Атанас Атанасов: Кремъл ще получи надмощие в българската политика , ако Ваня Григорова стане кмет

На изборите в неделя в София имаме геополитически сблъсък.

ДАНС създадоха нискокачествен компромат и по тази начин елиминираха машинното гласуване. Очевидно е, че председателят на ДАНС не се подчинява на министър-председателя и само това е достатъчно основание за неговото освобождаване.

Забелязвам от това, което се случи на изборите в София, че има фина и добре подредена намеса на руските специални служби в българския изборен процес. Русия откакто започна войната в Украйна, инвестира изключително огромен финансов ресурс в своите разузнавателни служби, за да могат те да влияят на политическите процеси. Вижте какво се случи след изборите в Словакия – тя спря да подпомага Украйна. Аз съм сигурен, че става въпрос за специална операция на руските специални служби у нас, за повлияване на политическата обстановка.

Руските интереси получават определено надмощие в българската политика за промяна на геополитическата позиция на България. Ако утре Ваня Григорова стане кмет и започне да обяснява, че трябва да излезем от НАТО, да излезем от ЕС, това няма да ме учуди. На изборите в неделя в София има и геополитически сблъсък.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ поясни, че още в самото начало на сформирането на кабинета Денков е поискал радикални промени в сектор „Сигурност“. „Аз подадох останка като председателка парламентарна комисия, защото не бях съгласен с отношението на партньорите ни в некоалицията към предложените  от мен промени в службите“, припомни той.

Ген. Атанасов посочи, че за тях като партия е било най-важно да се състави правителство, въпреки ниският резултат на парламентарните избори. Тъй като тогава не са имали шанс за самостоятелно управление, ПП-ДБ е трябвало да си сътрудничи при приемането на редица важни закони свързани с приемането на страната в Шенген и Еврозоната.

Източник: www.btvnovinite.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Стоян Михалев: Имаме твърде много служби за сигурност,...
Цялата акция около главния секретар беше инсценирана, смята той Цялата акция около главния секретар...
Радан Кънев: Проблемът на българските политици със Зелената...
Бюджетът на ЕС все по-ясно се движи в посока на политика и приоритети. Няма...
Йордан Иванов: Това, което ще използвам в тази...
В последните девет месеца видяхме как парламентът се превърна в поле на разправии и...
Любен Иванов: Благодарение на регионалната политика на кабинета...
Съвместно с общините работим по проекти за над 100 милиона лева, заложени за изпълнение...
ПП-ДБ откриха кампанията си в София: Имаме мнозинство...
Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ откри предизборната си кампания с мултимедиен разказ за...