Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност на председателя на руската църква в София, архим. Змеев, изгонен от Северна Македония за шпионаж.

Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е за българския национален интерес – така коментира в студиото на предаването “Говори сега” решението за падането на забраната за внос на украинско зърно лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на “ПП-ДБ” Атанас Атанасов.

“Аз смятам, че не само редовите граждани в България, но и зърнопроизводителите и търговците имат интерес от това войната да спре в Украйна. Разбирам, че те са си калкулирали някакви печалби, които искат да получат и сега може би няма да ги получат толкова големи. Но трябва да проявим и солидарност”, обясни Атанасов.

Според него, правителството не може да се съгласи с всичките им искания.

“Разбирам, че премиерът е изнервен от цялата ситуация дали са терористи, има такъв израз, с тези, които поставят ултиматуми не се преговаря”, поясни Атанас Атанасов.

По думите му, вносът на украински продукти потиска инфлацията и задържа скока на цените.

Атанасов смята, че сектора за сигурност има нужда от много сериозна реформа и от създаването на единна разузнавателна служба:

Изключително важно е да се промени начинът, по който работи тази служба ДАНС. Аз смятам, че ефективността е на много ниско критично ниво. Аз не съм доволен от работата на българското контраразузнаване по руска линия особено след започването на войната. Целта е да се създаде единен разузнавателен орган. От едно место тази функция на държавата да се управлява, но вътрешната автономия на военното разузнаване и на така нареченото политическо да бъда запазено. Тоест да бъдат запазени военните звания.”

Източник: www.bnt.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Атанас Атанасов: Председателят на ДАНС да си подаде...
Причината – според него политизирането на службите Ген. Атанас Атанасов поиска оставката на председателя на ДАНС...
Любен Иванов: Общините трябва да са двигателят, основата,...
На 12 септември на последното си редовно заседание за този мандат, Общински съвет Видин...
Радан Кънев: Австрия и Нидерландия нарушават задълженията си...
Популизмът на австрийското правителство много вреди, допълни евродепутатът Австрия и Нидерландия с упорития си...
В Деня на София, 17 септември, Коалиция ПП-ДБ...
“В Деня на София, празникът на града, който обичаме се регистрираме за местните избори...
Грети Стефанова: Бюджетът е огледало, София расте, но...
Гласувах против бюджета на София, защото той е огледало на работата на един общински...