Атанас Атанасов: Съпругата на Бончев е отвлечена при провалена полицейска акция

Водещ Кирил Вълчев: Започваме с темата на деня – похитителите на освободения президент на “Литекс” Ангел Бончев, те са го освободили в нощта на 10 срещу 11 юли, са отвлекли съпругата му Камелия при предаването на част от откупа, поискан за свободата на Бончев. Това е информацията, с която разполагаме.

Официалната информация, разпространена от МВР, е, че в нощта между 10 и 11 юли в столичния квартал “Княжево” патрул на полицията е откри мъж в безпомощно състояние и без лични документи. По-късно се оказало, че това е президентът на футболен клуб “Литекс” Ангел Бончев, който е в тежко психическо състояние. Три милиона лева е била договорената сума за освобождаването на Бончев, според източници на “Дарик”. И съпругата на президента на “Литекс” Камелия е била отвлечена при придаването на част от този откуп.

Търсим сега различна информация и в търсене попадаме на Атанас Атанасов от “Демократи за силна България”, който твърди, че опозицията има информация по случая, която не е била разпространена до момента официално. Добър ден, г-н Атанасов.

Атанас Атанасов: Добър ден, г-н Вълчев. Добър ден и на вашите слушатели. През последните пет-шест години отвличанията за откуп в България се превърнаха в много доходоносен бизнес. Това е една информация, която за съжаление се спестява в публичното пространство. За миналата година отвличанията в България са двуцифрено число. И ефективността на полицията мисля, че е нула в тези случаи.

Водещ: Каква информация имате по случая “Бончев”?

Ат. Атанасов: Аз много внимателно следя кризисния пиар, който организира Министерството на вътрешните работи, и нямаше да си позволя да коментирам, защото това е много болезнен случай. Но е недопустимо да бъде манипулирано българското общество. Защото МВР съобщава, че е намерен мъж в безпомощно състояние, впоследствие разпознат, сега на лечение и т.н., а е отвлечена при предаването на откупа съпругата му. Премълчаната информация е, че тази жена е отвлечена при провал на полицейска операция. Тя е отишла на среща с похитителите, съгласувано с МВР и с гаранциите от МВР, че те ще контролират случая, и с надеждата, че при реализацията на тази операция ще задържат похитителите. И в крайна сметка какво се случи – тази жена отиде да се срещне с похитителите и я отвлякоха. Сега, явно ще очакват съпруга й, ако дойде на себе си, да събира парите, за да плати за нейния откуп. А кой, кой не ще носи, а кой ще понесе отговорността за този провал полицейски? Кой ще плати за мъките и страданията на тази жена, защото тя не отиде по собствена воля на тази среща? Това е притеснителното в случая и изключително скандалното. Два месеца Министерството на вътрешните работи работи по тази случай. След като разбраха, че нямат собствени сили защо не потърсиха съдействие от Великобритания и Съединените щати, където има изключително добри експерти в тази област, а аматьорски подходиха и под носа на полицията похитителите отвлякоха жената.

Водещ: Откъде е вашата информация?

А. Атанасов: Информацията ми е, както се казва, от извора. Аз от вчера сутринта знам какво се е случило по този случай и, разбира се, като професионалист знам, че трябва много внимателно да се пипа. Но защо МВР в желанието си, така, да изпревари в публичното пространство другите източници обилно подаде информация за случая като премълча собствения си провал? Същественото в случая е провалът на полицейската операция. И това е така, защото Службата за борба с организираната престъпност, която трябва да се занимава с тези случаи, във времето, когато министър на вътрешните работи беше Румен Петков, а там единствената задача на този човек беше службата да се овладее от хора, които да прикрият спонсорите на неговата партия, и професионализмът беше неглижиран. Там няма кой да работи. В сегашния момент е в същото положение, защото доскорошният директор Кирил Георгиев, под носа на когото Иван Иванов си правеше далаверите, вместо да бъде изхвърлен от МВР го направиха заместник-директор. Може би и той е ръководил операцията.

Водещ: Добре, добре, г-н Атанасов.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...