БСП замесиха България в мащабна международна конспирация

Българското правителство и управляващото мнозинство са предприели действия, включително и законодателни, насочени пряко срещу ЕС и икономическите интереси на България, под инструктажа на чужда сила. Като доказателство РБ представя изготвени в Русия мотиви, в които се съдържа пряка инструкция за укриването от ЕК на кореспонденцията и предвидените в нея законодателни промени. “Веднъж приети предложените изменения не следва да подлежат на задължително съобщаване към ЕК.” Стр. 3 абзац 2. Като действие срещу държавата може да се оцени текстът в мотивите, че няма нужда тези промени да се съобщават на Европейската комисия. Защо ако текстовете са в полза на България и ЕС трябва да се крият от нашите партньори? Може ли някой извън България да преценява, каква информация да обменяме с Комисията.
Представяме писмо на Български енергиен холдинг от 13.12.2013 г. с три приложения, които доказват, че депутатите от управляващото мнозинство са приели на първо четене, закон писан извън страната ни и обслужващ чужди икономически и политически интереси. В приложение №3 са предложенията за законодателни промени, направени от “South Stream Transport” BV (с 50% акционерно участие на Газпром), отнасящи се за морската част. Смисълът и логиката на предложението на South Stream Transport” BV е очевидно много близък до законопроекта, внесен от депутатите от БСП. Морската част от газопровода се превръща в тотален руски монопол. Ал. 6 към параграф 5 говори за изключване на части от газопроводи от общите правила на регулиране и ценообразуване. Изключително скандално е, че предложенията на South Stream Transport” BV са оформени като готов законопроект, който е подготвен за внасяне, като дори е написано име на вносител -Михаил Миков. Следват мотиви, под които е сложено името на Пламен Орешарски като вносител. Очевидно е имало голямо колебание от кого да бъдат внесени промените.
Според Реформаторския блок скандалният законопроект има 3 много ясни политически и икономически цели:
1/ Засилването на зависимостта на България от Русия и поддържането на високи монополни цени на газа и парното у нас.
2/ Противопоставя България на ЕС като умишлено възпрепятства възможността Европейския съюз да формира самостоятелна енергийна политика.
3/ Българската енергетика да се управлява директно от Москва и единствено в полза на руския монополист.
Реформаторският блок настоява:
1/ Законопроектът внесен от БСП да бъде спрян незабавно, защото е в пряк ущърб на българските национални интереси. България няма нужда от нови газови монополи, а от алтернативи и много доставчици, което ще свали цените.
2/ Министерство на икономиката и енергетиката да разкрие цялата кореспонденция по Южен поток и да отговори публично защо допуска намеса на чужда сила във вътрешните работи на България?
3/ Кой допусна толкова важно законодателство, което засяга националната сигурност да се изготви извън територията на България.
Ние ще допълним нашия сигнал да Европейската комисия с тези документи.
Писмото до мин. Стойнев може да видите тук.
Закона може да видите тук.
Мотивите можете да видите тук.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...