Атанас Атанасов: Алармирам за това дали има риск мандатоносителят да е подложен на натиск

По думите му ПП-ДБ няма да подкрепи формулата за правителство на малцинството.

Не мога да коментирам защо съм под охрана. А и не знам, службите не са длъжни да ми кажат. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов и обясни, че е споменал факта за охраната на лидера на ГЕРБ-СДС от опасения за натиск. „Алармирам за това дали има риск мандатоносителят да е подложен на натиск. Може да му се оказва натиск за създаване на правителство или да не се сформира такова. Може външни или вътрешни сили да имат интереси”, подчерта той.

През изтеклата седмица в Народното събрание имаше още един рунд между политици от ПП-ДБ и представители на службите – с упреци за шпионаж. „Това беше специфично активно мероприятие за отклоняване на вниманието от нещо много по-важно, а именно отказът на премиера да се яви в парламента. Искането на нашата парламентарна група беше да обясни за всички уволнения и назначения в службите за сигурност. Има пълна чистка, която се извършва от служебното правителство след изборите”, каза Атанасов.

Той отбеляза, че в предишното управление му е било предлагано да заеме поста на шеф на ДАНС, но тогава той е отказал и няма такива намерения. 

По думите му ПП-ДБ няма да подкрепи формулата за правителство на малцинството. „Според Конституцията църквата е разделена от държавата. Но не знам дали мястото на целия държавен елит е там. Нито държавата трябва да се бърка в църковните дела, нито обратното. Това е някакъв руски тертип на сношение между държавата и църквата”, посочи Атанасов относно церемонията по интронизация на новия български патриарх.

Източник: www.nova.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Любен Иванов: България няма годни летателни средства, с...
Вече почти седмица дни България се бори с огнената стихия. Горят хиляди декари борови...
Людмила Илиева: ПП-ДБ подходихме отговорно и предложихме добър...
Колкото и пъти да правим едно и също нещо по един и същи начин,...
Людмила Илиева: Колкото и пъти да правим едно...
Депутатът от ПП-ДБ призова политиците за отговорно отношение и ако е необходимо, всеки да...
Планът на ПП-ДБ: Първо антикорупционни закони и решения,...
На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България...
Атанас Атанасов: Техническото правителство с втория мандат все...
Все още в 50-ото Народно събрание може да се намери мнозинство, което да излъчи...