Атанас Атанасов: Реформата в службите за сигурност е наложителна. Аз съм убеден и имам индикации, че тази промяна ще започне

Съпредседателят на ДБ заяви, че при ротацията на премиерите ще бъде сменен и председателят на парламента

Трябва да направим съвместна оценка на цялото правителство и на министрите по отделно, за да може ротацията през март да се направи безболезнено и безпроблемно. Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов в ефира на „Здравей, България”.

По думите му в тази оценка трябва да се включат фактическите участници в управлението – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, както и подкрепящите ги ДПС.

„Защо споменавам ДПС? Техните лидери гласуваха за правителството и подкрепят голяма част от политиките, които то провежда. Освен това след ротацията предстоят множество кадрови промени в регулаторни и други органи, които се избират от НС и има изискване за мнозинство от 2/3”, допълни Атанасов.

„Тази година има избори за Европейски парламент. Те са много важни на фона на геополитическата ситуация в целия свят”, заяви Атанасов.

Той отчете като приоритет за годината и приемането ни в еврозоната.

Съпредседателят на ПП-ДБ коментира, че в последния период на управление няма корупционни скандали. „Това беше една от целите ни, когато създадохме настоящото мнозинство, което да излъчи правителство”, заяви Атанасов.

Той каза още, че ръководството на МВР си върши работата и е постигнало успехи по темата за приемането ни в Шенген.

Атанасов допълни, че не се е отказал от намерението за реформа в службите за сигурност. „Там промяна е наложителна. Аз съм убеден, имам и индикации за това, че тази реформа ще започне. Разговарял съм с представители на ГЕРБ и ДПС – те са съгласни с това, което предлагаме”, уточни Атанасов.

По думите му се обсъжда въпросът за подписване на коалиционно споразумение, но решение за това не е взето. „Налага се мнението, че след като в първата част от фактическата коалиция видяхме как работи тя и какви проблеми възникват, е разумно да се състави и писмено споразумение. Налице е фактическа коалиция и това е видно”, заяви Атанасов. И потвърди, че ще има и ротация на председателския пост в Народното събрание.

Източник: www.nova.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Бонка Василева: Статуквото ни изпързаля, но ще се...
Новото мнозинство, което управлява СОС не е съставено от общи политики за града, а...
Радан Кънев: Меморандумът е начало на отговорен преговорен...
Евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев заяви пред Радио Пловдив, че не вижда драма в предвидения...
Людмила Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия...
Според нея няма логична политическа причина разговорът в некоалицията да спре тук, който го...
Грети Стефанова: ГЕРБ не могат да преглътнат, че...
ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта Председателите на комисиите не...
Два билборда за Навални до посолството на Русия
Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-достойните...