Атанас Атанасов: Калин Стоянов е живял в секретна квартира и е бил свързан с Ники Митничаря

Калин Стоянов е живял в секретна квартира и е бил свързан с Ники Митничаря. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов в “Денят започва”, като цитира разпит от 2023 г по досъдебно производство на Стефчо Банков, брат на арестуваната шефка на митниците – Петя Банкова.

“Беше публикуван разпит по досъдебно производство на СГП от 3 юли 2023 г. Разпитът е на бившия шеф на вътрешна сигурност на МВР Стефчо Банков – брат на задържаната Банкова. В този разпит той визира две досъдебни производства, които са образувани срещу неизвестен, но касаят вътрешния министър Калин Стоянов. Едното от тези досъдебни производства е за това, че той се е самонастанил в секретна квартира, което е абсолютно престъпление. И още едно досъдебно производство за свързаност на Калин Стоянов с Николай Филипов, т.нар. Ники Митничаря, с частна митница долу в Бургас. Да вземе прокуратурата да покаже тези дела да ги видим какви са. Случайно ли е, че след разпита на Банков започва разработка на сестра му?”

“Т.нар. афера е един измислен сюжет, който определям като многофункционално активно мероприятие, което трябва да изпълни няколко задачи. Една от важните задачи на тези, които го инициираха и организираха е да се отклони вниманието от аферата Нотариуса. Защото там има много тежки зависимости. Втората цел на организаторите е да дискредитират нашата коалиция предизборно, че ние сме организатори на контрабанда. Това са сценарии, които се разиграват. Председателят на ДАНС казва, че разработката е почнала преди година. Само че към онзи момент нито главният секретар, нито шефът на митниците са заемали постовете си. Това е измислен сценарий, всичко това е навързано с цел предизборно да бъдем дискредитирани. От вчера виждам настървеност по отношение на Бойко Рашков, споменава се името на Асен Василев. Това е целият сюжет.”

На въпрос разчистват ли ПП-ДБ сметки с Калин Стоянов, Атанасов заяви:

“Не разчистваме никакви сметки. Имаме позиция, която е базирана на определени факти. Миналата година, август в началото на парламентарната ваканция , когато всички тръгнаха на море, в един ден вътрешният министър смени 18 директори на областна дирекция на МВР. Никога не се е случвало такова нещо. В един момент започнахме да проверяваме, оказа се, че голяма част от новоназначените са хора по един или друг начин свързани с коалицията ГЕРБ-СДС. Това нещо даде някакъв резултат на местните избори. Над 400 000 невалидни бюлетини. Този проблем го адресирахме, спомняте си какво се случи с машинното гласуване…”

“БНТ: Организацията и по-скоро охраната на изборите е в ръцете на професионалното ръководство на МВР. Не са ли вашите критики именно към професионалното ръководство?

– Вие сама казвате една от причините, извинявам се за израза, да бъде сготвен Живко Коцев и да бъде разкаран, защото той трябваше да бъде шеф на щаба в МВР за борба с купуването на гласове”.

Любомир Янев разследва убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, разкри Атанасов. Той повдигна въпроса дали Янев и Божанов имат роднинска връзка.

Източник: www.bnr.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на Демократи за силна...
На свое заседание, проведено на 17.06.2024 г., Националното ръководство на Демократи за силна България...
Атанас Атанасив: В 50-ото Народно събрание ПП-ДБ остава...
На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези,...
Людмила Илиева: Всяка от битките, които ми се...
Уважаеми жители на област Велико Търново, благодаря за доверието и честта, за трети път...
Кристина Петкова: Каквото и да предстои вярвам, че...
Изчаках да минат първоначалните емоции след нощта на изборите, за да избегна първосигнални реакции....
Йордан Иванов: Ще продължа да правя срещи, да...
Скъпи пловдивчани, Искам да ви благодаря. За трети пореден път имам честта да бъда...