Атанас Атанасов: Сигналът за терористична заплаха в Съдебната палата е груба полицейска инсценировка

София. Анонимният сигнал за терористична заплаха в Съдебната палата, заради който се твърди, че е била засилената полицейска охрана на 16, 17 и 18 май, е груба полицейска инсценировка. Сценарият е писан някъде в канцелариите на МВР. Това заяви за Агенция “Фокус” депутатът от ДСБ и член на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов. Той бе потърсен за коментар на случилото се по време на днешното заседание на Комисията за контрол върху службите – подкомисия на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. “Действията, които са били предприети за тези три дни – 16, 17 и 18 май, става ясно, че полицейските служби са взели отношение единствено по охраната на Младен Михалев – Маджо. Той е бил така охраняван, за да може по този начин да се даде публичност на обстоятелството, че властта стои зад него. Тези разпити е могло да бъдат направени и на друго място, а не – в Съдебната палата”, категоричен бе Атанасов.
Той допълни, че освен това дело, по което е бил разпитван Младен Михалев, е имало и други дела, които са от обществен интерес, но по отношение на тях не са предприети такива марки за сигурност. “Избирателното отношение на МВР към Младен Михалев показва, че наистина вътрешният министър Румен Петков е разпоредил да бъде направена една демонстрация, която да реабилитира в публичното пространство неговия приятел Младен Михалев – Маджо – това се видя от изслушването днес. А утре – на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще чуем и обяснението на самия министър”, каза още Атанасов.
По думите му – побоят, нанесен на фоторепортера Емил Иванов, също е доказателство, че на полицаите е било разпоредено да действат “на ръба на закона” от най-високо ниво.
“Не се яви директорът на столичната дирекция на полицията и от медиите става ясно, че той не се е явил, защото вътрешният министър му е разпоредил – това е нарушение на Конституцията, защото съгласно Конституцията – всички длъжностни лица и граждани, когато бъдат поканени – са длъжни да се явят и да предоставят исканата информация, но това е само един ракурс”, допълни Атанасов.
Запитан какъв е цялостният извод от създалата се ситуация, Атанасов отговори: “Изводът от цялата тази ситуация е, че цялата тази абревиатура МВР – Маджо вика Румен, е публично достояние”.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Бонка Василева: Една икономическа “сглобка” в момента организира...
Има два коренно различни модела за София! Ние предлагаме прозрачен конкурс, за дагарантираме, че...
Декларация на ПП-ДБ относно военното престъпление, извършено от...
Има събития, които разкриват лъжи, свалят маски и крещят истината. Събития, които е невъзможно...
Любен Иванов отправи запитване към министрите на транспорта...
Депутат пита министри за буферния паркинг на Видин Депутатът от Видин Любен Иванов отправи...
Паметниците са много повече от градоустройствено, урбанистично, пространствено...
Паметниците представляват кои сме ние като общество - нашия морален и времеви интегритет -...
Столична община, район Витоша: Колосално незаконно сметище в...
От Район „Витоша“ сигнализират за огромно нерегламентирано сметище, заемащо 20 декара общинска площ в...