Анкетна комисия за случая

Иван Костов, председател на ДСБ: Днес от Синята коалиция внасяме решение за създаване на Анкетна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с инцидента в МБАЛ в Горна Оряховица. Ние желаем този скандал да приключи колкото се може по-бързо, а той се разразява вече втори месец. Смятаме, че никой няма интерес от това скандала да се разпалва. Онзи ден имаше информация във вестник, в която се казваше, че това е живо родено бебе, което е дишало и плачело и т.н. Това на практика показва, че ситуацията нито е изяснена, нито има някакво решение. Ние виждаме, че институциите, които трябваше да извършат проверките не са си свършили работата на време. Не го направи нито Комисията по здравеопазване, нито Комисията по вътрешен ред и сигурност, не го направи и прокуратурата.
Затова ние внасяме това решение за временна комисия с цел да бъде изяснено дали са спазени нормативните и поднормативните актове при прилагането и изнасянето на специалните разузнавателни средства и най-вече да получим данните от съдебно-медицинската експертиза, в която сме убедени, че се крие отговора на въпроса, който отдавна трябваше да бъде даден пред българската общественост.
Мартин Димитров, председател на СДС: Добър ден и от мен. Този скандал започна в парламента с безпрецедентното прочитане от страна на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов на СРС-та. Редно е този скандал да приключи в парламента. Естественият начин народните представители да видят експертизата, направена от компетентни медици, е създаването на такава временна комисия. Призоваваме и партия ГЕРБ да гласува за създаването на тази комисия, ако не искат да бягат от отговорите на въпросите, които стават все повече. Спомнете си, че министър Цветанов в своите думи в крайна сметка обвини тези лекари, че са извършили тежко престъпление. Техните имена могат да бъдат изчистени и истината трябва да излезе наяве, за да се види кой каква отговорност носи в крайна сметка. Не може за разговори по телефона да се осъждат хората, каквато практика вече има в това народно събрание.

Споделяне: 

Facebook

Последни Новини

Народното събрание призна Гладомора в Украйна през 1932-1933...
Тази година светът отбелязва 90-тата годишнина от Гладомора не от позицията на исторически съдник,...
Декларация на Демократична България в 48-ото Народно събрание
Днес почитаме жертвите на комунизма, избити от т. нар. Народен съд! След 9-ти септември...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която...
Людмила Илиева: Позитивната кампания е единствената, която ще водим до следващите парламентарни избори. Нашата...
Открита работна среща по темата за проекта за...
На 2 февруари в 18:00 ч. в централата на Демократи за силна България ще...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за...
Йордан Иванов: Националното съвещание на „Демократи за силна България“ даде мандат на председателя да...