Атанас Атанасов: Кремъл ще получи надмощие в българската политика , ако Ваня Григорова стане кмет

На изборите в неделя в София имаме геополитически сблъсък.

ДАНС създадоха нискокачествен компромат и по тази начин елиминираха машинното гласуване. Очевидно е, че председателят на ДАНС не се подчинява на министър-председателя и само това е достатъчно основание за неговото освобождаване.

Забелязвам от това, което се случи на изборите в София, че има фина и добре подредена намеса на руските специални служби в българския изборен процес. Русия откакто започна войната в Украйна, инвестира изключително огромен финансов ресурс в своите разузнавателни служби, за да могат те да влияят на политическите процеси. Вижте какво се случи след изборите в Словакия – тя спря да подпомага Украйна. Аз съм сигурен, че става въпрос за специална операция на руските специални служби у нас, за повлияване на политическата обстановка.

Руските интереси получават определено надмощие в българската политика за промяна на геополитическата позиция на България. Ако утре Ваня Григорова стане кмет и започне да обяснява, че трябва да излезем от НАТО, да излезем от ЕС, това няма да ме учуди. На изборите в неделя в София има и геополитически сблъсък.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ поясни, че още в самото начало на сформирането на кабинета Денков е поискал радикални промени в сектор „Сигурност“. „Аз подадох останка като председателка парламентарна комисия, защото не бях съгласен с отношението на партньорите ни в некоалицията към предложените  от мен промени в службите“, припомни той.

Ген. Атанасов посочи, че за тях като партия е било най-важно да се състави правителство, въпреки ниският резултат на парламентарните избори. Тъй като тогава не са имали шанс за самостоятелно управление, ПП-ДБ е трябвало да си сътрудничи при приемането на редица важни закони свързани с приемането на страната в Шенген и Еврозоната.

Източник: www.btvnovinite.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...