Атанас Атанасов: Държавата на пожарникаря гори

Има слабост на държавата, тя не може да се справи с това. Така ген. Атанас Атанасов, политик, юрист, директор на Национална служба “Сигурност” в правителството на Иван Костов, коментира пред Нова телевизия палежите на коли в София. Средите, които палят колите, са различни, смята Атанасов. Това са среди от недоволни хора, обясни още Атанасов. По думите му палежите са на хора, недоволни от премиера Борисов, или от бизнес средите у нас. В България има голяма несправедливост и специално в средите на бизнеса има много възмутени хора, подчерта Атанасов и посочи, че въпросът тук е кои са недоволните от управлението на страната в момента.

Няма държава, която да не може да се справи с палежите. Спряха отвличанията, но започнаха взривовете и палежите, коментира Атанас Атанасов. МВР трябва да се справи с това, като те могат да бъдат подкрепени от други служби, но срокове не могат да се поставят, каза още той.

По думите му става въпрос за организирана конспиративна съпротива срещу властта. Има среди, които смятат, че със законови средства не могат да бъдат постигнати или защитени определени права, каза още Атанас Атанасов. Според него в момента има психоза, има смут. “Където и да отида, ме питат кой пали колите”, добави Атанасов и поясни, че психозата води до ерозиране на общественото мнение към властта.

На въпрос дали наистина палежите на коли са неразкриваеми престъпления, Атанасов каза, че трудно става разкриването, защото огънят унищожава следите.

Според Атанасов днешното управление – Борисов и Цветанов разглеждат МВР през призмата на изборите, гледат на тях като избирателите. МВР им осигури 200-300 хиляди гласа. По думите му в момента в МВР има демотивация на служителите.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанасов: Да се надяваме в началото на другата...
Ние се превърнахме в държава на изтеклите мандати. Да се надяваме в началото на...
Атанас Атанасов: Ние не сме перална машина, снемането...
Президентът щеше да ни набие, има капания срещу ПП-ДБ от кохортата на Радев, посочи...
Йордан Иванов за “Барселонагейт”: Прокуратурата се събуди от...
Прокуратурата поиска имунитета на Борисов, след като се събуди от зимен сън. Това заяви...
19 години Демократи за силна България
Политическа партия „Демократи за силна България” днес става на 19 години . Преминахме през...
Декларация на Националното ръководство на ДСБ
Националното ръководството на Демократи за силна България препотвърждава своето решение за подкрепа на излъчения...