Местните проблеми приоритет за „Демократична България”

Местните проблеми приоритет за „Демократична България”

Местните проблеми на жителите ще бъдат основен приоритет за областното представителство на новоучредения политически съюз „Демократична България”. Това заяви в интервю за Общинското радио Людмила Илиева. Тя е сред основателите на обединението, член е на централното ръководство на партия „Демократи за силна България”. На национално ниво е създаден експертен съвет, който ще създаде 10-годишна визия за развитието на България по секторни политики, каза Илиева.

Подготовката за участие в изборите за европарламент и за местни органи на самоуправление е главна задача за „Демократична България”. От името на формата ДСБ, „Да България” и „Зелените” ще бъдат издигнати почтени лица, доказани професионалисти с ясна публична дейност, подчерта Людмила Илиева.

„Ние търсим доверието на демократичната общност, за която достойнството и правата на българските граждани, върховенството на правото, независимостта на институциите, гарантирането на собствеността и свободната инициатива са първостепенни. Повишаването на благосъстоянието ще позволи на хората да не решават проблемите си, напускайки страната, а да останат тук и при наличието на ясни правила и прозрачен и справедлив контрол върху тясното спазване – те да могат да реализират личните си амбиции”, отбеляза Илиева.