянци

Няма да правим безпринципни коалиции, коментира кандидатът за кмет на столицата

“Борбата ни от ден едно е за гласовете на софиянци. Искам да бъда кмет на всички тях”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” кандидатът за градоначалник на столицата Васил Терзиев. По думите му някои не го припознават в момента като такъв, но ще се бори да бъде достоен кмет за всички.

„В крайна сметка всички живеем в един град, страдаме от едни и същи проблеми. Ще се боря да подобря живота на тези хора”, каза Терзиев.

Той допълни, че не е търсил подкрепа от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Никога не съм се виждал с него, не съм търсил подкрепа и много ясно сме заявявали, че за нас те са политически опонент на ниво София”, заяви Терзиев.

По думите му на първи тур резултатът е добър, а екипът му преглежда данните за несъответствия. „Изтичат гласове. Някой човек си е направил труда, отишъл е до урната, гласувал е, после някой му е взел гласа. По цялата тази верига – от невалидни бюлетини, до начина, по който се преброяват, по който се вкарват в „Информационно обслужване”, има много неща, които са се объркали”, каза Терзиев.

По думите му с това, което правят от неговия екип, са заслужили доверието на хората. Терзиев изтъкна, че краткосрочният план е в неделя да мобилизират максимален брой хора, които да гласуват, разбирайки важността на този избор. „Да спечелим изборите, да имаме максимален брой районни кметове и оттам-нататък – предпоставки да реализираме много от политиките, които искаме”, каза Терзиев.

За състава на Общинския съвет Терзиев допълни, че ще търсят подкрепа за добрите решения – обосновани и обсъдени. „Тези 61 човека в Общинския съвет трябва да защитават интереса на софиянци”, заяви кандидатът за кмет.

Той каза още, че няма да правят безпринципни коалиции и ще има нулева толерантност към корупцията.

Според него добра оценка в досегашното развитие на София заслужава столичното метро. “На г-н Братоев трябва да му се направи паметник, тъй като този човек е спасил стотици милиони европроекти, за да се реализира метрото”, допълни Терзиев.

Източник: www.nova.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...