Атанас Атанасов: Това дело ми прилича на разчистване на сметки между бивши съдружници

(видео)

Водещ Евгени Генчев: Делото “Октопод”. Бившата барета Алексей Петров е съден за рекет и изнудвания. Това е в най-общи линии делото. Но вчера по това дело бяха извикани много любопитни личности като свидетели. Сред тях – бившият главен прокурор Никола Филчев, заместник-председателят на ДАНС Иван Драшков, бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, бившият шеф на ДАНС Петко Сертов и бившият директор на Национална служба “Сигурност” Атанас Атанасов. Все бивши и точно по тази причина се направиха много препратки, вероятно към миналото и тайните връзки на най-високо ниво в нашата държава. Генерал Атанасов, добро утро.

Атанас Атанасов: Добро утро. Добро утро и на вашите зрители.

Водещ: Казахте така вчера – има връзка между президента Георги Първанов, главния прокурор Никола Филчев и Алексей Петров.

Ат. Атанасов: Между двамата.

Водещ: По средата, като посредник. Сега това не е нова теза, честно казано, много често сме я виждали по разни сайтове със съмнителна достоверност и жълти вестници, но вече придоби друг смисъл, след като вие го заявихте. Бихте ли обяснили тази връзка?

Ат. Атанасов: Аз смятам, че трябва да се гледат процесите по на едро, но разбира се, че това е важно и ще обърна внимание на този факт. Големият проблем или един от проблемите по това дело – че не е разследвана тази връзка между Филчев и Първанов, защото президентството под ръководството на Първанов на практика беше място, откъдето се поръчваха политически разправи с неудобни лица. А Държавна сигурност, която овладя президентството през своя агент Георги Първанов, оттам поръчваше разправа с удобни лица, които бяха атакувани, с неудобни лица, които бяха атакувани заради политически позиции, заради непримиримост срещу бившия комунистически режим и т.н.

Водещ: Делото е срещу Алексей Петров, не срещу Георги Първанов, не срещу Никола Филчев. Делото е за рекет и изнудване. Бихте ли обяснили защо, защо намесвате бившия вече държавен глава Георги Първанов и какъв е смисълът?

Ат. Атанасов: Вижте, аз бих задал въпроса защо аз съм свидетел по това дело, при условие че делото е с такива обвинения?

Водещ: Отговорът е много лесен на този въпрос.

Ат. Атанасов: Да, какъв е?

Водещ: През 2001 година, по ваше време, Алексей Петров е бил назначен в Национална служба “Сигурност”, тогава, когато вие бяхте директор на тази служба.

Ат. Атанасов: За офицер под прикритие, което е специфична позиция. В обвинителния акт няма никаква фактическа обстановка и връзка с това му качество. Деянията, за които той е обвиняван, не са свързани по никакъв начин с това му качество. Затова аз съм изненадан, но като добросъвестен гражданин съм се явил да свидетелствам по това дело. Ето затова казвам да погледнем нещата по-мащабно. Вижте. . .

Водещ: Това е много мащабно. . .

Ат. Атанасов: Кое, кое, кое?

Водещ: . . . цял президент и главен прокурор да. . .

Ат. Атанасов: Да, ама ги няма в делото.

Водещ: . . . а по средата Алексей Петров.

Ат. Атанасов: . . . ама ги няма в делото, разбира те ли? Това е проблемът. Няма ги в делото. Филчев отново го развеждат в неговия специфичен стил като маймуна тук, за да прави шоу по телевизиите. И вчера, и днес сигурно ще е това, вместо да има срещу него образувани няколко дела за тежка злоупотреба с власт. Аз лично съм свидетелствал в прокуратурата за няколко случая, които разкриват признаци на престъпления, извършени от него, и, разбира се. . .

Водещ: Дайте пример.

Ат. Атанасов: Освободеният самолет с ембаргово оръжие в Бургас, който беше задържан от българската държава в изпълнение на международна резолюция, българската държава получи тогава поздравителен адрес от ООН за изпълнение на задълженията си, и Филчев по телефона освободи самолета. Ето ви. Има свидетели, има документи за този случай. Тежко престъпление.

Водещ: А тук Георги Първанов има ли някакво отношение по този случай?

Ат. Атанасов: Не знам, нямам представа.

Водещ: Дайте пример за конкретен случай, в който Георги Първанов и Никола Филчев са използвали. . .

Ат. Атанасов: Много ви моля да не играете ролята на. . . моля ви да не играете ролята на прокурора Костов.

Водещ: Така ли, така ли ви е питал вчера. . .

Ат. Атанасов: Прокурорът Костов. Не сме тук в процес. Аз искам да кажа следното: преди 2 години и половина, три, когато бяха изборите за парламент, България е парламентарна република, българите в голямата си част гласуваха и подкрепиха правителството на Бойко Борисов, изобщо ГЕРБ, да дойде на власт с очакването да се раздаде справедливост в България, защото има много тежки корупционни процеси при предните правителства, големи злоупотреби с обществени средства за лични цели, обсебване на цели части от икономиката и тяхното монополизиране. Имаше очакване да се раздаде справедливост. И какво – обявиха за Октопод един бивш старшина от отряда за борба с тероризма.

Водещ: Вие както казахте, той. . .

Ат. Атанасов: Веднага ви давам примери. Защо тази власт не разследва делото “Лиани”? Неща, които аз знам, това искам да кажа. Защо не разследва делото “Лиани”? За тежката корупционна схема на ДПС, черната каса на ДПС, с което е свързана и смъртта – убийство или самоубийство, не знам – на Ахмед Емин? Защо тази власт не разследва източването на пътния фонд в предното правителство на тройната коалиция, където председател на фонда беше министърът на Васил Божков-Черепа Орешарски? Става въпрос за стотици милиони, раздадени под масата на фирми без обществени поръчки, нещо, което беше установено от Комисията за борба с корупция в предния парламент.

Водещ: Тази власт разследва. . .

Ат. Атанасов: Какво разследва?

Водещ: . . . Алексей Петров, който е посочен за Октопода, за главата на организираната престъпност.

Ат. Атанасов: Знаете ли, някак си ми прилича това дело. . . не искам никого да защитавам, сигурно има пострадали хора от извършени такива деяния по това дело, да ги разпитат. Нека те да свидетелстват. . .

Водещ: Пострадали хора от Алексей Петров имате предвид.

Ат. Атанасов: Да, и от хората, които са обвиняеми по това дело. . .

Водещ: Но?

Ат. Атанасов: Нека да ги разпитват, да съберат доказателства и ако има вина и е извършено установено престъпление, който трябва, да ходи в затвора. Аз обаче като гражданин и като политик в тази държава питам защо не се раздава справедливост според закона, а се раздава справедливост според финансовите възможности на хората. Този, който има пари да си плати. . .

Водещ: Алексей Петров има страшно много пари.

Ат. Атанасов: Така ли?

Водещ: Ами, да.

Ат. Атанасов: Аз не знам.

Водещ: Не знаете ли?

Ат. Атанасов: Какви пари има. . .

Водещ: Доколкото знам, е собственик или там съдружник във фирма. . .

Ат. Атанасов: Вижте, нека да не отклоняваме. . . Искам да ви кажа какво мисля аз за това дело.

Водещ: . . . фирма, застрахователна.

Ат. Атанасов: Това дело ми прилича на разчистване на сметки между бивши съдружници. И в тази връзка, понеже вчера. . .

Водещ: Кои?

Ат. Атанасов: . . . вчера Цветанов се е изказвал по тази тема, адресирал е отговорности в парламента, посочил е Иван Костов, че е създател на “Октопода”. . .

Водещ: Не, че е създател на “Октопода”, а че. . .

Ат. Атанасов: А какъв е?

Водещ: Мога да ви кажа по смисъл какво беше това, което каза Цветан

Цветанов. Че покрай делото “Октопод” ще излязат много интересни връзки за времето на управление на Иван Костов. И наистина знаете, твърди се, не се твърди – Никола Филчев стана главен прокурор по времето, когато министър-председател беше Иван Костов. Алексей Петров влезе в Национална служба “Сигурност” тогава, когато вие бяхте директор на тази служба.

Ат. Атанасов: Така, така.

Водещ: И трябва да кажете на хората защо. . .

Ат. Атанасов: За кое?

Водещ: Защо Алексей Петров. . .

Ат. Атанасов: Че съм го назначил аз?

Водещ: Да. Защо?

Ат. Атанасов: Ама, аз в това студио съм казвал. . .

Водещ: Кажете пак.

Ат. Атанасов: Алексей Петров беше привлечен за офицер на оперативно внедряване, защото имаше определени оперативни възможности в една среда, която интересуваше българското контраразузнаване. Аз вчера бях учуден, че ме разпитват за това как се вербуват офицери под прикритие и как съм вършил такава оперативна работа при открит процес. Това са недопустими неща, но това е друга тема. Службата, която аз ръководех, работата й беше да вербува такъв тип хора, а не тези, които си лягат вечер в шест часа с кокошките, разбирате ли?

Водещ: Тоест Алексей Петров. . .

Ат. Атанасов: Носители. . .

Водещ: . . . е едно много добро назначение на. . .

Ат. Атанасов: Аз не казвам добро назначение, моля ви се.

Водещ: Е, какво?

Ат. Атанасов: Такъв тип хора се привличат за работа в службите. Но отново издребняваме и избягахме от темата.

Водещ: Не, не, не. . .

Ат. Атанасов: Не, не, не, така е. Вижте, Иван Костов не е имал обща фирма с Алексей Петров. Днешният министър-председател е имал обща фирма с Алексей Петров. . .

Водещ: Коя е тази фирма?

Ат. Атанасов: . . . в мутренските времена. Ами, името й не помня, има справки, които бяха извадени. Обща фирма. Кой прави общ бизнес? Ние с вас, двамата имаме ли обща фирма?

Водещ: Не, аз нямам. . .

Ат. Атанасов: Ами, защо нямаме?

Водещ: . . . фирми изобщо, затова.

Ат. Атанасов: То и аз нямам фирма. Или, да речем, друго обстоятелство – аз нямам жилище на улица “Арарат”, нямам къща там, където живее Алексей Петров, има там едни еднотипни жилища. Там има Филчев. Там живее Филчев в. . .

Водещ: Алексей Петров и Филчев имат общ бизнес, казвате вие.

Ат. Атанасов: Значи, бившият шеф на. . . ректор на УНСС има там също къща и т.н. Това също са неща, изяснявани от. . .

Водещ: Е, защо им е на едни хора, които имат общ бизнес, да се разправят по този начин?

Ат. Атанасов: А, не знам. Идва време, в което нещо се скарват за бизнеса, който имат. Та това дело на това ми прилича. И фокусирането на общественото внимание върху. . . или няколко дела, на които им сложиха едни гръмки етикети, на практика отклонява общественото внимание наистина от по-съществените неща, които се замитат през годините. Защото тежките корупционни схеми в България през последните години, да не ги определям – десет, петнадесет, двадесет, винаги се намираше начин да бъдат заметени. И тук наистина питам аз, аз много пъти съм поставял този въпрос – защо до този момент не се намери воля, не само политическа, да се привлече като обвиняем за злоупотребите си Никола Филчев? Ако започне разследване срещу неговите злоупотреби, тогава ще излязат връзките чий интерес е обслужвал този човек. Защото тежките банкови. . . банкрути, които бяха в България 1995-1996, банковата система беше източена, ликвидирана. . . . заминаха някакви пари. Образувани дела – нито един осъден банкер.

Водещ: Г-н Атанасов, все пак Алексей Петров в момента не може да бъде определен като престъпник, защото не е осъден. Но в един момент, ако Алексей Петров бъде осъден и той е назначен от вас в тази служба. . .

Ат. Атанасов: Аз за престъпник ли съм го назначил, прощавайте?

Водещ: А, той е станал впоследствие?

Ат. Атанасов: Ние се връщаме, връщаме се сто пъти на една и съща тема.

Водещ: Отговорността. . .

Ат. Атанасов: Кажете ми един. . .

Водещ: Отговорността.

Ат. Атанасов: За кое?

Водещ: И друго. . . Знаете, сто пъти е казвано, съжалявам за сто и първи път. . .

Ат. Атанасов: За извършваните престъпления. . .

Водещ: . . . Никола Филчев е назначен по времето на Иван Костов. Отговорете на това, което в крайна сметка е като. . .

Ат. Атанасов: Колко пъти да ви отговарям за това обстоятелство? Вие разбирате ли. . .

Водещ: Никола Филчев. . .

Ат. Атанасов: Вие разбирате ли какво, накъде бутате нещата и за какво става въпрос? Ето този тип разговори отклоняват. . .

Водещ: Общественото внимание.

Ат. Атанасов: . . . и крият, и крият нещата.

Водещ: Напротив, напротив. Имате възможност да отговорите.

Ат. Атанасов: За кое?

Водещ: Имате възможност да отговорите. . .

Ат. Атанасов: Аз не съм назначавал Филчев, Висшият съдебен съвет го е избрал.

Водещ: Така.

Ат. Атанасов: Така. И е бил назначен. Това е много лошо за държавата, това беше пагубно за българската правораздавателна система, а България беше сложена в ъгъла от нашите партньори именно заради поведението на Филчев. Но аз не съм назначавал, нито Иван Костов го е назначавал Филчев за главен прокурор.

Водещ: А Висшият съдебен съвет.

Ат. Атанасов: За това става въпрос.

Водещ: Така, както Висшият съдебен съвет назначи госпожа, изчезна ми името й в момента. . .

Ат. Атанасов: Янева за председател на градския съд.

Водещ: Ами, добре.

Ат. Атанасов: Е, да де, но тук Цветанов излезе и призна, че са лични приятели. Филчев не е бил приятел на Костов. Недейте по този начин да връзвате нещата. Ние, от ОДС, искахме да се потърси отговорност за безобразията, които са вършени, за престъпленията, които са вършени, включително и по време на управлението на нашето правителство. Аз подписах доклад за корупция по висшите етажи на властта, свързана с участието на чужди специални служби в България. Този доклад беше изпратен на Филчев. Той, вместо да започне разследване срещу тези хора, които бяха описани в моя доклад, образува дела срещу мен, едно, две, три. . .

Водещ: “Бръмбаргейт”, така популярното дело за това, че е имало в неговия апартамент. . .

Ат. Атанасов: Измислено активно мероприятие на Държавна сигурност, което да даде възможност на Филчев да се разправи с политически неудобни лица на Първанов и обкръжението му. Ето това е “Бръмбаргейт”.

Водещ: Вие там бяхте обвинен, че сте подслушвали главния прокурор на практика.

Ат. Атанасов: Да, получих оправдателна присъда, на три инстанции потвърдена. Това беше по това дело, измислено.

Водещ: А сега сте привлечен като свидетел. Има ли опасност в един момент да се промени това, как смятате?

Ат. Атанасов: За кое?

Водещ: Да станете обвиняем.

Ат. Атанасов: За какво?

Водещ: По това дело.

Ат. Атанасов: Ама какво съм свършил? Ходил съм да изнудвам някого? Това е несериозно, разбирате ли. Аз. . . да, обстоятелствата, които интересуват правоохранителните органи, всичко, което знам не само по това дело, когато съм бил разпитван, добросъвестно съм давал показания, за да бъда полезен на българското правосъдие. В този случай не виждам какво мога да бъда толкова полезен, защото качеството на офицер под прикритие на Алексей Петров в онези години няма нищо общо с тези обстоятелства, които се описват в обвинителния акт. И друго, което искам да кажа. . .

Водещ: За рекет, изнудване и всичко останало.

Ат. Атанасов: Няма. Няма, защото той не е имал власт като офицер под прикритие, няма по какъв начин да се афишира като такъв, да употребява това си качество, разбирате ли. Това е несериозно.

Водещ: А какъв, каква власт е имал като офицер под прикритие?

Ат. Атанасов: Никаква. Офицерите под прикритие нямат власт. Те са инструмент за събиране на информация.

Водещ: Може ли едни инструменти за събиране на информация да забогатеят толкова. . .

Ат. Атанасов: Да, възможно е, ама, някой да. . .

Водещ: . . . в рамките на 10 години. . .

Ат. Атанасов: . . . някой да беше разследвал, да речем, поведението на Алексей Петров конкретно като съветник в ДАНС.

Водещ: Възможно ли е. . .

Ат. Атанасов: По това дело няма такова разследване, разбирате ли.

Водещ: По това време е забогатял Алексей Петров или по предишното време, за което вие говорите, когато е бил по средата между държавния глава и главния прокурор?

Ат. Атанасов: Вижте, не съм му изследвал богатството, не знам колко е голямо, нито съм разследвал. . . за да знам това нещо.

Водещ: А какво искат от вас тогава, какво ви питат? Какво ви пита Светозар Костов? Аз не знам какво ви е питал. . .

Ат. Атанасов: За назначението.

Водещ: За назначението. Защо сте го назначили?

Ат. Атанасов: Да, защо съм го предложил и как се е случило това като технология.

Водещ: Толкоз.

Ат. Атанасов: Това е. Сега, аз не съм чел целия обвинителен акт, нито съм видял всички доказателства, събрани по делото, сто седемдесет и не знам колко тома. Между другото вчера единият том се оказа, по който искаха нещо да ме питат от прокуратурата, се оказа, че го няма, сега ще го търсят и като. . . ако го намерят, ще ме разпитват пак. Не знам какво е имало в този том. Но за мен този театър, не по това дело, по принцип театърът “Борба с престъпността”, който това правителство разиграва, е прах в очите на хората и хората вече разбраха, че са излъгани в това отношение. Защото тази игра в публичното пространство на доброто и лошото ченге между Борисов и Цветанов, нали, Цветанов. . .

Водещ: Кой е доброто и кой е лошото? Цветанов е лошото?

Ат. Атанасов: Е, Борисов играе доброто. Излиза, порицава ги, ходи, кара им се, хока ги нещо там в МВР, размахва им пръст, но в същия момент ги прикрива. Защо, като излезе първоначално и каза – ще искам оставки за тази злоупотреба с власт, и след това се съгласи, че мъмренето е добро наказание. За какво говорим тук? Вижте, Министерството на вътрешните работи от това правителство и от този министър беше превърнато в специфичен стабилизатор на изборните процеси. И ще ви го обясня по следния начин, така, разбираемо. Преди много години, когато телевизията навлизаше в обществения, в бита и обществения живот, електричеството не беше достатъчно силно и за да може да си сигурен, че ще ти излезе на екрана картина, хората си купуваха едни стабилизатори. Включиш ли стабилизатора, излиза картина. Като не включиш, може и да не ти излезе. Та МВР е като стабилизатор за ГЕРБ. Ако искате да излезе изборната победа на екрана, включваш стабилизатора. Ето, в това е превърнато МВР и абсолютно основателни са претенциите и отляво, и отдясно, и от синьо, и от червено, че това не може да продължава, защото на тези избори видяхме как министърът на вътрешните работи и шеф на щаба, на изборния щаб на ГЕРБ, осигурява изборни победи чрез този стабилизатор.

Водещ: Да, сега и за пореден път ще му искат оставката в парламента. Обаче, преди да минем към това, искам да ви питам, знаете, че Алексей Петров ще ви съди, гледахте вчера репортажа.

Ат. Атанасов: Да ме съди. Всеки има право да си защитава правата, както реши.

Водещ: Твърдите, че той. . .

Ат. Атанасов: Аз нямам никакви. . .

Водещ: Твърдите, че не се отричате от думите си. . .

Ат. Атанасов: Той беше беше връзка между Георги Първанов и Никола Филчев и това е категорично. Аз съм сигурен, че по това дело ще излязат такива обстоятелства и от други свидетели. Така че да не бърза с неговите заплахи.

Водещ: А защо точно той?

Ат. Атанасов: Моля?

Водещ: Защо точно той, има ли обяснение. . .

Ат. Атанасов: Вижте, на първо място, аз си давам обяснение, че той и Георги Първанов имат някаква специфична родова връзка помежду си – и двамата са Държавна сигурност. Това е изключително важно обстоятелство. Единият е агент на Държавна сигурност, другият е старшина в Държавна сигурност.

Водещ: Друго има ли?

Ат. Атанасов: Оттам нататък отношенията между тях. . . аз затова казвам, някой да образува дело да ги изследва.

Водещ: Това, което знам, Николай, Никола, прощавайте, Николай Начев е човекът, който ви е препоръчал Алексей Петров.

Ат. Атанасов: Да, така е, бивш мой подчинен, който това му е било работата.

Водещ: Достатъчно добра ли беше аргументацията му?

Ат. Атанасов: Не, не беше изключително сериозна. Аз затова един път отказах това назначение и катализаторът за назначението беше обаждането на Никола Филчев. Аз това колко пъти го казах, във вашето студио съм го казвал това нещо.

Водещ: А кога. . . тогава знаехте ли, че Никола Филчев се е обадил и е поискал Алексей Петров. . .

Ат. Атанасов: Той на мен се обади, какво. . .

Водещ: Вие можехте ли да кажете не?

Ат. Атанасов:

Ама, разбира се, че съм могъл да кажа не и да не се съобразя. Но имаше други оперативни обстоятелства, достатъчно тежки, които сочеха, че този човек може да бъде полезен.

Водещ: Тогава Никола Филчев беше ли прокурор със съмнителна репутация според вас?

Ат. Атанасов: Е, вижте, това беше. . .

Водещ: 2001 г.

Ат. Атанасов: . . . 2000-2001 г., той вече беше се забъркал във “Филчевгейт”, нали, беше създал едни такива образи в публичното пространство. . .

Водещ: Е, как сте допуснали къртица в такъв случай в НСС?

Ат. Атанасов: Аз признах много отдавна, че това е един от малкото случаи, в които съм допуснал да ми се мине в гръб, и то не от кой да е, а от Държавна сигурност. Така е, Държавна сигурност през това назначение ми е минала в гръб, аз за съжаление не съм дооценил тогава нещата. Само че от това назначение към него момент не са произтекли вредни за държавата обстоятелства, аз не виждам такива.

Водещ:

Всичко се обяснява с това назначение.

Ат. Атанасов: Кое?

Водещ: Всичко, всичко, цялото кариерно развитие на Алексей Петров, всички възможности, които той е имал, се обясняват с това назначение.

Ат. Атанасов: Вижте, аз ви казвам за трети път и ставам досаден вече. Това е PR акцията за отклоняване на по-важния въпрос и аз ви казах кой е. Партньорството и търговското съдружие между Борисов и Алексей Петров според мен стои в основата на тази атака, макар че, макар че от данните по делото се вижда, че има основание да се предполага, че има извършени тежки криминални престъпления, изнудвания. Така е и нека се търси отговорност за това нещо.

Водещ: И ако е така, ако е така, защо се връщаме толкова назад в миналото?

Ат. Атанасов: Ама, питайте тези, които са събирали доказателствата.

Водещ: Това. . . Днес заставате очи в очи, така, както с мен говорите, срещу Никола Филчев, нали така, очна ставка?

Ат. Атанасов: Ако съдът, ако съдът реши, ще застана.

Водещ: А ще го има ли това нещо? Не е ясно дали ще се. . .

Ат. Атанасов: Съдът ме призова да се явя днес, защото прокуратурата поиска това, тъй като било възможно да се наложи очна ставка. Аз нямам никакъв проблем не да застана очи в очи с Никола Филчев – аз много бих искал да бъда свидетел по дела, по които той е обвиняем, а не да ми се явява свидетел. Защото знам и съм казвал публично факти и обстоятелства за него, негови престъпни деяния. Един от фактите, един от случаите ви казах преди малко –

за освобождаването на самолета с ембарговото оръжие от Украйна за Еритрея, което си е пар екселанс престъпление. Има и други

деяния от негова страна, злоупотреба с власт за избягване на наказателна отговорност на лица, които са участвали в престъпни схеми по приватизация, източване на пари и т.н. Ние, от ОДС, искахме навремето той да си свърши работата и да се потърси наказателна отговорност на хора, които, използвайки положението си в синята власт, се обогатиха. И отново ви казвам – моят доклад, вътре има данни за престъпни деяния от няколко министри от синьото правителство.

Водещ: Богомил Бонев.

Ат. Атанасов: Нито срещу един от тях не беше образувано наказателно производство. Пак казвам, срещу мен беше образувано дело за това, че съм си превишил правата, че съм разследвал корупция и съм подписвал доклад, което беше един пълен абсурд.

Водещ: Добре. Благодаря ви за този разговор. Успешен ден ви желая.

Ат. Атанасов: И аз ви благодаря.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...
Атанас Атанасов: ПП-ДБ сме единствената политическа сила, която...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за...