Атанас Атанасов: Всички в Съдебната палата знаят кой е осуетил операцията срещу Мургина

Водещ: Има ли прокурор предупредил Мария Мургина за операция срещу нея и готвен арест в последния момент? Новината под формата на тази журналистическа интрига излезе от заместник-председателя на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той е в нашето студио, за да коментираме този скандал и разбира се целия скандал около източването на държавата посредством схеми на ДДС. Добро утро, генерале.
Атанас Атанасов: Добро утро и на вашите зрители.
Водещ: Отворихте съвсем леко завесата, за да погледната хората в кулисите на целият този случай, след което, обаче, замълчахте и оставихте на медиите да доработват всичко, което казахте. Вие казахте, че има такъв прокурор висш, добре кажете го в студиото, за да не ви цитирам неправилно.
Атанас Атанасов: Да, г-н Бареков, трябва да се подчертае на пресконференция в партията ние се позовахме на журналистически публикации, които бяха излезли преди това и сочеха, че има висш прокурор, който е осуетил операция срещу Мургина. Зададохме въпрос на главния прокурор, разбира се той е този, който трябва да отговори и не само той. В тази връзка аз, между другото искам да кажа, вчера бях по служебни дела в Съдебната палата. Аз съм юрист завършил преди повече от 20 години, познавам голяма част от прокурорите, съдиите, всички в Съдебната палата знаят кой е прокурорът.
Водещ: И сте бивш прокурор, също така.
Атанас Атанасов: Да, не само знаят кой е прокурорът, а знаят и други случаи, в които е вземал пари, така че нека да си свърши работата главният прокурор, нека да обясни, ще започне и разследване по всички тези неща, които се говорят в сградата, в която работи.
Водещ: Само да уточним, вие се позовавате на журналистическо разследване, наистина ли го знаете или си имате просто ваша информация?
Атанас Атанасов: Освен това…
Водещ: Вие не сте случаен човек.
Атанас Атанасов: Освен това съм проверил по няколко канала тази информация, изключително надеждни източници ми потвърдиха, че се е планирала такава операция и е била провалена. От тук нататък опровержение…
Водещ: Чакайте, какво означава, изключително надежден източник, според вас?
Атанас Атанасов: Хора, които знаят за планирането.
Водещ: Тоест, които са вътре от полицейските среди, от съдебната власт?
Атанас Атанасов: Спирам до тук. Това го казвате вие, така че и между другото не искам, не е удобно по този начин да коментирам. Аз никога не казвам случайни неща в политиката винаги трябва да се говори истината, защото в противен случай излъжеш ли, аз ще ви дам пример…
Водещ: Добре, само ще дадете много примери, въпросът е, че като казвате истината, обаче, вие казвате в момента една, може би, 30% от истината, защото за да кажете цялата истина трябва да се каже името на прокурора, акцията как е протекла и т.н.
Атанас Атанасов: Нали знаете, че аз не съм, разследващ орган все пак.
Водещ: Да, но имате информация, обществото трябва да знае.
Атанас Атанасов: Нека всички институции, които са призвани по Конституция да се занимават с разследване да си свършат работата. В тази връзка искам да посоча един изключително важен факт, с изумление прочетох вчера това, което е казал министър-председателят по същия въпрос. На въпрос от журналисти имало ли е такава планирана акция за задържане на Мургина с прокурорът, който е издал и т.н. той не отговаря на въпроса, което е много важно да се подчертае, обаче, отминава този журналистически въпрос с нещо, което ме изумява, той казва така: “Моля ви се, вижте конституционните задължения, аз съм министър-председател.”
Водещ: Той е прав, на практика министър-председателят и изпълнителната власт е отделена от съдебната и за да се знае истината тук трябва съдебната власт да го каже това нещо.
Атанас Атанасов: Г-н Бареков, аз на вас не мога да ви се сърдя, защото не сте министър-председател, но министър -председателят да не знае конституционните си задължалия е пълен срам. Чл.105 от Конституцията да прочете г-н министър-председателят, където се казва, че разкриванет6о на престъпленията в държавата е задължение на изпъната власт. Той не прави разлика между разкриване и разследване. Разследването трябва да стъпи на данни събрани от органите и сега в случая…
Водещ: В случая вие какво очаквате министър-председателят да нареди или, примерно, да издаде заповед на Държавната агенция “Национална сигурност” да разследва този случай, защото тук, според вас, става въпрос за корупция на висши служител на държавната власт съдебната.
Атанас Атанасов: Разбира се.
Водещ: И тогава съдебната власт да бъде принудена да издаде информацията?
Атанас Атанасов: Информацията за деянието трябва да бъде събрана от компетентните органи на изпълнителната власт, било ДАНС, било МВР, било Министерство на финансите и тогава да се произнесе съдебната власт. Но нека да отидем на конкретния случай.
Водещ: Аз ще си помоля да развиете тази операция, този случай, вие сте човек с опит в операциите, без да споменавате имена как се е развила цялата тази случка, защото малко звучи като в криминален роман да не кажа като в някакъв треторазряден екшън да се прави операция за залавянето на висш държавен чиновник с подкуп и някак си да звънне в последната секунда някакъв прокурор и да каже, бягай там от стаята.
Атанас Атанасов: Аз не знам дали е звъннал прокурор, такива неща не съм говорил изобщо, може да има журналистически интерпретации. Информацията беше, че прокурор, който е наблюдавал производството във Върховна касационна прокуратура е предупредил обекта.
Водещ: По Мургина, който е наблюдават производството по Мургина?
Атанас Атанасов: За това става въпрос. Да, точно така.
Водещ: Беше разказана случката, в който влиза агент на ДАНС, целият оборудван с техника и с белязани пари.
Атанас Атанасов: Кой го разказва това?
Водещ: В медиите излезе случката и тъкмо дава парите и звъни телефона и казва някой прокурор: бягай, готвят ти капан.
Атанас Атанасов: Аз не знам такива неща и няма да се занимавам с това. Аз исках да се спрем на цялата ситуация около НАП от чисто политическа гледна точка да разгледаме нещата. В тази ситуация нямаше нужда да се произнасят ДАНС, Главна прокуратура, най-добрите експерти по данъчни измами, най-добрите експерти по ДДС изобщо работят в Министерство на финансите и ако някой трябваше да разкрие схемите за ДДС в България това беше самият министър на финансите с подчинената му администрация.
Водещ: Много, сигнали пристигнаха в медиите им при вас в парламента от години насам от бивши данъчни служители, които разкриваха тези схеми, а другото като изключим, те са все пак бивши дали очаквате настоящи служители да разследват? Нали знаете приказката, гарван гарваново око не вади, това все едно, че депутатите да се разследват взаимно за някаква корупция.
Атанас Атанасов: Г-н Бареков, ако министърът на финансите не беше от левицата и от социалистическото правителство, а беше от едно наше правителство, да речем, давам ви пример, този министър при получаването на тези сигнали беше длъжен да извърши разследване, да установи истинността и ако има виновни да отидат на прокурор.
Водещ: Да, колкото Иван Костов направи разследване по вашият сигнал тогава, който Петър Стоянов обяви пред цяла България по БТВ. Две години това нещо стоеше, никакво разследване не се направи.
Атанас Атанасов: Също не сте прав.
Водещ: Десен министър-председател.
Атанас Атанасов: Изобщо не сте прав затова искам да направя веднага сравнение…
Водещ: Кое разследване?
Атанас Атанасов: Аз докладвах, моят доклад, връщаме се 100 пъти на този случай, но той е важен.
Водещ: Той е показателен за управлението на десните.
Атанас Атанасов: да, така е. Аз докладвах, моят доклад на министър-председателя на 18 декември 1999 година, три дни по-късно имаше освободени 10 министри.
Водещ: Да, без никакви мотиви.
Атанас Атанасов: 10 министри.
Водещ: Чухме ги пет години по-късно в това студио.
Атанас Атанасов: Това с мотивите не ме занимавайте, въпросът е, че беше извършено правилното действие.
Водещ: И сега е извършено правилното действие Мургина е освободена.
Атанас Атанасов: Г-н министър-председателят застана зад корумпирания си министър, извинявайте….
Водещ: Имате ли доказателства, че Орешарски е корумпиран?
Атанас Атанасов: Два случая ще ви кажа.
Водещ: Добре.
Атанас Атанасов: Комисията за борба с корупцията на парламента състави работна група, която извърши пълна проверка на всички проекти реализирани в бившия фонд “Пътна инфраструктура” и завърши с доклад, че министрите, които са в борда и са управлявали парите на фонда са отговорни за това, за което беше…
Водещ: Това доклада на кон? На Народното събрание?
Атанас Атанасов: Да, на подкомисия. Този доклад беше изпратен, забележете, на главния прокурор и на министър-председателя, да сте чули реакция от тях по този въпрос?
Водещ: Батко е на съдебната скамейка.
Атанас Атанасов: А защо не министъра, който му е дал парите? Тук в случая е същата история с това. Преди две години Комисията по корупция не знам по какви причини, аз разбрах, че следващият ви гост ще бъде г-н Бойко Великов попитайте го, не знам по какви причини беше измислено някакво законово основание и беше засекретено едно заседание на Комисията за борба с корупцията.
Водещ: Какво разглеждахте на него?
Атанас Атанасов: В което разглеждахме сигнали подадени от двама бивши шефове на НАП Силистра и Бургас.
Водещ: Вие имате сигнали и при /…/, то е засекретено, за да не ги застрелят хората на улицата.
Атанас Атанасов: Тази информация събрана от тези изслушвания беше изпратена отново на главния прокурор преди две години.
Водещ: Работи се по случая, ето вижте излезе случаят.
Атанас Атанасов: Две години.
Водещ: Може и две години да се е работило, знаем ли, имаме ли информация?
Атанас Атанасов: Тогава бяха посочени конкретните факти кои са народните представители от тези два района, които са въздействали на Орешарски да освободи тези двама данъчни началници, защото те превили ревизии на фирми близки до народните представители.
Водещ: Неслучайно наричат Орешарски четвъртият коалиционен партньор и би могъл той, ако няма някаква политическа протекция да бъде /…/, но по този случай явно се работи излиза. Аз пак да ви върна само, за да изчерпим дясното управление.
Атанас Атанасов: Преди колко време?
Водещ: Имаше ли разследване, имаше ли съдебно дело срещи тези министри, които бяха уволнени от Иван Костов? Ако имаше кажете, защото аз знам, че нямаше.
Атанас Атанасов: Този въпрос вече е трябвало да поканите и да го зададете тук на бившия главен прокурор Филчев.
Водещ: Той пак беше назначен от вас тогава.
Атанас Атанасов: Боже Господи, вижте какво ще ви кажа…
Водещ: И да се молим и да не се молим това е истината, затова в момента имате 1% доверие.
Атанас Атанасов: Не, не, има ли нещо в тази държава, което. Сега за поведението на Орешарски пак се оказа виновен Иван Костов. Иван Костов осем години е опозиция.
Водещ: Сега ако ви попитам Пламен Орешарски на коя партия беше член.
Атанас Атанасов: Аз не знам на коя партия е бил член.
Водещ: Е как да не знаете, на кой беше заместник-председател г-н Орешарски. На СДС.
Атанас Атанасов: Доколкото си спомням…Не, не вижте.
Водещ: Вие го изгонихте тогава и в последствие той стана член на /…/.
Атанас Атанасов: Покрай кандидатурата на Орешарски започна разцеплението на СДС, известни ли са ви тези факти?
Водещ: Мислите ли, че наистина тогава дойде истинското разцепление, защото аз си спомням много добре тези детайли, а когато Иван Костов застана зад Пламен Орешарски тогава Надежда Михайлова беше наистина много щастлива и тя ми каза тогава извън ефир, разбира се…
Атанас Атанасов: Кой е застанал зад Орешерски?
Водещ: Г-н Иван Костов.
Атанас Атанасов: Не, моля ви се. Я извадете прочетете вестниците.
Водещ: И тя каза, той ще дойде на първия ред. Не, това говорим още при самото номиниране, ще дойде на първия ред да го подкрепи Иван, много го харесва, той смята, че той би могъл да бие Софиянски и т.н. Добре, да ви върна към този скандал, който ни събра в това студио. Вчера електронното издание “Всеки ден” с риск там нещо да бъде съдено и т.н. българските журналисти са възможно най-лесната мишена, публикува вашето разследване и твърди, че този прокурор висш, който вие казвате, че е предупредил Мургина си има и своите инициали. Ето ги тук са инициалите, знаете ги, това ли са инициалите? За моя информация, няма да го показвам на зрителите.
Атанас Атанасов: Нито мога да го потвърдя, нито мога да отрека тази информация, но отново отивам на добрите управленски практики в модерния свят, днес е сряда, има заседание на Висшия съдебен съвет, ако има министър на правосъдието на място, открити са заседанията, този министър днес трябва да отиде и да каже, г-н главен прокурор, вчера бяха публикувани инициалните на един прокурор във Върховната касационна прокуратура, няма друг прокурор с такива инициали във Върховната касационна прокуратура, той е само един. Много ви моля, вие който олицетворявате единството на прокуратурата, защото прокуратурата е единна и централизирана, моля да разпоредите и в определен срок да кажете, този човек има ли отношение към този случай и към други корупционни скандали, за които се говори в съдебната система?
Водещ: Имате ли информация за други корупционни скандали дело на същия прокурор.
Атанас Атанасов: Свързани с този човек? Да.
Водещ: Да, питам ви директно.
Атанас Атанасов: Той има отношение към вземане на мярката за неотклонение на Ковачки и там се носят едни легенди.
Водещ: Какви?
Атанас Атанасов: Че име вземани пари за да не бъде задържан, така че…
Водещ: Това което казвате е изключително скандално, какви ще бъдат последствията? Как си го представяте?
Атанас Атанасов: Трябва да има главен прокурор и институции от изпълнителната власт, които да разкрият тези престъпления. Заради това Европа ни спира кранчето не заради почистването на предпоследния етаж. Мургина в случая е бушон, аз искам да направя едно сравнение, няма да се изненадам, ако след седем-осем месеца Мургина има съдбата на Корнелия Нинова. Спомняте ли си преди две-три години какво се случи? Корнелия Нинова една следователка от Националното следствие, Красимир Георгиев “Фронтиер”, скандали, корупция.
Водещ: Тогава имаше разследване на следствието и се оказа, че всъщност, това което самите герои са казвали и то до голяма степен в това студио нямат доказателства за него, те се отрекоха. Вие знаете големият скандал къде започна в държавата.
Атанас Атанасов: И Корнелия Нинова е чиста, говорител на висшия орган на БСП.
Водещ: Пак да ви върна към този случай. Вие наистина вярвате ли го това нещо, имате ли информация, че е имало такава акция, която е целяла да задържи Мургина с белязани пари?
Атанас Атанасов: Карате ме да се повтарям.
Водещ: Не го казвате в прав текст, аз затова ви питам, моля ви се.
Атанас Атанасов: Какво искате да ви кажа?
Водещ: Имало ли е такава акция?
Атанас Атанасов: Категорично да.
Водещ: Имали е?
Атанас Атанасов: Да, която е провалена.
Водещ: С агенти от ДАНС? Добре, защо тогава като е провалена акцията сега в момента държавата стои и мълчи по този случай, нали ако е провалена те показаха воля. Те са искали да задържат Мургина с белезниците, защо тогава да мълчат и да не я обвиняват?
Атанас Атанасов: Защото се компрометират.
Водещ: Е как това е теч на информация.
Атанас Атанасов: Следващият пример ви давам, преди шест-седем месеца шефът на ДАНС, защото говорим, за ДАНС, нали така?
Водещ: Не, има официално становище от вас, че на практика такава информация не е имало, не е имало операция по задържане, дори там имаше официално, че не е планирана такава акция и че Мургина ще трябва да има някакво спокойствие базисно, в което да може да защити своите тези, защото явно предстои дълъг съдебен процес.
Атанас Атанасов: Има ли образувано дело срещу Мургина?
Водещ: Най-вероятно ще има в скоро време.
Атанас Атанасов: Аз не знам. Има ли?
Водещ: Сега няма.
Атанас Атанасов: Защото единственото нещо, което беше направено беше принудена да напусне.
Водещ: Доста сериозна разработка.
Атанас Атанасов: Не се знае дали рисковете за натиск върху Мургина дали няма да избие в друга посока.
Водещ: Къде, чакайте в каква посока може да избие?
Атанас Атанасов: Към началника й защото става въпрос за съвместна дейност с Орешарски, за това става въпрос.
Водещ: Твърдите, че е имало престъпна група?
Атанас Атанасов: Знае, разбира се.
Водещ: Или там, както се нарича.
Атанас Атанасов: Това е нещото, което се прикрива, но дайте да се върнем.
Водещ: Ще кажете, вие…
Атанас Атанасов: Вие скачате от тема на тема, моля ви се.
Водещ: Не, не, не скачам. Говорим си тук много близко по тази тема.
Атанас Атанасов: Да, така е.
Водещ: Друг подобен случай можем да смятаме, да речем, случаят с пътния фонд. Там основният заподозрян, който е на съдебната скамейка млъкна като пукал, друг подобен случай по-назад във времето е Вальо Топлото, той да е казал нещо, нищо не е казал, освен че написа едно писмо от затвора. Може ли случаят с Мургина да бъде по-различен от тези два случая?
Атанас Атанасов: Не, не същият е. Същият е и тези, които сега я отстраняват са и обещали подобно бъдеще като на Корнелия Нинова аз затова правя това сравнение.
Водещ: Това е абсурд, което казвате. При такова омаскаряване влизане в политиката.
Атанас Атанасов: А спомняте ли си преди две години за Корнелия какво се говореше със Шарланджиева пък изнасяне на информация, пък се надявали Красимир Георгиев, нали си го спомняте това?
Водещ: Спомням си го, но едно е един скандал да мине на медийно ниво и в приказки, друго е да има такива сериозни обвинения в /…/ на държавните органи.
Атанас Атанасов: В това има /…/. Г-н Бареков, дела имаше образувани от прокуратурата. По отношение на ДАНС, през есента на миналата година шефът на ДАНС, г-н Петко Сертов по повод на един скандал грандиозен си спомняте с “Галерия”, който касаеше, именно, журналистите, пред главите на цялата журналистическа гилдия, които му бяха отишли на крака в неговата сграда той заяви, ако има подслушван един журналист с мой подпис аз си подавам оставката. Влезе парламентарна проверка в ДАНС и установи, трима журналисти подписани с неговия подпис, да сте чули да си е подал оставката? На този ли човек да вярвам, когато той казва, че не е имало такава операция?
Водещ: Аз в случая имам собствено мнение и ще го кажа, защото става въпрос за журналисти, първо, аз не смятам, че мие сме някакви, подслушван съм бил и в различни разработки с вас бяхме в една разработка за подслушване.
Атанас Атанасов: Да, така беше.
Водещ: Не смятам, че ние сме някакви свещени крави журналистите, вярно че нямаме политическа и държавна власт, но не смятам, че сме някакви свещени крави да не бъдем подслушвани, напротив, имаме някаква власт, можем да бъдем подслушвани.
Атанас Атанасов: Не, не, не ме разбрахте.
Водещ: Аз не знам дали са подслушвани, обаче, журналистите не съм виждал разработките.
Атанас Атанасов: Има подписи на Сертов, трима журналисти са подписвани, тук въпросът е за дадената дума. Не може човек на такава възлова позиция в държавата да лъже по този начин и да не си изпълнява обещанията.
Водещ: И друго смятам аз, смятам че винаги, когато през последните години имаше атака на държавата и на прокуратурата, и на ДАНС спрямо организираната престъпност винаги след това се раждаше по един скандал и то в тези скандали до известна степен бяхте замесени и вие, ще ви кажа, първо скандала с двамата арестувани Леков и този другия Мариус Цаков, областни заместник-министрите.
Атанас Атанасов: Нямам нищо общо а Цаков.
Водещ: Тъкмо ги удариха излезе скандалът “Галерия”, който тръгна от опозицията, пуснаха ви да видите папките и след това два-три месеца беше този скандал. Тъкмо избухна дейността на прокуратурата и ДАНС спрямо Баретата и Братя Галеви и започна атака срещу един от прокурорите там за друго дело. Защо винаги опозицията в България, когато…
Атанас Атанасов: Вие искате да кажете, че хора като мен защитават организираната престъпност?
Водещ: Не искам да кажа, просто има едно подозрително съвпадение на фактите. Нищо не казвам и аз съм като вас нищо не казвам.
Атанас Атанасов: Аз коментирал ли съм нещо по отношение на Галеви акцията, по отношение на Баретата?
Водещ: Да, ама тъкмо станаха тези акции и вие излязохте с информация, че е при прокурор.
Атанас Атанасов: Там където институциите действат срещу хора, които са знакови в публичното пространство аз не коментирам, с което на практика, подкрепям управляващите.
Водещ: Не коментирате, това означава, че подкрепяте?
Атанас Атанасов: Разбира се.
Водещ: Нали след това коментирахте един от прокурорите, който удари точно тези…
Атанас Атанасов: Кой е ударил, кой прокурор?
Водещ: Не знам.
Атанас Атанасов: За фамозният Румен Василев?
Водещ: Вие го казахте.
Атанас Атанасов: Тепърва инспекторатът ще му провери правата на този човек, аз събирам достатъчно информация, нямаме време да го коментираме този случай.
Водещ: Не, случаите са показателни, има удар срещу престъпността и след това се намесва опозицията и скандалът тръгва в друга посока.
Атанас Атанасов: Г-н Бареков, в България и затова е отговорна прокуратурата и главният прокурор, изпълнителната власт носи пълната отговорност в тази насока. В България законът не се прилага еднакво спрямо гражданите. Той се прилага в зависимост от имотното състояние на лицата, разбирате ли? Който има да си плати не отива в затвора.
Водещ: Не смятам, че Баретата и Братя Галеви са /…/ имотите си.
Атанас Атанасов: Като отидат в затворите тогава ще говорим.
Водещ: Тези хора по ваше време били ли са служители на тайните служби?
Атанас Атанасов: Нямам такава информация.
Водещ: Някакви тайни агенти и т.н.?
Атанас Атанасов: Аз ръководех една служба, не мога да отговарям за всички служби.
Водещ: В тази служба бяха ли сътрудници Поли Пантев и Косьо Самоковеца?
Атанас Атанасов: Не.Никога.
Водещ: Твърдо го казвате?
Атанас Атанасов: Категорично. А лицето Поли Пантев му научих името, когато го застреляха. Между другото абсолютно…
Водещ: Не би трябвало да го знаете, нали разследвате организираната престъпност то е факт от там.
Атанас Атанасов: Г-н Бареков, аз бях шеф на Българското контраразузнаване, което се занимаваше с проникването на чуждите специални служби в Българи. Моя работа не е било да се занимавам с организираната престъпност.
Водещ: Пак да ви върна към това което ни събра в студиото. Може ли държавата да ги удря тогава тези хора и да няма достатъчно воля да се справи с теча на информация. Не го вярвам това, но може ли толкова средства да се хвърлят и толкова да се работи по случая с Мургина и ако някой е издънил тази информация след това да му се размине, каква е логиката това да се случи?
Атанас Атанасов: Разследването на източването на ДДС беше основна задача на ГДБОП, имаше страшно много информация събрана, да сте чували тази информация да е отишла в прокуратурата?
Водещ: Не знам, но знам, че ДАНС удари Мургина и отиде информацията в прокуратурата.
Атанас Атанасов: С какво удари ДАНС Мургина като й отне допуска до класифицирана информация?
Водещ: Това също е начин да се спира организирана престъпност.
Атанас Атанасов: Какъв скандал, за който се говори, че има източени стотици милиони левове, досега трябваше да има десетки арестувани.
Водещ: Може и да има, не се знае.
Атанас Атанасов: А защо беше целият този скандал, за да може….
Водещ: Според вас, ако този случай е реален управляващите ще проспят ли теча на информация?
Атанас Атанасов: Министърът на финансите трябваше да разкрие източването на ДДС, а не той да излиза да защитава Мургина.
Водещ: Много сложен разговор, с много сюжети и фабули вътре. Генерал Атанасов твърди и вярва, че операция е осуетена за залавянето на Мургина, че течът на информацията идва през прокуратурата…
Атанас Атанасов: И ДАНС, и ДАНС, разбира се. Недейте да подценявате…
Водещ: Тоест, дал е информацията, нали казвате, че прокурора е издал информацията?
Атанас Атанасов: Това че прокурорът е предупредил някого той откъде знае за планираната информация?
Водещ: Може би, работи….
Атанас Атанасов: А трябвало ли е да знае? Нека да провери.
Водещ: Може ли да знае прокуратурата при положение, че ДАНС, за да бъде ефективен трябва да внесе делото в съда, след това да има обвинителен акт?
Атанас Атанасов: Става въпрос за съвместна, задружна дейност за това става дума.
Водещ: Ако е станало по телефона не се ли пази запис, не са ли били подслушвани телефоните на Мургина?
Атанас Атанасов: Поканете Велчев да дойде тук да говори, моля ви.
Водещ: Ще изчакаме да видим как ще се развият нещата. Между другото, това което казва ген. Атанасов като информация звучи доста скандално. Пред парламента готов ли сте да говорите?
Атанас Атанасов: Аз съм там и говоря всеки ден. Днес има заседание на Висшия съдебен съвет, министъра на правосъдието да поиска от главния прокурор обяснение и разследване.
Водещ: След малко в нашето студио Бойко Великов, който оглавява Комисията за борба с корупция в парламента. От кога са сигналите за източване на ДДС пристигнали в парламентарната комисия и какви други скандални сигнали се разследват от българския парламент за кметове-олигарси и други феодали, които общо взето, както виждате действат из територията на страната.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...