Борислав Мавров: Да разведем сегашните управници с властта

– Как решихте да се кандидатирате за депутат?
– Бях номиниран от моите съпартийци и приемам кандидатирането ми за депутат като чест, дълг и отговорност. Искам отново да се чувстваме толкова полезни за държавата, колкото в годините между 1997 и 2001, и нашите деца да имат възможността също да изживеят онова прекрасно усещане.

– Вярвате ли, че ще станете народен представител?
– Вярвам, че заслужавам да се преборя първо за подкрепата на моите съпартийци, а след това и за гласовете на избирателите от София. Аз съм човек почти на Христова възраст, с политически, международен, неправителствен и академичен опит. В парламента бих бил полезен в сфери като европейска интеграция, международни отношения, публична администрация и образование.

– Ако не успеете този път, ще загърбите ли политиката?
– Не, разбира се. Мотивацията ми не е от днес и не приключва утре. Знаете ли, аз съм генетично свързан с политиката: в рода си имам прадядо, Константин Баталов, който освен изявен политически лидер на Демократическата партия е бил неколкократно кмет на София и външен министър на България.

– Не ви ли приляга повече евродепутатското амплоа?
– Преди да се насочи към Страсбург, сериозният политик трябва да се утвърди в собствената си страна, за да тежи достатъчно на мястото си в Европа. Така че не искам да прескачам стъпала. Дай Боже, след пет години отново да ми зададете този въпрос!

– Следващото управление в България според вас ще бъде…?
– …дясноцентристко с решаваща роля на ДСБ в него. Новото управление трябва да върне авторитета на закона – а ние, гласувайки, най-накрая да разведем сегашните управници с властта и да ги върнем в ъгъла: там, където бяха между 1997 и 2001 г.
Твърде дълго и мъчително десният избирател чакаше своето представителство във властта. Броени дни остават до момента, в който той ще може отново да вземе бъдещето в собствените си ръце.

***
Д-р Борислав Мавров е член на ДСБ от 2004 г. и е кандидат за народен представител от София. Със създаването на ДСБ започва робота като международен секретар на партията. През 2007 г. работи в Европейския парламент като сътрудник на евродепутата от ДСБ Константин Димитров, след което насочва професионалното си развитие и към неправителствения сектор, където се занимава с европейски проекта и програми. Преподавател е по “Европейска публична администрация” в СУ “Св. Климент Охридски”. На ЗО-годишна възраст защитава докторат по история в Софийския университет, който е завършил през 2001 г. Специализира в Националния университет на Ирландия, участва в международни изследователски програми, има научни публикации и диплома по политически мениджмънт. Със съпругата си Владислава имат 4-годишна дъщеря Лора. Борислав Мавров е роден през 1976 г. в София.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Комисията за Глеб Мишин ще проверяват близо 4000...
Да бъдат изслушани членовете на Съвета по българско гражданство към Министерството на правосъдието, зам.-министъра...
Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...