Атанас Атанасов: Държавата на пожарникаря гори

Има слабост на държавата, тя не може да се справи с това. Така ген. Атанас Атанасов, политик, юрист, директор на Национална служба “Сигурност” в правителството на Иван Костов, коментира пред Нова телевизия палежите на коли в София. Средите, които палят колите, са различни, смята Атанасов. Това са среди от недоволни хора, обясни още Атанасов. По думите му палежите са на хора, недоволни от премиера Борисов, или от бизнес средите у нас. В България има голяма несправедливост и специално в средите на бизнеса има много възмутени хора, подчерта Атанасов и посочи, че въпросът тук е кои са недоволните от управлението на страната в момента.

Няма държава, която да не може да се справи с палежите. Спряха отвличанията, но започнаха взривовете и палежите, коментира Атанас Атанасов. МВР трябва да се справи с това, като те могат да бъдат подкрепени от други служби, но срокове не могат да се поставят, каза още той.

По думите му става въпрос за организирана конспиративна съпротива срещу властта. Има среди, които смятат, че със законови средства не могат да бъдат постигнати или защитени определени права, каза още Атанас Атанасов. Според него в момента има психоза, има смут. “Където и да отида, ме питат кой пали колите”, добави Атанасов и поясни, че психозата води до ерозиране на общественото мнение към властта.

На въпрос дали наистина палежите на коли са неразкриваеми престъпления, Атанасов каза, че трудно става разкриването, защото огънят унищожава следите.

Според Атанасов днешното управление – Борисов и Цветанов разглеждат МВР през призмата на изборите, гледат на тях като избирателите. МВР им осигури 200-300 хиляди гласа. По думите му в момента в МВР има демотивация на служителите.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Народното събрание призна Гладомора в Украйна през 1932-1933...
Тази година светът отбелязва 90-тата годишнина от Гладомора не от позицията на исторически съдник,...
Декларация на Демократична България в 48-ото Народно събрание
Днес почитаме жертвите на комунизма, избити от т. нар. Народен съд! След 9-ти септември...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която ще водим до следващите парламентарни избори. Нашата...
Открита работна среща по темата за проекта за...
На 2 февруари в 18:00 ч. в централата на Демократи за силна България ще...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за силна България“ даде мандат на председателя да...