Атанас Атанасов: Секс компроматите тук не биха компрометирали никого, а ще му донесат полза

Генерал Атанасов, как мислите, защо в България не са популярни секс компроматите? Виждаме, че в други страни те са особено актуални.

Напоследък прочетох в някои медии и тук такива компромати, насочени към определени личности, но това е обект на друг анализ. Мисля, че с оглед психологическия портрет на българина изобщо, такъв тип публични атаки не биха компрометирали лицата, към които са насочени, а биха им донесли полза. Защото българинът казва: “Браво на този, голям пич”.

Казвам го съвсем откровено. И тъй като медиите, хората, които работят вътре, като си поставят определени цели, искат да ги постигнат, предвиждат и средствата за тях. Явно това средство не може да изпълни целите за компрометиране, а обратно. Ако искате на някой виден политик да му се вдигне рейтингът, може би трябва да му се припишат няколко любовници.

И въпреки това, очаквате ли и тук да излязат някакви компромати от такъв характер?

Всичко е възможно да се случи. Но, въпросът е персонален. Когато някой планира някаква такава акция, преценява какви вреди може да нанесе на обекта от гледна точка на неговите персонални черти, обкръжението. Например някой, ако има много зла жена, това може да постигне ефект да го разстрои вкъщи.

Извън това, очаквате ли нова серия СРС-та в скоро време?

Има такива заплахи, но мисля, че са заплахи. Струва ми се, че основният арсенал за атака беше пуснат в действия. Оттук нататък спекулациите ще бъдат по отношение на това какви действия, по отношение на кого, пък като не се предприемат и т.н. Мисля, че основният арсенал беше изваден.

Допускате ли, че премиерът би отстранил Цветан Цветанов от министерския пост? Поискахте той да понесе отговорността за злоупотребата с подслушването.

Ще се позова на нещо, което съм казал. Единствената глава, която Бойко Борисов не може да отсече, е неговата собствена. Така че всичко е възможно да направи. Ако властта му зависи от главата на Цветанов, тя си е заминала.

www.vsekiden.com, интервю на Валерия Йонкова

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...