Атанас Атанасов: Не съм се отказал от идеите за специалните служби

Атанас Атанасов съобщи, че не се отказал от идеите за специалните служби.

“Но едно по едно. Нека първо да приемем бюджета и конституционните промени и след Нова година ще продължим с промените”, допълни той.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ заяви, че тази седмица ще бъдат отменени таксите за транзита на руския газ.

“Русия трябва да ни плаща такси за пренос, а не Сърбия и Унгария. Ние тази седмица ще отменим тези такси, няма никакъв проблем, за да можем да постигнем по-голямата национална цел”, категоричен е Атанасов.

Политикът коментира и демонтажа на Паметника на Съветската армия.

“Това е демонтаж на една историческа лъжа. Аз лично 33 години чакам да се махне този тотем на комунизма. Неслучайно е наречен МОЧА – Монумент на окупационната Червена армия. Важно е да се припомнят историческите истини, защото аз, когато бях ученик, ни учеха, че Съветският съюз ни е освободил. Защо трябва да има референдум питам аз? След като окупацията на България е довела на власт Комунистическата партия, която за благодарност на тези, които са я довели на власт, им е строила такива паметници. На територията на България няма загинал нито един войник от Червената армия. Това не е паметник, това е инструмент на Съветската пропаганда. Ние трябва да пренапишем историята, защото това което ни обясняват през последните 45 години, не е вярно”, заяви Атанасов.

Той обясни, че ще гласувам “за” предложението хора с двойно гражданство да могат да станат депутати.

“Защото става въпрос да се даде възможност на хора, които по произход са български граждани да се кандидатират. Оттам нататък народът, е този, който ще реши дали те ще станат депутати, министри и т.н.”, обобщи той.

Калин Стоянов ще бъде вътрешният министър до ротацията, коментира Атанасов. Премиерът Николай Денков настоя за оставката на Стоянов в средата на ноември, заради погрома в центъра на София след протеста срещу БФС. Лидерите на другите формации от некоалицията обаче подкрепиха действията на вътрешното министерство и в крайна сметка управляващите не стигаха до единна позиция за необходимостта от оставка на вътрешния министър.

“За идеята за оставката на министър Калин Стоянов няма подкрепа. През последните седмици МВР е флагман в покриване критериите за Шенген и това трябва да бъде отчетено. Грешките при охраната на този протест, ще станат известни при работата на Комисията, която аз оглавявам. До ротацията това ще е вътрешният министър. След това Мария Габриел и Николай Денков ще решат”, каза ген. Атанас Атанасов.

Източник: www.bnt.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...