Атанас Атанасов: Сигналът за терористична заплаха в Съдебната палата е груба полицейска инсценировка

София. Анонимният сигнал за терористична заплаха в Съдебната палата, заради който се твърди, че е била засилената полицейска охрана на 16, 17 и 18 май, е груба полицейска инсценировка. Сценарият е писан някъде в канцелариите на МВР. Това заяви за Агенция “Фокус” депутатът от ДСБ и член на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов. Той бе потърсен за коментар на случилото се по време на днешното заседание на Комисията за контрол върху службите – подкомисия на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. “Действията, които са били предприети за тези три дни – 16, 17 и 18 май, става ясно, че полицейските служби са взели отношение единствено по охраната на Младен Михалев – Маджо. Той е бил така охраняван, за да може по този начин да се даде публичност на обстоятелството, че властта стои зад него. Тези разпити е могло да бъдат направени и на друго място, а не – в Съдебната палата”, категоричен бе Атанасов.
Той допълни, че освен това дело, по което е бил разпитван Младен Михалев, е имало и други дела, които са от обществен интерес, но по отношение на тях не са предприети такива марки за сигурност. “Избирателното отношение на МВР към Младен Михалев показва, че наистина вътрешният министър Румен Петков е разпоредил да бъде направена една демонстрация, която да реабилитира в публичното пространство неговия приятел Младен Михалев – Маджо – това се видя от изслушването днес. А утре – на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще чуем и обяснението на самия министър”, каза още Атанасов.
По думите му – побоят, нанесен на фоторепортера Емил Иванов, също е доказателство, че на полицаите е било разпоредено да действат “на ръба на закона” от най-високо ниво.
“Не се яви директорът на столичната дирекция на полицията и от медиите става ясно, че той не се е явил, защото вътрешният министър му е разпоредил – това е нарушение на Конституцията, защото съгласно Конституцията – всички длъжностни лица и граждани, когато бъдат поканени – са длъжни да се явят и да предоставят исканата информация, но това е само един ракурс”, допълни Атанасов.
Запитан какъв е цялостният извод от създалата се ситуация, Атанасов отговори: “Изводът от цялата тази ситуация е, че цялата тази абревиатура МВР – Маджо вика Румен, е публично достояние”.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която ще водим до следващите парламентарни избори. Нашата...
Открита работна среща по темата за проекта за...
На 2 февруари в 18:00 ч. в централата на Демократи за силна България ще...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за силна България“ даде мандат на председателя да...
Резолюция от Националното съвещание на ДСБ
Националното съвещание на ДСБ: 1. Оценява постигнатото от коалиционния формат Демократична България като успешно....
Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за...
Атанас Атанасов: Три милиарда плати българският данъкоплатец, за да обслужи плановете на Путин да...