Атанас Атанасов: Държавата на пожарникаря гори

Има слабост на държавата, тя не може да се справи с това. Така ген. Атанас Атанасов, политик, юрист, директор на Национална служба “Сигурност” в правителството на Иван Костов, коментира пред Нова телевизия палежите на коли в София. Средите, които палят колите, са различни, смята Атанасов. Това са среди от недоволни хора, обясни още Атанасов. По думите му палежите са на хора, недоволни от премиера Борисов, или от бизнес средите у нас. В България има голяма несправедливост и специално в средите на бизнеса има много възмутени хора, подчерта Атанасов и посочи, че въпросът тук е кои са недоволните от управлението на страната в момента.

Няма държава, която да не може да се справи с палежите. Спряха отвличанията, но започнаха взривовете и палежите, коментира Атанас Атанасов. МВР трябва да се справи с това, като те могат да бъдат подкрепени от други служби, но срокове не могат да се поставят, каза още той.

По думите му става въпрос за организирана конспиративна съпротива срещу властта. Има среди, които смятат, че със законови средства не могат да бъдат постигнати или защитени определени права, каза още Атанас Атанасов. Според него в момента има психоза, има смут. “Където и да отида, ме питат кой пали колите”, добави Атанасов и поясни, че психозата води до ерозиране на общественото мнение към властта.

На въпрос дали наистина палежите на коли са неразкриваеми престъпления, Атанасов каза, че трудно става разкриването, защото огънят унищожава следите.

Според Атанасов днешното управление – Борисов и Цветанов разглеждат МВР през призмата на изборите, гледат на тях като избирателите. МВР им осигури 200-300 хиляди гласа. По думите му в момента в МВР има демотивация на служителите.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Казусът с Руската църква е много...
Той отново призова председателят на ДАНС да подаде оставка „Казусът с Руската църква е...
Румен Димитров, кандидат за районен кмет на Надежда:...
Приоритет ми е църквата в квартала да бъде довършена, заяви кандидатът на Демократична България...
Стоян Михалев: ГЕРБ все по-често случайно гласуват с...
Въоръжението, което пращаме на Украйна, няма да отслаби защитата на българската територия, категоричен е...
Иван Костов: Русия извършва хибридна агресия срещу България,...
България още не е осъзнала през специалните си служби, че е обект на хибридна...
Димитър Божилов: Ще се боря за повече средства...
Когато става въпрос за харчене на публични средства, по всеки важен въпрос думата трябва да...