Атанас Атанасов: Промените в МВР ще продължат точно сега, в празничните дни, за да не се забележат

Водещ Николай Бареков: Още веднъж добро утро на зрителите на Би Ти Ви и предаването “Тази сутрин”. Днес медиите, а и снощи електронните медии, информират за поредната кадрова рулетка, както пише вестник “Сега”, която изхвърли и шефа на “Гранична полиция” в Министерството на вътрешните работи ген. Григоров, за когото преди време в парламента ген. Атанас Атанасов, бившият шеф на контраразузнаването и сега депутат от Демократи за силна България, изнесе данни, че в МВР е правена ревизия на дейността на “Гранична полиция” и са открити липси за 14 милиона лева. Тогава Атанасов очакваше това уволнение. Добро утро казвам на ген. Атанасов.

Атанас Атанасов: Добро утро. Добро утро и на вашите зрители.

Водещ: Останахте ли изненадан от тази неочаквана смяна в МВР, казвам неочаквана, защото стана на последното заседание на Министерския съвет точно между двата интересни и светли празника Коледа и Нова година?

Ат. Атанасов: Не, изобщо не съм изненадан. Тази кадрова промяна много отдавна се очакваше в Министерството на вътрешните работи и се подготвяше, независимо от изнесените факти. Но аз искам да кажа, че мотивите, подбудите за тази промяна са същите, каквито бяха за смяната на ръководството на РДВР, Благоевград оказан натиск от политическото ръководство на МВР върху тези ръководни нива в Министерството на вътрешните работи да поемат определена отговорност.

Водещ: Ами, ето, той се е пенсионирал, ген. Григоров е подал рапорт точно на двадесетата година, в деня, в който се е навършило 20 години служба под знамената на МВР.

Ат. Атанасов: Не, тази оставка е принудителна и причината да бъде подадена тази оставка е да се предпази политическото ниво от отговорност, а именно бившият министър на вътрешните работи Георги Петканов, който сега е министър на правосъдието, би следвало да понесе отговорност за този финансов хаос в “Гранична полиция” и за тази голяма липса, защото 14 милиона са много пари.

Водещ: Какви са вашите очаквания, тези смени в МВР ще продължат ли, ще има ли някаква метла оттук нататък или това са рутинни процедури? Още преди поемането на поста и заедно с поемането на поста министърът на вътрешните работи каза, че няма да има смени по върховете, а ето, че те се случват.

Ат. Атанасов: Да, тези промени ще продължат точно сега, в празничните дни. Неслучайно е подбран този момент, с цел… сега политиците са във ваканция и е по-спокоен периодът, за да не се забележат…

Водещ: Депутатите почиват…

Ат. Атанасов: …да не се забележат тези промени. Може би следващите дни ще бъдат направени няколко промени в ръководни органи в самото министерство, на други регионални дирекции на вътрешните работи…

Водещ: Какви са тези промени?

Ат. Атанасов: Моля?

Водещ: Какви са тези промени, ген. Атанасов?

Ат. Атанасов: Ами, доколкото знам, началника на СКИАП, началника на “Личен състав” на министерството, директора на СДВР и т.н.

Водещ: Ами, така е, празниците продължават и смените в МВР също. Така твърди ген. Атанасов, който пръв изнесе данни за ревизията срещу ген. Григоров, който вчера се е пенсионирал. Честито, както се казва.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...