Антонела Понева: Не приемам единение на десницата под форма на сливане

София. Не приемам единение на десницата под формата на сливане. Но под формата на сътрудничество и взаимодействие, това е абсолютно наложително. Това каза в кулоарите на парламента депутатът от ДСБ Антонела Понева, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Във връзка с участието на ДСБ в местните избори през есента, депутатът от ДСБ посочи, че структурите на тъмносинята партия имат пълната свобода сами да решават под каква форма ще се явяват на изборите.
По отношение на това дали ще си сътрудничат с ГЕРБ, Понева посочи, че и това е въпрос на преценка на местните структури на партията. „Много добре е известно и отношението на ДСБ към ГЕРБ. За нас това не е дясна партия, тя е все още неопределена, защото г-н Борисов с левите е ляв, с десните – десен. Но ако все пак организациите решат на места, че има подходящи кандидатури от страна на ГЕРБ, или че могат да си сътрудничат с тях, това може да стане“, каза още Антонела Понева.
За оставката на Стефан Софиянски, депутатът от ДСБ посочи, че това си е негово лично решение и няма смисъл от никакви коментари. „Но разбира се, ние приветстваме едно такова решение, тъй като отношението на Демократи за силна България към редиците на ССД е известно отдавна“, подчерта Антонела Понева.