Атанас Атанасов: Институтициите за борба с престъпността да не работят по страниците на вестниците

Институциите, които трябва да се борят с престъпността, трябва да си вършат работата в действителност, а не по страниците на вестниците. Вчера бе арестуван зам.-председателят на ДАМС Иван Леков, което днес е по страниците на всички вестници, а в същия момент прокуратурата казва, че няма да поиска от съда постоянно задържане на Леков. Защо го арестуваха вчера? Очевидно, те не виждат основание да бъде задържан, а в същото време е по страниците на вестниците. Това заяви пред репортер на Агенция “Фокус” депутатът от ДСБ и член на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов.
На въпрос дали тази акция за пореден път доказва необходимостта от по-бързото сформиране на парламентарна комисия или подкомисия за контрол върху Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС), Атанасов отговори: “И към настоящия момент няма никаква пречка ДАНС да бъде контролиран от вътрешната парламентарна комисия, само че на нашите предложения да бъде изслушан председателят на ДАНС Петко Сертов се отказва. “Имитацията” е основната дума в дейността на държавните институции за борба с престъпността – за пред Брюксел”.
Атанасов коментира, че има категоричен натиск върху българските медии. По думите на депутата от ДСБ със сигурност нападението над главния редактор на “Фрог нюз” Огнян Стефанов е свързано с неговите публикации, тъй като те са доста остри и засягат и президента, и Румен Петков в качеството му на вътрешен министър. Нападението над Стефанов обаче не би трябвало да се вади от контекста над цялостния натиск над медиите, коментира Атанасов. Той даде пример с “онзи случай с лифта”. “Кои са тези органи, които си позволяват да изземат материали от журналистите и да им пречат на работата. Има редица посегателства върху свободното слово”, коментира Атанасов. Той припомни предложението за сформиране на парламентарна комисия за установяване на обстоятелствата около случая с лифта, в който заседнаха премиерът и журналистите, отразяващи посещението му.
Марта МЛАДЕНОВА

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Катя Панева: Професор Хинков получава нашата подкрепа в...
Злоупотребите в доклада за "Пирогов" трябва да бъдат разследвани. Тя коментира обществените поръчки в...
Радан Кънев за Шенген: Заложници сме на бързорастящата...
Няма никаква формална или законова причина за отказ на приемането на България и Румъния...
Кристина Петкова: Не сме забравили нито един от...
Намирам поредното вето на президента Румен Радев за срамно и унизително. Срамно е, защото...
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ, ...
1. Изказва своята благодарност на всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори...
Георги Ганев: Бюджет 2024 не пречи за влизането...
Единственото продължаващо препятствие за еврозоната е инфлацията и предложеният бюджет за 2024 г. не...