Атанас Атанасов: Аз мисля, че няма да отидем на нови избори

„Аз мисля, че няма да отидем на никакви нови избори“, каза пред журналисти в парламента съпредседателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната – Демократична България” Атанас Атанасов. Той коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че “най-вероятно ще има предсрочни избори”.

„Очевидно е, че имаме ситуация, в която са изострени отношенията между партньорите. Надявам се в края на седмицата да започнат конкретни преговори. Да седнем на масата на преговорите двете страни и да отделим спорното от безспорното. И в спорното да търсим решения, защото няма нерешени въпроси, ако има политическа воля“, каза Атанасов.

Той коментира темата, след като приключи закритото заседание на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за дейността на Глеб Мишин, свързана с данни за евентуално осъществяване на неправомерно предоставяне на българско гражданство. На него беше изслушан председателят на Държавна агенция “Национална сигурност” Пламен Тончев.

Очертава се една картина за цялостната дейност по даване на българско гражданство, че има много сериозни пробойни в цялостната организация на работа, което дава възможност да се злоупотребява с процедурата, каза Атанасов. Мишин е развивал незаконна търговска дейност, защото е вземал хонорари за посредническа дейност и никой не знае данъци плащал ли е. Явно не е плащал и това е престъпна дейност и това нещо е проспано от българските институции, добави той.

Проблемът е в това, че явно е много либерална цялостната законова организация в България по придобиване на българско гражданство. След завършване на работа на комисията смятам, че трябва да изработим промени в законодателството, които трябва много сериозно да затегнат режима по проучване и даване на българско гражданство, коментира Атанасов. По думите това е риск за българската национална сигурност и информацията става достояние на партньорите на страната ни, което вреди на България в международен аспект. Не стана ясно защо ДАНС е дала положителна оценка за Глеб Мишин, посочи още председателят на временната комисия.

Глеб Мишин прилага удостоверение за раждане на баща му, видно от което дядото на кандидата за пребиваване – Иван Михайлов, е българин. Това каза по-рано днес директорът на дирекция „Миграция“ към МВР Николай Николов. Той също беше изслушан от депутатите във временната комисия за проверка на факти и обстоятелства за дейността на Глеб Мишин.

ВИДЕО

Източник: www.bta.bg

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Георги Ганев: Членството на България в еврозоната може...
През 2024 г. България ще изпълнява инфлационния критерий, посочи икономистът доц. Георги Ганев Членството...
Радан Кънев: Основният дебат пред Европейския съюз предиизборите...
Изборите бяха предизвикани от тези, които искат да върнат политическия рекет. Но далеч по-тревожно...
Кристина Петкова: Реформата в службите е червената линия...
Служебното правителство е кукла на конци на Борисов, Пеевски и Радев, заяви Кристина Петкова....
Стоян Михалев: Ние отдавна твърдим, че всички служби...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев извади доста интересни разкрития за МВР...
Бонка Василева: Парите за заплати в столичния градски...
Всяка дестабилизация на национално ниво дови до дестабилизация и на местно ниво. Добре е,...