Атанас Атанасов: С избора на Калин Стоянов се осигурява чадър за купувачите на гласове

Ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ заяви, че са възмутени от състава на служебно правителство,предложен от Димитър Главчев и на първо място от кандидата за служебен министър на вътрешните работи – досегашният министър Калин Стоянов.

“Ние неколкократно изразихме нашето отношение и смятам, че кандидата за министър-председател би трябвало да чуе какво мислят основните политически сили в страната”, каза Атанасов.

“Основната задача на служебното правителство е да организира провеждането на честни и безпристрастни избори, нямаме никакво доверие на Калин Стоянов”, каза той.

Той заяви, че ще работят да се разкрият всичките зависимости на Стоянов. “На практика на този човек, чрез участието му в служебен кабинет, му осигуряват чадър на купувачите на гласове за ГЕРБ и ДПС”, каза Атанасов. Той заяви, че именно поради тази причина са възмутени и затова са напуснали.

Атанасов припомни, че избраният за служебен министър на правосъдието е избран заместник на Борислав Сарафов, който по думите му, е крепен от ГЕРБ и ДПС.

“Това, че се провеждат тези консултации означава, че служебното правителство трябва да се ползва с доверието на политическите сили, цялата конструкция изисква търсенето на баланс. Когато ние искаме оставката на Калин Стоянов от преди Нова Година и това, че не сме могли да я получим, защото такава беше формулата на управление, защото двете политически сили, които носят отговорност за него – трябва да се съгласят”, каза Христо Иванов.

Иванов заяви, че Стоянов не е министър на периферен за изборите ресор, а е министър, който има пряко отношение към честността на изборите.

Цялото изказване можете да видите във ВИДЕОТО.

Източник: www.dariknews.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...