Атанас Атанасов: Недопустимо е да умират хора само защото протестират срещу властта

Водещ: За да отворим тази тема, която отворихме с генералния комисар на МВР, сега в ефира ни иска включване Атанас Атанасов, народният представител от ДСБ, за когото впрочем генералният секретар на МВР, заради негови думи на господин Атанасов, че е лъжец Павлин Димитров. Павлин Димитров каза, че за него вече този човек не съществува. Вероятно коментар на тези думи иска да направи Атанас Атанасов. Здравейте, господин Атанасов.
Атанас Атанасов: Ало, добър ден. Лошо ви чувам.
Водещ: Да, надявам се. Ние ви чуваме пък отлично, така че кажете. Слушаме ви, господин Атанасов.
Атанас Атанасов: Вижте, аз не се изненадвам от поведението на този човек и за първи път ще си позволя да го кажа това нещо, толкова време го премълчавам. Това е типичното поведение на офицера от Държавна сигурност (ДС) Павлин Димитров, дългогодишен служител на ДС. Това е. Лъжата и манипулацията – основно средство, за да можем да държим властта. Но аз искам да кажа два – три факта, които са изключително важни. Може ли такова нещо, генералният комисар на МВР да твърди, че нещо му докладвали? Ами да се качи на колата и да отиде в Районно управление Четвърто до “Хемус”, да не е на другия край на света, и да провери какво се е случило там. Вчера бяхме потърсени от пет човка, свидетели, които са били задържани в същото Районно управление, за да разкажат подробности около смъртта на този човек. И знаете ли, на въпроса ми, защо търсите нас, нашата партията, защото върху якето на починалия имаше стикер на вашата партия – “Ser go home”, разбира те ли? Ало?
Водещ: Сега, свързана ли е тази смърт с протестите? Продължавате ли …
Атанас Атанасов: Категорично.
Водещ: … да го твърдите?
Атанас Атанасов: Категорично. Този човек, безпричинно е задържан възрастен човек на 60 години, заведен е в районното управление с всички други, една част от тях, както стана ясно снощи на нашата извънредна пресконференция, също безпричинно задържани в някакво кафене до “Кристал”, извадени от кафенето. Може би е имало очакване или разпореждане в съответните районни управления да има определена бройка задържани от тези протести и е нямало значение от къде ще ги измъкнат. А целият полицейски произвол, има, има смърт на човек, настъпила в резултат на този полицейски произвол срещу гражданския протест и няма политическа реакция на това. Защо МВР, защо МС пускат по медиите ръководителят на професионалното ръководство Павлин Димитров?Къде е мишката Миков, къде е Сергей Станишев, къде са тези хора?
Водещ: Генералният …
Атанас Атанасов: Те не отговарят ли за тази смърт?
Водещ: Генералният комисар каза, че този човек е бил викан от полицията по друг повод, други негови престъпления.
Атанас Атанасов: Това е абсолютна лъжа. Имаме категорични доказателства, че това не е вярно и никой досега не е предал писмени доказателства пред обществото, защо Миков не даде вчера пресконференция да извади писмените доказателства, да каже това. Между другото, едно от лицата, което е било очевидец на таи смърт все още не е освободено и по данни на другите свидетели, именно това лице е било издирвано за кражби на коли и е възможно сега да се подменят документи.
Водещ: Тоест…
Атанас Атанасов: Някой ще каже ли истината? Аз обаче, като представител на опозиционна партия, като народен представител, ще направя всичко необходимо тази истина да стане известна на обществото и правителството затова да си ходи. Недопустимо е да умират хора затова, защото протестират срещу властта. Недопустимо е.
Водещ: Тоест, вие казвате, господин Атанасов, ДСБ, убит е наш симпатизант?
Атанас Атанасов: Да, точно така.
Водещ: Това е вашата теза?
Атанас Атанасов: Наш симпатизант е убит, починал е за
това, защото е излязъл да протестира. Ние ще направим всичко необходимо истината да излезе наяве.
Водещ: Добре, Атанас Атанасов, народен представител от ДСБ в отговор на казаното по-рано в предаването от генералния секретар на МВР Павлин Димитров, че за него Атанасов вече не съществува, защото го е нарекъл лъжец без никакви доказателства по повод на починалия в Четвърто РПУ гражданин. Според професионалното ръководство на МВР става дума за човек, който е бил викан за престъпления, които нямат нищо общо с протеста. Според Атанас Атанасов, убит е човек, симпатизант на ДСБ заради това, че е протестирал, тоест той е починал в полицейското поделение заради това, че е бил задържан заради протеста му срещу управлението.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...