Атанас Атанасов: Съпругата на Бончев е отвлечена при провалена полицейска акция

Водещ Кирил Вълчев: Започваме с темата на деня – похитителите на освободения президент на “Литекс” Ангел Бончев, те са го освободили в нощта на 10 срещу 11 юли, са отвлекли съпругата му Камелия при предаването на част от откупа, поискан за свободата на Бончев. Това е информацията, с която разполагаме.

Официалната информация, разпространена от МВР, е, че в нощта между 10 и 11 юли в столичния квартал “Княжево” патрул на полицията е откри мъж в безпомощно състояние и без лични документи. По-късно се оказало, че това е президентът на футболен клуб “Литекс” Ангел Бончев, който е в тежко психическо състояние. Три милиона лева е била договорената сума за освобождаването на Бончев, според източници на “Дарик”. И съпругата на президента на “Литекс” Камелия е била отвлечена при придаването на част от този откуп.

Търсим сега различна информация и в търсене попадаме на Атанас Атанасов от “Демократи за силна България”, който твърди, че опозицията има информация по случая, която не е била разпространена до момента официално. Добър ден, г-н Атанасов.

Атанас Атанасов: Добър ден, г-н Вълчев. Добър ден и на вашите слушатели. През последните пет-шест години отвличанията за откуп в България се превърнаха в много доходоносен бизнес. Това е една информация, която за съжаление се спестява в публичното пространство. За миналата година отвличанията в България са двуцифрено число. И ефективността на полицията мисля, че е нула в тези случаи.

Водещ: Каква информация имате по случая “Бончев”?

Ат. Атанасов: Аз много внимателно следя кризисния пиар, който организира Министерството на вътрешните работи, и нямаше да си позволя да коментирам, защото това е много болезнен случай. Но е недопустимо да бъде манипулирано българското общество. Защото МВР съобщава, че е намерен мъж в безпомощно състояние, впоследствие разпознат, сега на лечение и т.н., а е отвлечена при предаването на откупа съпругата му. Премълчаната информация е, че тази жена е отвлечена при провал на полицейска операция. Тя е отишла на среща с похитителите, съгласувано с МВР и с гаранциите от МВР, че те ще контролират случая, и с надеждата, че при реализацията на тази операция ще задържат похитителите. И в крайна сметка какво се случи – тази жена отиде да се срещне с похитителите и я отвлякоха. Сега, явно ще очакват съпруга й, ако дойде на себе си, да събира парите, за да плати за нейния откуп. А кой, кой не ще носи, а кой ще понесе отговорността за този провал полицейски? Кой ще плати за мъките и страданията на тази жена, защото тя не отиде по собствена воля на тази среща? Това е притеснителното в случая и изключително скандалното. Два месеца Министерството на вътрешните работи работи по тази случай. След като разбраха, че нямат собствени сили защо не потърсиха съдействие от Великобритания и Съединените щати, където има изключително добри експерти в тази област, а аматьорски подходиха и под носа на полицията похитителите отвлякоха жената.

Водещ: Откъде е вашата информация?

А. Атанасов: Информацията ми е, както се казва, от извора. Аз от вчера сутринта знам какво се е случило по този случай и, разбира се, като професионалист знам, че трябва много внимателно да се пипа. Но защо МВР в желанието си, така, да изпревари в публичното пространство другите източници обилно подаде информация за случая като премълча собствения си провал? Същественото в случая е провалът на полицейската операция. И това е така, защото Службата за борба с организираната престъпност, която трябва да се занимава с тези случаи, във времето, когато министър на вътрешните работи беше Румен Петков, а там единствената задача на този човек беше службата да се овладее от хора, които да прикрият спонсорите на неговата партия, и професионализмът беше неглижиран. Там няма кой да работи. В сегашния момент е в същото положение, защото доскорошният директор Кирил Георгиев, под носа на когото Иван Иванов си правеше далаверите, вместо да бъде изхвърлен от МВР го направиха заместник-директор. Може би и той е ръководил операцията.

Водещ: Добре, добре, г-н Атанасов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Наложително е да се състави редовно...
Цялото участие: http://bit.ly/3EZOvDa “В програмата сме се споразумели политическите сили, че няма да допуснем дефицит...
Декларация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ по...
Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с  непредизвикана и бруталната военна агресия...
ПОРЕДНА АТАКА СРЕЩУ ЧЕСТНИЯ ВОТ. В ПРОТОКОЛА ЩЕ...
Решението беше прокарано от представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН в ЦИК, но...
Атанас Атанасов: Разчитам, че ще получим мнозинство за...
Цялото участие: https://www.vbox7.com/play:a1a019734e Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Мисля, че можем...
Декларация на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”
Коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична България“ настоява президентът и служебното правителство: да спазват решенията...