Резолюция на Национално Съвещание на ДСБ

Резолюция на Национално Съвещание на ДСБ

 

Националното съвещание на “Демократи за силна България”:

 

1.      Определя управлението по “модела Борисов” като вредно за страната, довело до обезличаване на институциите, размиване на границите между властите, погазване на неприкосновеността на частната собственост и унищожаване на икономическата конкуренция. Отговор на тези предизвикателства може да даде само истинското българско дясно.

 

2.      Одобрява усилията на председателя и на Националното ръководство за изграждане на политическа алтернатива на това управление и на постигнатото сближаване между “Демократи за силна България” и ”Движение Да, България!”.

 

3.      Дава мандат на председателя и НР за изграждане на широк, траен политически съюз, основан на двупартийното сътрудничество основа между “Демократи за силна България” и ”Движение Да, България!” като основни изразители на опозиционно настроените избиратели в център-дясно. Този съюз да бъде скрепен и гарантиран със съответния политически документ.

 

4.      Във формата по точка трета, да се започне подготовка за съвместно явяване на избори за постигната на политическа промяна в страната.