Атанас Атанасов: Има тежки противоречия вътре в ГЕРБ в Столична община

(видео)

Водещ Виктор Николаев: Незабавно към извънредната пресконференция на ГЕРБ.

Водеща Анна Цолова: Рада Домусчиeва я следи. Тя започна преди минути. Рада?

Рада Домусчиева: Здравейте. Новината е, че Андрей Иванов лично е поискал да бъде освободен от поста председател на общинския съвет на столицата на среща снощи с премиера и със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Андрей Иванов е поискал да бъде освободен заради медийните спекулации, разпространени във връзка с него, с имуществото, което е придобил, и с различни фирми. Не е ставало въпрос за решение, които да бъде взето от изпълнителната комисия на партията. Броени секунди минаха, откакто Цветан Цветанов съобщи тази новина. В момента той продължава да разяснява. Така че ще има повече подробности по-късно.

Водещ: Това означава, че ще включим по-късно отново Рада Домусчиева. Като получим откъс от самото изказване на Цветанов, ще го чуем. Ние сме подготвени обаче и със събеседници в студиото.

Водеща: Да, защото вчера, като подготвяхме предаването, искахме, разбира се, да има представител на ГЕРБ, или самия Андрей Иванов, както и представители на опозицията, които още при преизбирането на Андрей Иванов за председател на Столичния общински съвет вдигнаха рака и обясниха техните аргументи защо това не трябва да се случва. Атанас Атанасов, ДСБ, и Жельо Бойчев, БСП, общински съветници…

Водещ: Добро утро.

Водеща: … в Столичния общински съвет. Добро утро.

Атанас Атанасов: Добро утро и на вас и на вашите зрители.

Жельо Бойчев: Добро утро.

Водеща: Очаквахте ли това да стане? Оттегляне. И ще разберем след това с какво обяснение… Мисля, че ще покажем и част от думите на Цветан Цветанов, за да коментираме по същество тази информация.

Ат. Атанасов: Това, което се случва в момента, е, разбира се, част от пиара, който е задействан на пълни обороти, за да може да се прикрият други обстоятелства. Заучена марка на ГЕРБ, лично на Бойко Борисов за отклоняване на общественото внимание. Тежки противоречия вътре в ГЕРБ в общината.

Водещ: Между кого?

Ат. Атанасов: Между две лобита. Едното е на Андрей Иванов, другото е на Йорданка Фандъкова. И между другото такова, такова тежко политическо лицемерие гледахме тук последната седмица. Двамата даваха интервюта и обясняваха колко се обичат и че нямат никакви противоречия, което изобщо не е вярно. И това е причината да се стигне до, до тази смяна. Имитира се, това е имитация, подчертавам я тази дума.

Водеща: Аз не мога само едно нещо да разбера. Аргументите, които чухме, пак разполагаме с много малко информация за тези аргументи и с това условие задавам въпроса, но аргументите, който чухме – медийните спекулации за имотното състояние на Андрей Иванов.

Водещ: Те бяха отдавна.

Водеща: Спекулациите, както той ги нарича, бяха преди една година. Минаха избори, ГЕРБ спечели изборите в София.

Ат. Атанасов: Тепърва, тепърва ще намирате…

Водеща: Избраха го. Не мога да разбера сега какво налага неговото оттегляне?

Ат. Атанасов: Тепърва ще намирате противоречия в това, което излиза, защото всичко е объркано. И да, сякаш въпросите са повече от отговорите. Да ги питаш тези хора защо го сложиха в листата, на второ място, т.е. той е водач на листата след Йорданка Фандъкова. Да ги питаш защо после го избраха за председател на общинския съвет и сега в един момент го махат. Няма конкретна причина.

Водещ: От какво естество е напрежението между две лобита, сблъсък за какво е, за да твърдите това?

Ат. Атанасов: Политико-икономически интереси…

Водещ: По-точно?

Ат. Атанасов: … кой да управлява обществените поръчки в общината, накъде да отидат паричните потоци…

Водещ: Например.

Ат. Атанасов: Само че ще ви дам… Например градският транспорт, който гълта около 70 процента от разходите на общинския… .

Водеща: Не случайно ли на столичния автотранспорт шефът е подал оставката?

Водещ: Вчера подаде оставка.

Ат. Атанасов: Това е свързано, разбира се. Човекът на Андрей Иванов от транспорта си отива. Такъв е… това е информацията. Само че има нещо друго тука в цялата тая история. Тези хора се заблуждават, като смятат, че от тях нещо зависи. Ами, Бойко Борисов в един момент се е подразнил от всичко това, че… Той е човекът, който разпределя потоците в тази държава, и някой си е помислил, че може да я върши тази работа в общината.

Водещ: И сега каква е…

Водеща: Ще ви прекъсна за малко, защото Андрей Иванов говори в момента. Нека да го чуем. (излъчва се репортаж от пресконференцията – бел.ред.)

Водеща: Остава.

Водещ: Остава в партийния си пост. Само да кажем, че Елен Герджиков е името на общинския съветник от ГЕРБ, който ще бъде предложен за председател на общинския съвет на мястото на Андрей Иванов.

Водеща: Ще ви дадем малко информация за него, кой е той, кой ще управлява най-голямата община в България. Преди да чуем това, което не успяхте по време на рекламите да чуете, от Цветан Цветанов, само да уточним нещо. На мен продължава да не ми е ясно кое налага днешното оттегляне на Андрей Иванов?

Ж. Бойчев: Трябва може би да зададете тези въпроси на колегите от ГЕРБ.

Водещ: Ще направим опит да го…

Ж. Бойчев: Аз ще си позволя…

Водеща: … да го поканим и него.

Ж. Бойчев: … да направя една задочна реплика от това, което каза Андрей Иванов. Той изтъкна причината, че редица реформи и промени в София в миналия мандат са довели до причината той да си създаде врагове и, видите ли, те да бъдат начело на тези, които искат да го махнат. Твърдението на нас в рамките на целия минал мандат и според мен една от основните причини Андрей Иванов да си отиде като председател на Столичния общински съвет е, че редица проблеми, редица въпроси на София не бяха решени. Това, което…

Водещ: Ама, той беше председател на новия…

Ж. Бойчев: … каза и генерал Атанасов, смени се само крайният адресат на паричните потоци. Аз ще си позволя да дам само два или три примера. Примерът с транспорта, разбира се, е много удачен, но то не е въпросът само за автотранспорта. Аз ще припомня, че ние в рамките на миналия мандат имахме един драстичен случай, много неприятен, с “Паркинги и гаражи”. Кажете ми в кой нормален град и в кое нормално общинско дружество се случват такива трагични събития. В крайна сметка нещо да чухте…

Водеща: Имате предвид смъртта на…

Ж. Бойчев: … нещо да чухте като версии или като резултат от това цялото нещо.

Водещ: А каква връзка правите?

Ж. Бойчев: Сблъсъкът на тези корпоративни интереси. Вижте, ако в транспорта са се взимали решения, аз твърдя, че тези решения като еманация и като, и като това…

Водещ: Каква връзка правите между смъртта…

Ж. Бойчев: … са били изключително и само в ръцете на Андрей Иванов. Всички, включително…

Водещ: Каква връзка правите между Андрей Иванов и починалия…

Ж. Бойчев: Така, че… Ами, правя съвсем директна връзка, тъй като предложението той да бъде шеф на “Паркинги и гаражи” не е било мое предложение, а е било предложение на Андрей Иванов. След това бих искал да дам още няколко примера, за да стане ясно на вашите зрители, тъй като политическа партия ГЕРБ в момента тя е длъжна да каже истината за това, което се случва в града. Общинска банка. Въпросът с Общинска банка беше решен в последния месец на този мандат, на миналия мандат, а можеше да бъде решен в първата година, в рамките на… Показахме, че може да бъде решен. Въпросът е кой дълго време спираше този въпрос.

Водещ: Кой?

Водеща: Кой?

Ж. Бойчев: Въобще в дневния ред да бъде поставен. И защо, когато дори имахме решение на общинския съвет, се стигаше дотам тези решения на общинския съвет да бъдат…

Водеща: Е, кой е този човек?

Ж. Бойчев: … саботирани, да не бъдат подписвани…

Водеща: От кого?

Ж. Бойчев: И ние сме правили, аз лично и колеги от групата на БСП, питания по този въпрос, защо не са…

Водеща: От кого?

Ж. Бойчев: Председателят трябваше да изпълни решение на общинския съвет за свикване на събрание на банката и се изтъкнаха 100 причини, заради което то не е свикано в края на…

Водещ: Закъснение с един подпис ли, това ли е?

Ж. Бойчев: … в края на мандата. Ще дам само още един пример. Четири години абсолютно нищо не беше пипнато в “Софийски имоти”. Кое е по-скандално дружество в рамките на тези 20 години в София от “Софийски имоти”? Питам, кой въпрос беше решен в “Софийски имоти”? За да стигнем…

Водещ: Има нещо дълбоко нелогично обаче.

Ж. Бойчев: За да стигнем до това нещо. Дълбокото нелогично нещо е, че политическа партия ГЕРБ, имайки мнозинство в общинския съвет, явно не може да консумира и не може да управлява, да управлява тази власт. И ние сме свидетели…

Ат. Атанасов: Не, не, може да консумира.

Ж. Бойчев: Да, тя, общо взето, я консумира, защото наистина няма обяснение как преди 3 месеца го избираш за председател на общинския съвет, както направи след изборите. А най-нелогичното, което може да направиш в момента, е да го оставиш председател на градската организация.

Водеща: Възможно ли е наистина това решение на Андрей Иванов да идва от факта, че е бил помолен да напусне от Бойко Борисов, защото на Бойко Борисов му се обадил френски бизнесмен от ръководството на “Софийска вода”, каквито публикации има днес в пресата, заради опити на Андрей Иванов да пробутва свои фирми, близки до себе си фирми, до обкръжението си, които да изпълняват обществени поръчки, свързани със “Софийска вода”?

Ж. Бойчев: Вижте, моят анализ показва, че за мен конкретна причина, конкретен случай няма. Има редица и поредица от случаи. Аз казах поне 3 сфери, в които може да ги търсите. Тази, която казвате вие, е четвъртата. Но моят прочит на събитията от тази сутрин показва, че нищо не се променя. И предложението Елен Герджиков да бъде председател на Столичния общински съвет показва, че това икономическо и политическо лоби, то запазва абсолютно всички позиции.

Водещ: Кое от двете, кое от двете, защото аз не знам лобитата? Казвате, че има между Андрей Иванов и г-жа Фандъкова пропаст.

Ж. Бойчев: Аз говоря на Андрей Иванов, защото логичният въпрос, който би трябвало да се обсъжда тази сутрин, е за мен лично кога ще бъде поставен въпросът за Цветан Цветанов, защото Андрей Иванов е на тази позиция преди Цветан Цветанов. Защото този, имотният скандал с Андрей Иванов, който се развиваше в рамките на Столична община, малко преди това то се разви с…

Ат. Атанасов: Разви се с Цветан Цветанов почти по същия скандал.

Ж. Бойчев: … с Цветан Цветанов. И ако се хванат паричните потоци, и ако се хванат корпоративните интереси, които са представени в Столичен общински съвет, и кадровите решения…

Водещ: Дайте конкретно, какви парични потоци.

Ж. Бойчев: … връзката е много директна.

Водещ: Какъв паричен поток?

Ат. Атанасов: Е, сега, ние не сме следователи. Казахме ви достатъчно информация…

Ж. Бойчев: Аз и г-н Атанасов не прибираме пари от транспорта.

Водещ: А кой прибира парите?

Водеща: А каква е схемата и формулата, по която се прибират?

Ж. Бойчев: Ами този, който назначава директорите, този, който прави поръчките, този, който ги разпределя.

Ат. Атанасов: Аз смятам, че е по-важен другият въпрос, нека да не издребняваме. Тук се имитира в публичното пространство, това е манипулацията, имитира се битка между добрите и лошите, и в един момент се намесва Бойко Борисов, който решава спора, разбира се, в интерес на добрите. Няма добри тук в цялата тая история, това е истината. Това са вътрешни котерийни битки…

Водеща: И като слушах пресконференцията, разбирам, че няма и лоши.

Ат. Атанасов: Отделно от това искам да посоча нещо. Тази пресконференция не случайно е тази сутрин, за да може да затапи една част от медиите, но…

Водеща: Кака да ги затапи?

Ат. Атанасов: Ето така, защото се занимавате с тях.

Водещ: В 8 часа сутринта логично е да я излъчим.

Ат. Атанасов: Да, разбира се, затова е направена, снощи новината не я пуснаха. Искам нещо друго да кажа. Миналата седмица в интервю на Андрей Иванов в някои от големите вестници, столични, имаше заглавия “Ще подам оставка, ако ми я поиска Бойко Борисов”. Той каза…

Водеща: Думи на Андрей Иванов.

Ат. Атанасов: Да, да, това беше заглавието на интервюто. Сега в един момент нямало точка в дневния ред, той помолил.

Водещ: Е, по-елегантно, лошо ли е да го поиска, ако всичко това е вярно.

Ат. Атанасов: Кого заблуждаваме в цялата тази история и кого заблуждават те, кого се опитват да заблуждават в цялата тази история. Бойко Борисов е човекът, който командва процесите в Столичната община и отдолу мишките, ако почнат да си мислят нещо друго, биват размествани. За това става въпрос.

Водещ: Откъде идва… Рада Домусчиева отново ще включим на мига.

Водеща: Сега тук имаме реплика от Жельо Бойчев, която е?

Ж. Бойчев: Ами аз казах, че нищо не се променя. Дали ще е Андрей Иванов, дали ще е Цветан Цветанов – по същество икономически и кадрово нищо не се променя и в Столична община продължава в голяма степен да доминират политиката и подходът на Цветан Цветанов, и начинът на управление…

Водещ: Това не е…

Ж. Бойчев: Това, което виждам…

Ат. Атанасов: Може ли да…

Ж. Бойчев: Да развия само, г-н Атанасов, тази теза.

Ат. Атанасов: Да, разбира се.

Ж. Бойчев: Аз мисля, че г-н Борисов успява да усеща настроенията и очакванията в обществото, тъй като един внимателен прочит на резултата от изборите показва, въпреки успеха от първи тур и мнозинството на ГЕРБ, че те имат сериозен проблем, тъй като нормално е мажоритарният кандидат в лицето на Фандъкова да има по-висок резултат от листата…

Водеща: От партията…

Ж. Бойчев: … обаче там говорехме за един доста сериозен резултат на Фандъкова над листата й. И това показва, че по някакъв начин чисто партийно-политически ГЕРБ в София има проблем. Аз мисля, че ГЕРБ – София, не е моя работа да го коментирам, но там има сериозен проблем. Предполагам, че там беше Лъчезар Иванов, сега Андрей Иванов. Аз мисля, че… нека те да си направят тези изводи. Така че, общо взето, това е и отговор на резултата от изборите.

Ат. Атанасов: Питахте защо сега, да ви дам отговор на въпроса. Защото започва гледането на бюджета за Столична община и гледането на бюджета в Столична община ще остане в сянката на тези интриги, на тези разправии. Няма да разберат хората големите пари – милиард и триста милиона бюджет на Столичната община, как ще бъдат разпределяни. Защото говорите за каналите.Ето, затова се прави сега, това е моментът.

Водещ: Твърдите ли, че има корупция и ако твърдите…

Ат. Атанасов: Категорично, разбира се.

Водещ: … в какво се изразява тя, дайте конкретен пример.

Ат. Атанасов: В манипулиране на обществените поръчки, които да бъдат печелени от близки до управляващите фирми.

Водеща: Конкретно, конкретно?

Ат. Атанасов: Сега, не ги знам наизуст.

Водещ: Ами, един пример.

Ат. Атанасов: Както се казва, хващаме ме неподготвен да ви кажа име на фирми. Но това е известна…

Водеща: Конкретно, хайде не име на фирма, казус, ситуация, обществена поръчка, която…

Ат. Атанасов: В транспорта в момента, в който се прави заданието как да бъде проведена обществената поръчка, се знае кой ще я спечели и я печели…

Водещ: За какво?

Ат. Атанасов: Знаете ли кой я печели – монополистите. Да не смятате, че като се смени Андрей Иванов с Елен Герджиков, “Лукойл” няма да зарежда столичния транспорт. “Лукойл” ще продължава да го зарежда. Питате ме конкретно, давам ви веднага отговор.

Водещ: А кой да го зарежда?

Ж. Бойчев: Ами, вижте…

Ат. Атанасов: “Лукойл”.

Водещ: Кой да го зарежда например? Друг кандидат имало ли е?

Ат. Атанасов: Никога няма да бъде допусната при това политическо мнозинство така да бъде проведена обществена поръчка, че да има някой, който да е конкурент. Големият проблем на ГЕРБ е, че мачкат конкуренцията и обслужват олигархията, и това е част от цялата игра.

Ж. Бойчев: Преди 20-ина… вашата телевизия, един сигнал за един паркинг. Това е емблематичен пример въобще за това как се разпорежда и как се управлява общинската собственост.

Водеща: Ама, този паркинг и…

Водещ: Тя е подписана…

Водеща: … ситуацията с него е наследена от…

Водещ: Деветдесетте.

Водеща: … дванадесет години ли…

Водещ: От 90-те години.

Водеща: Даже повече, да.

Ж. Бойчев: Как стана ясен този факт, че 17 години общината не е получила един лев?

Водещ: От репортажа ни, така стана ясно.

Ж. Бойчев: Ами, стана ясно, след като направих питане в общинския съвет, защото те… имаме едни черни дупки като “Паркинги и гаражи”, като всяко общинско дружество и трябва да се… да не си общински съветник, а да си следовател, да ходиш да ровиш там и да поставяме редица въпроси.

Водещ: Кое е ябълката на раздора? Нещо е станало конкретно. Вие говорихте за натрупани стари скандали. Да, известни са.

Ат. Атанасов: Ама, вие не ми вярвате сигурно. Причината сега да се направи смяната е това, че започва гледането на бюджета.

Водещ: И какво ще стане?

Водеща: Какво ще се скрие?

Ат. Атанасов: Няма да… Хората няма да чуят какво ще се случи с бюджета, къде отиват големите пари.

Водеща: Вие сте корективът, вие сте опозицията…

Ат. Атанасов: Ама нека да го видим.

Водеща: Даваме ви думата.

Ат. Атанасов: Аз не съм го виждал този бюджет, нека да го видим.

Водещ: А предварително казвате, че ще има нещо нередно, злоупотреба

с пари.

Ат. Атанасов: Защото ми е ясно какви са им схемите вътре, с кого са свързани. В София решенията за това кой да спечели обществените поръчки не се вземат в общината.

Ж. Бойчев: Това е така.

Ат. Атанасов: Това е едно. Второто, което е…

Водещ: А къде?

Ат. Атанасов: Искате ли да ви дам примери? Бойко Борисов по телефона като случая с Бирата. Така се взема, така се решават нещата.

Водеща: А изключвате ли възможността наистина да се е обадил някой на Бойко Борисов, възмутен инвеститор в случая…

Ат. Атанасов: Не, разбира се, че е твърде възможно за сигнали.

Водеща: … френски бизнесмен, и да е казал – абе, тук вашият човек какви ги върши, лобира за свои фирми и “Софийска вода” да работи с тях.

Ат. Атанасов: Това може да е някакъв повод. Причините са други.

Водеща: Не изключвате ли тази вероятност…

Ж. Бойчев: Мисля, че е имало натрупване на такъв тип…

Водеща: … върху която се разсъждава днес по вестниците.

Ж. Бойчев: … поводи, на такъв тип събития според мен е имало натрупване. Аз мисля, че г-н Андрей Иванов така и не успя да разбере, че той е един сред равни в рамките на общинския съвет и няма как като председател да си мисли или да се опитва в крайна сметка да доминира и да изземва всички функции.

Водещ: … че подписва колективни решения.

Ж. Бойчев: Ами…

Водещ: … и е изразител на колективна воля.

Ж. Бойчев: Ами, то това му изяде и главата според мене в крайна сметка, тъй като той искаше да бъде изразител на колективна воля, но той сам да ги определя и сам да доминира и да управлява в крайна сметка. Всички знаехме, че мнението, така, предложенията и изразител на всичко, което правеше ГЕРБ в София, бяха… беше Андрей Иванов. Това беше ясно за всички и ние никога не сме си говорили и не сме отчитали, че някой друг може да каже нещо различно. Аз между другото много често съм поставял въпроси колегите от ГЕРБ, когато се изказват, питали ли сте г-н Андрей Иванов това ли е неговото мнение. Този стил на доминиране и на управление в крайна сметка доведе до този подход. И другото, което според мене е ключово, нали, пак го повтарям, отказът да се променя София, отказът да се решават проблеми, а да се прави стремеж само да се разместят крайните адресати на паричните потоци, схемите, които са функционирали в Столична община да бъдат взети и да бъдат сложени нови хора…

Водеща: Кой е този млад нов председател…

Ж. Бойчев:… и нищо да не се промени…

Водеща: … на Столичния общински съвет Елен Герджиков?

Ж. Бойчев: … в общинската икономика.

Водеща: Кой е той?

Ат. Атанасов: Втори мандат общински съветник, нали така е? Елен Герджиков.

Водеща: Така.

Ат. Атанасов: И какво да очакваме?

Ж. Бойчев: Това е… Това просто е едно ново лице, което няма да доведе до никаква промяна в работата на общинския съвет, във функционирането, контрола върху общинските дружества и начина, по който се…

Ат. Атанасов: Имитация…

Ж. Бойчев: … подреждат и поръчките.

Ат. Атанасов: … от страна на Бойко Борисов на безкомпромисност. Ето за това става въпрос. Наближават парламентарни избори. Той трябва да отговаря на обществените очаквания, че е вездесъщият борец с корупцията, което е абсолютна измама.

Водеща: Ама ако е такава имитация, да излезе и да каже: махам Андрей Иванов, защото – едно, две, три, четири, пет.

Ат. Атанасов: Ама защо не го питате? Защо не го питате?

Ж. Бойчев: Трудно е да махнеш човек…

Водеща: Да, да, когато имаме възможност, ще го направим, разбира се.

Ж. Бойчев: … ако той е обезпечавал финансово политическата партията и ако той е…

Ат. Атанасов: И кампанията.

Ж. Бойчев: … и ако той е бил, така, отговорник за различни схеми, които се провеждат. Но да ви кажа, сега това, което се случи с новия председател, ако това е г-н Герджиков, Елен Герджиков, това ще означава, че господин Андрей Иванов като председател на софийската организация ще продължи да взима решенията в София, но вие просто няма да го каните него в студиото, няма да го гледате на пресконференциите, това ще бъде мястото на Елен Герджиков. Аз отсега ви казвам, че всяко едно кадрово решение, всяко едно решение, свързано с тези сектори, които изреждам – транспорт, общински дружества, софийски имоти, банки, ключови решения, ще бъдат взимани под нареждането на г-н Андрей Иванов. Аз съм убеден в това нещо и ви го казвам тука, в студиото.

Водещ: Само да кажете защо в момента…

Ж. Бойчев: Така че ние в момента сменяме едни лица…

Водещ: … Йорданка Фандъкова не… е в едно лоби, г-н Андрей Иванов в друго лоби, което си запазва позициите с Елен Герджиков…

Ат. Атанасов: Защото знаем разпределението на силите, нали сме там, в общината, всеки ден общуваме с тези хора, знаем им настроенията, кой в коя група е и за какво става въпрос.

Водещ: Той е… свързан, по-близко с г-жа Фандъкова, така ли?

Ат. Атанасов:

Имаше напрежение още в момента, в който избираха Андрей Иванов на първа сесия, в един момент го избраха и това са въпроси, които наистина нямат отговори, защо трябваше да бъде избиран. Ние, от “Синята коалиция”, искахме той да бъде изваден от листата още по време на кампанията, за конкретни неща и основно за Общинска банка. Може би, аз не изключвам това, да се очакват разкрития от Общинска банка, които искат предварително някой да избяга пред вятъра.

Водещ: Да смекчи…

Водещ: Рада включваме сега с обобщаваща информация, приключваме по темата засега. Благодаря ви и лек ден и лека работа ви желая.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Атанас Атанасов: Главният секретар Живко Коцев трябва да...
„ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР. Те са си поставили за задача да си осигурят...
Атанас Атанасов: Шефът на военното разузнаване поддържа контакт...
Случващото се в МВР и в "Митници" е многофункционално активно мероприятие, организирано предизборно за...