Васил Терзиев: Ще се боря да бъда достоен кмет за всички софиянци

Няма да правим безпринципни коалиции, коментира кандидатът за кмет на столицата

“Борбата ни от ден едно е за гласовете на софиянци. Искам да бъда кмет на всички тях”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” кандидатът за градоначалник на столицата Васил Терзиев. По думите му някои не го припознават в момента като такъв, но ще се бори да бъде достоен кмет за всички.

„В крайна сметка всички живеем в един град, страдаме от едни и същи проблеми. Ще се боря да подобря живота на тези хора”, каза Терзиев.

Той допълни, че не е търсил подкрепа от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Никога не съм се виждал с него, не съм търсил подкрепа и много ясно сме заявявали, че за нас те са политически опонент на ниво София”, заяви Терзиев.

По думите му на първи тур резултатът е добър, а екипът му преглежда данните за несъответствия. „Изтичат гласове. Някой човек си е направил труда, отишъл е до урната, гласувал е, после някой му е взел гласа. По цялата тази верига – от невалидни бюлетини, до начина, по който се преброяват, по който се вкарват в „Информационно обслужване”, има много неща, които са се объркали”, каза Терзиев.

По думите му с това, което правят от неговия екип, са заслужили доверието на хората. Терзиев изтъкна, че краткосрочният план е в неделя да мобилизират максимален брой хора, които да гласуват, разбирайки важността на този избор. „Да спечелим изборите, да имаме максимален брой районни кметове и оттам-нататък – предпоставки да реализираме много от политиките, които искаме”, каза Терзиев.

За състава на Общинския съвет Терзиев допълни, че ще търсят подкрепа за добрите решения – обосновани и обсъдени. „Тези 61 човека в Общинския съвет трябва да защитават интереса на софиянци”, заяви кандидатът за кмет.

Той каза още, че няма да правят безпринципни коалиции и ще има нулева толерантност към корупцията.

Според него добра оценка в досегашното развитие на София заслужава столичното метро. “На г-н Братоев трябва да му се направи паметник, тъй като този човек е спасил стотици милиони европроекти, за да се реализира метрото”, допълни Терзиев.

Източник: www.nova.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...