Атанас Атанасов и Даниел Митов: Ще сменим цялото елтабло, не само отделни политически бушони

“Има консенсус вече сред обществото и една голяма част от партиите за това, че Ахмед Доган трябва да бъде изваден от властта и да му се търси отговорност. Това е първият и най-важен приоритет на Синята коалиция, както за Пазарджишка област така и за държавата”. Това заяви на пресконференция водачът на листата на Синята коалиция-Пазарджик Даниел Митов. Той отбеляза, че в региона има много проблеми.

“При посещението си на зеленчуковата борса в Огняново днес видях нелегалните тирове със зеленчуци от Турция. На един се плаща мито, а на 10 не. Земеделците изнемогват, защото никой не им обръща внимание. Земеделските субсидии отиват само по схемите на ДПС, а на практика останалите хора, които се занимават със земеделие са принудени да продават на безценица и в същия момент въпросния внос подбива невероятно пазара в България. Никой не подава ръка на тези хора затова това ще бъде също приоритет номер 1 за нас освен борбата с корупцията. Трябва да се подаде ръка на земеделските производители и да се излезе от кризата, защото корупционните схеми унищожават и тях”, категоричен бе Даниел Митов. “Да не говорим за изсичането на горите, то трябва да се прекрати моментално. ДПС е овладяло този сектор. Изсичат се стотици декари гори и тонове дървен материал и на практика е овладян целият регион. Това са три приоритетни неща за Пазарджишки регион, които трябва да се решат веднага след като Синята коалиция състави дясноцентристко правителство”, допълни водачът на синята листа.

“Пътят за всичко това минава през отстраняването на Ахмед Доган от властта. Още преди години обявихме, че Ахмед Доган е политическият говорител на мафията”, посочи Даниел Митов.

“Като част от бъдещото дясноцентристко правителство, Синята коалиция няма да се занимава с отделни политически бушони като братя Галеви и Делян Пеевски. Ще работим за това да се демонтира основният прекъсвач – т.е. да бъдат изправени на съд хора като Доган и Румен Петков”. Това пък заяви ген. Атанас Атанасов от ДСБ, който дойде в Пазарджик, за да изрази подкрепата си за Даниел Митов, който е от новите лица на “Синята коалиция”. “Той е млад, интелигентен човек, много добре образован на Запад и съм сигурен, че като народен представител ще защитава интересите на пазарджишки избирателен район, отбеляза ген. Атанасов”. Той се обърна към всички, които имат доверие на синьото да дадат гласа си за Даниел Митов. “Аз го познавам лично и гарантирам за него, не знам дали моята дума е достатъчна, но е солидна”, каза още генералът.

На репортерски въпрос за Делян Пеевски, Атанас Атанасов отговори така: “Пеевски е пушечно месо, което Доган пуска тук. Много добре се знае, че след изборите той ще бъде подсъдим. Доган винаги изкарва на предни позиции хора с български имена, които да понесат ударите, за да може да запази ядрото на своята партия.”Според Атанасов тройната коалиция прави така, че следващият парламент да не може да сформира правителство и президентът да назначи служебен кабинет, след което БСП и ДПС да си върнат властта с предсрочни избори. “Ние обаче искаме да осуетим този план и в следващото Народно събрание да има дясноцентристко мнозинство, което да излъчи стабилно правителство, което да изведе страната от кризата”, подчерта Атанасов. Той призова гражданите на Област Пазарджик да подкрепят на 5 юли Синята коалиция и нейния водач Даниел Митов с № 19 в бюлетината. Атанасов и Митов бяха категорични, че над прокуратурата трябва да има парламентарен контрол, защото зад своята мнима независимост тя се е превърнала в черна дупка, в която потъват корупционните скандали.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...