Атанас Атанасов: Службите за сигурност изпълняват това, което им се разпорежда от президентството

Има теч на класифицирана информация, който службите замитат, заяви депутатът

Нужни са радикални промени в службите, за да може те да изпълняват задачите, дадени им от правителството, тъй като сега “изпълняват това, което идва като разпореждания от президентството”. Това коментира в “Денят започва” съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов изнесе данни за два сигнала за пробив в националната сигурност. Единият е свързан с изтичане на класифицирана информация от миналата година – по думите на Атанасов дори има образувана преписка в прокуратурата, която впоследствие била прекратена.

“Данните вътре са фрапиращи и има пробив в националната сигурност през цивилното разузнаване – ДАР. По тази причина е възложена проверка на ДАНС и там всичко са замазали и прикрили. Става въпрос за изтичане на класифицирана информация и осветяване на служители на разузнаването”.

Според Атанасов така се прикриват определени обстоятелства, “свързани с действия от хора, близки до президента”. Другият сигнал, по думите му, е за схема за осигуряване на българско гражданство на руснаци.

“Има един митичен човек – Глеб Мишин, по рождение украинец, но май руснак, който осигурява хора от руски произход, които получават българско гражданство. Има офис в Москва, в който се набират желаещи, които искат да станат български граждани, те си подават документите, пращат се по куриер и той ги подава тук в Министерството на правосъдието”, твърди той.

ДАНС е сезирана по този случай, каза Атанасов и определи случая като “специфичен канал за инфилтриране на хора от разузнавателните служби на Русия в Европа”.

Още от самото начало на това Народно събрание президентът търси конфронтация с политическите партии, посочи Атанас Атанасов. Според него това е знак за подготовка на проект, с който Румен Радев да се яви на евроизборите.

“Няколко евродепутати, избрани от листата на БСП, сега си търсят нова политическа формация – те всички са близки до г-н президента”.

Според депутата атаката срещу избора на новите конституционни съдии също е организирана от “среди около президентството”.

Казуси като КТБ и “Булгартабак” са едни скандали отпреди 5 – 6 години, прокуратурата да ги провери, призова Атанас Атанасов. “Мен нищо не ме притеснява, аз съм спокоен за собствената си съвест – така Атанасов отговори на въпроса притеснява ли се, че името на Делян Пеевски е замесено в тези скандали.

Източник: www.bnt.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...