Атанас Атанасов: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт с руските служби. Имам такава информация.

Случващото се в МВР и в “Митници” е многофункционално активно мероприятие, организирано предизборно за компрометиране на политическия конкурент.

Това заяви пред БНР съпредседателят ПП-ДБ Атанас Атанасов и даде пример с подобно “мероприятие” преди местните избори, когато “отново ДАНС го спретнаха, за да компрометират машинното гласуване”:

“Сега е същата историята. Отново ДАНС, защото там има зависимости, които се използват, за да може да се вдигне прекален шум. … Целта на тази операция (арестът на Петя Банкова -б.р.) е да се компрометират ПП-ДБ, за може по всички медии да се обсъжда, че има едни контрабандни канали, които пълнят партийни каси и т.н.”.

Според него това “многофункционално активно мероприятие” цели още да бъде отстранен главният секретар на МВР Живко Коцев, защото предстоят избори и би трябвало щабът в МВР за противодействие на купуването на гласове и на изборните измами да бъде оглавен от главния секретар, а Коцев не е удобният човек:

“Цели се осигуряване на чадър върху купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС”.

Атанас Атанасов изрази мнение, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обслужва интереси на ГЕРБ и ДПС:

“За периода на управлението на правителството на Николай Денков ние се убедихме, че като вътрешен министър Стоянов директно обслужва интересите на ГЕРБ и ДПС по всякакъв начин. Миналата година, не случайно по време на парламентарната ваканция, за един ден той смени 17 или 18 директори на областни директори на вътрешните работи. Без никакъв парламентарен контрол и без никакво обяснение. В последствие от нашите партийни структури в страната се получи информация, че новоназначените са хора, които са близки до ГЕРБ и до ДПС”.

Той подчерта, че досега са “стискали зъби, за да върви управлението напред”, затова чак сега казват тези критики:

“Имаше толкова много работа, касаеща членството на България и в Шенген, и в еврозоната, а и вътрешнополитически въпроси, които трябваше да бъдат решени, щяхме да прекъснем процеса. Груба казано, стиснахме зъби, за да вървим напред”.

По думите на Атанасов трябва радикална реформа на службите за сигурност:

“Има информация, че шефът на военното разузнаване бригаден генерал Венелин Венев поддържа контакт с руските служби. … Мълчах толкова време, защото ми е болно и не искам да водим публични битки със службите за сигурност, но … той се занимава с това да си решава личните битови въпроси, като организира компроматна атака срещу съпредседател на партията, която е мандатоносител. Давате ли си сметка за какво става дума? Да не говорим за цивилното разузнаване, където имаше една друга ужасна афера – дадоха им ваучери за пазаруване, на които пише, че са от Държавна агенция “Разузнаване”. Ужасна история е секторът за сигурност, но нашите партньори от ГЕРБ и лично Бойко Борисов отказаха да проведем реформа и да се установи кой за кого работи”.

Този парламент си отива и няма смисъл да се занимаваме с ротация на председателя му, каза Атанасов и изказа съмнение, че ако въпросът бъде поставен, няма да получи мнозинство:

“Би могла парламентарната група да постави този въпрос, на аз не искам да се намесвам, защото ме касае лично”. 

След изборите ПП-ДБ ще преговаря с тези, които подкрепят програмата им за реформи, изтъкна Атанас Атанасов и изключи единствено “Възраждане” от политическите сили, с които биха преговаряли:

“Ще се търси конфигурация на първо място с политически сили, които имат ясни евроатлантически приоритети и ги спазват”.

Източник: www.bnr.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...