Атанас Атанасов: Петко Сертов трябва да подаде оставка от поста председател на ДАНС

София. Петко Сертов трябва да подаде оставка от поста председател на ДАНС, заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов пред журналисти в парламента, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на Атанасов със скандала с разпечатките на депутатските телефони се цели отклоняване на общественото внимание. Истината е, че разследващи журналисти са попаднали на данни, че под егидата на ДАНС се възстановяват контрабандните канали на Държавна сигурност. По време на днешното заседание на парламентарната Uомисия по вътрешна сигурност и обществен ред Петко Сертов е запитан директно дали е разпоредил проверка във връзка с изнесената информация в сайта “Опасните” и председателят на ДАНС е отговорил отрицателно. “Това е директно доказателство, че на практика той участва в една операция по прикриване на това разкритие. Затова ние смятаме, че той трябва да подаде оставка”, заяви Атанасов.
Според Атанасов има връзка между проверката на сайта “Опасните” и разпечатките на телефоните на депутати. Това е заявил самият Сертов. Атанасов обаче бе категоричен, че най-важното е, че журналисти са разкрили възстановяването на контрабандните канали на ДС и са публикували информацията в сайта “Опасните”. Заради това е направена проверка на самия сайт, но не и по отношение на самата информация. На въпрос това ли е изнесената класифицирана информация, Атанасов отговори: “Не разбрахме коя е тази информация. Сертов заяви, че има изтичане на част от класифицирана информация”. Атанасов обаче отказа да отговори дали депутатите, чиито телефонни разпечатки са изискани от ДАНС, са били информаторите, от които е изтекла класифицираната информация. “Повече за депутати не искам да говоря, това не е същественото и цели отклоняване на вниманието”, заяви Атанасов.


Има директна връзка между разпоредената от ДАНС проверка за интернет сайта “Опасните” и разпечатките от телефонните разговори на депутати – председателят на ДАНС е потвърдил тази информация по време на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента, съобщи пред журналисти депутатът от ДСБ и член на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Атанасов – журналистите от “Опасните” са достигнали до информация за възстановянане на контрабандни канали на държавата със знанието на ДАНС. Затова сайтът “Опасните” е бил закрит.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...