Атанас Атанасов: Институтициите за борба с престъпността да не работят по страниците на вестниците

Институциите, които трябва да се борят с престъпността, трябва да си вършат работата в действителност, а не по страниците на вестниците. Вчера бе арестуван зам.-председателят на ДАМС Иван Леков, което днес е по страниците на всички вестници, а в същия момент прокуратурата казва, че няма да поиска от съда постоянно задържане на Леков. Защо го арестуваха вчера? Очевидно, те не виждат основание да бъде задържан, а в същото време е по страниците на вестниците. Това заяви пред репортер на Агенция “Фокус” депутатът от ДСБ и член на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов.
На въпрос дали тази акция за пореден път доказва необходимостта от по-бързото сформиране на парламентарна комисия или подкомисия за контрол върху Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС), Атанасов отговори: “И към настоящия момент няма никаква пречка ДАНС да бъде контролиран от вътрешната парламентарна комисия, само че на нашите предложения да бъде изслушан председателят на ДАНС Петко Сертов се отказва. “Имитацията” е основната дума в дейността на държавните институции за борба с престъпността – за пред Брюксел”.
Атанасов коментира, че има категоричен натиск върху българските медии. По думите на депутата от ДСБ със сигурност нападението над главния редактор на “Фрог нюз” Огнян Стефанов е свързано с неговите публикации, тъй като те са доста остри и засягат и президента, и Румен Петков в качеството му на вътрешен министър. Нападението над Стефанов обаче не би трябвало да се вади от контекста над цялостния натиск над медиите, коментира Атанасов. Той даде пример с “онзи случай с лифта”. “Кои са тези органи, които си позволяват да изземат материали от журналистите и да им пречат на работата. Има редица посегателства върху свободното слово”, коментира Атанасов. Той припомни предложението за сформиране на парламентарна комисия за установяване на обстоятелствата около случая с лифта, в който заседнаха премиерът и журналистите, отразяващи посещението му.
Марта МЛАДЕНОВА

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...
Стоян Михалев: Цели се саботаж на процеса за...
"Цели се саботаж на процеса за истинска правосъдна система. С невръчването на мандата Радев...
Атанас Атанасов: Има жестока съпротива от различни среди...
„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат”, добави...
Войната не е мир!
ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир....
Резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ
Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на...