Атанас Атанасов: Българското контраразузнаване е проспало шпионската дейност на председателя на руската църква в София, архим. Змеев, изгонен от Северна Македония за шпионаж.

Много внимателно сме обсъдили цялата ситуация, не сме подходили безотговорно и тук въпросът е за българския национален интерес – така коментира в студиото на предаването “Говори сега” решението за падането на забраната за внос на украинско зърно лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на “ПП-ДБ” Атанас Атанасов.

“Аз смятам, че не само редовите граждани в България, но и зърнопроизводителите и търговците имат интерес от това войната да спре в Украйна. Разбирам, че те са си калкулирали някакви печалби, които искат да получат и сега може би няма да ги получат толкова големи. Но трябва да проявим и солидарност”, обясни Атанасов.

Според него, правителството не може да се съгласи с всичките им искания.

“Разбирам, че премиерът е изнервен от цялата ситуация дали са терористи, има такъв израз, с тези, които поставят ултиматуми не се преговаря”, поясни Атанас Атанасов.

По думите му, вносът на украински продукти потиска инфлацията и задържа скока на цените.

Атанасов смята, че сектора за сигурност има нужда от много сериозна реформа и от създаването на единна разузнавателна служба:

Изключително важно е да се промени начинът, по който работи тази служба ДАНС. Аз смятам, че ефективността е на много ниско критично ниво. Аз не съм доволен от работата на българското контраразузнаване по руска линия особено след започването на войната. Целта е да се създаде единен разузнавателен орган. От едно место тази функция на държавата да се управлява, но вътрешната автономия на военното разузнаване и на така нареченото политическо да бъда запазено. Тоест да бъдат запазени военните звания.”

Източник: www.bnt.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...
Атанас Атанасов: Главният секретар Живко Коцев трябва да...
„ГЕРБ и ДПС искат Живко Коцев извън МВР. Те са си поставили за задача да си осигурят...