БСП и ДПС ще стават все по-самотни

Въпрос: Как ще коментирате изказването на Местан?

Петър Москов: Аз дори бих се ограничил с това, което Радан Кънев е публикувал в социалната мрежа, където той се обръща към г-н Местан с обръщението: “Драги Павле”. Когато “Драгият Павел” е отговорен за всички най-тежки практики на задкулисие. Когато той е отговорен включително за нещата, които говорим на днешната пресконференция, затова че тъй наречените “Пеевски медии” бяха патерицата и бухалката в ръцете преди това на Първанов и Борисов, а сега в ръцете на Орешарски. Не е той човекът, който да задава въпроси и да прави шегички, защото техните ченгесарски игри нас не ни интересуват. Единственото ясно е, че тези хора ги тресе паника. Основателна е тази паника. РБ е единствената политическа сила, която няма нищо общо, нито с Първанов, нито с Орешарски, нито с Борисов, нито с Мишо Бирата. Както твърди Радан Кънев, ние сме съвсем друга бира. А иначе знаете ли за г-н Местан още няколко думи. Има хора като него, които имат интересен език, бароков, приятен за слушане. Смисълът на словото обаче е да носи информация. Това изказване, както и повечето изказвания на г-н Местан информация не носят, те са носители на красиви изрази. Това е самозадоволяване с езика, за да говориш. Другото има на самозадоволяването е мастурбация. Да мастурбираш, не означава да си потентен, означава, че си самотен. И тези хора все повече ще бъдат самотни. Дори и част от БСП разбра, че има удобен момент да напуснат това убежище на задкулисието наречено “КОЙ” в Парламента. Достатъчно ли е повод за г-н Местан. В момента, в който най-черната част на българското задкулисие в лицето на г-н Първанов и в лицето на г-н Румен Петков решава, че дори за тях има удобен момент да се позиционират публично на фона на масивния скандал на коалицията “КОЙ”, това всъщност означава колко е сериозен скандалът за Станишев, Местан и компания. Не ме разбирайте погрешно аз положителен герой между Доган от една страна и Първанов от друга, не мога да намеря. Но разказът, затова как мишките бягат от кораба е валиден. Те стават все по-самотни.

Въпрос: Очаквано ли е напускането на Първанов?

Петър Москов: Дали е очаквано напускането на Първанов, може би е легитимен въпрос, но като ти си имал едно движение в лицето на АБВ, то съзнателно е абортирано още от самото начало, поради невъзможност от публична проява ти трябва наистина масивен скандал, за да се реабилитираш. Ако едно управление може да служи на “Гоце” да се реабилитира, мерси за това управление.

Въпрос: Смятате ли, че е просто паника от страна на Местан или нарочно Ви вкарва в тази тема?

Петър Москов: Повтарям. РБ е единствената формация, която не е част от тези ченгесарски номера. Нямаме нищо общо нито с Мишо Бирата, нито с Първанов, нито с Орешарски. Разказът, че всички са маскари е явно удобен, само че маскарите са ясни те имат собствени имена.

Въпрос: Павел?

Петър Москов: Да, Павел е едно от тях. Отговорът на въпроса “КОЙ?” вече придобива друго обществено значение. Вече е ясно КОЙ.

Йонко Грозев: Всички да са маскари е стратегията, която се прилага по отношение, основните ключовите играчи на политическата сцена да получат алтернатива. Това е основната стратегия. Тъй като тези медии под контрола на г-н Пеевски не могат да работят за това да създадат положителен образ на някого, това е отвъд и техните сили. Това, което те могат да направят е да унищожават всякакъв опит да се изгради алтернатива в управлението на страната. Именно затова съвсем целенасочено без никаква логика и никакви факти РБ бива внезапно пришит към г-н Първанов. Именно това правят те – всички са маскари, няма алтернатива.

Петър Москов: Дишайте спокойно потъваме плавно. На фона на всичко това, включително и разпадът на БСП и това не е изхвърляне и не е партийна пропаганда. РБ е политическата сила, която ще стои стабилно, която макар и с малко трупа допълнително доверие и която както виждате е готова с конкретни алтернативи на това блато между Първанов, Местан, Павел, Гоце, Сава и други хора. Аз няма да отговарям на налудните твърдение на г-н Местан. В последните 48 часа цялата кохорта от розово-червени свързани къде с ДС, къде с моментните оглигарси, публични говорители, всевъзможни социолози и политолози, се стремят да правят това, което каза г-н Грозев: “Да си кажем спокойно няма алтернатива”. В БСП не се случва нещо страшно те просто са решили да разширяват. Когато СЕ решават, че не могат да бъдат част от РБ това е взрив, погром, трагедия, когато знаковите лица на БСП излизат, това е разширение. Вие искате да коментираме това, моля не, това е извън здравия човешки разум.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...